V KSČM to vře, kvůli soše maršála Koněva, jednotlivci i některé regiony vyzývají vedení KSČM, aby místo slovních protestů už přistoupili ke konkrétním politickým a právním krokům!

6. 4. 2020

Některé krajské i okresní organizace KSČM, ale i jednotliví členové KSČM, včetně z Plzeňského kraje, vyzývají v těchto dnech vedení ÚV KSČM, jejího předsedu s. Filipa a poslanecký klub KSČM, aby od slovních protestů v souvislosti s odstraněním sochy maršála SSSR Ivana Stěpanoviče Koněva z Prahy 6 už přešli k aktivním a důrazným politickým a právním krokům proti této zákeřné akci!

Jsou výzvy k podání trestního oznámení na funkcionáře Prahy 6, kteří to rozhodli na nočním zasedání rady městské části Prahy 6, protože k tomu nebyli kompetentní podle zákona.

Objevují se prohlášení, že když to bude tolerovat vláda a ministerstvo zahraničních věcí v čele s ministrem Petříčkem, tak KSČM rozhodně ne, aby Praha 6 a její extremistický starosta určovali zahraniční politiku a zahraniční vztahy České republiky, a přepisovali historii naší země!

Ve vyjádřeních se komentuje to, že vláda a příslušní ministři neučinili v souvislosti s pátečním odstraněním sochy maršála Koněva zatím nic.

V případě, že vláda ČR a příslušná ministerstva budou dělat mrtvého brouka v této věci, a budou se tvářit, že se nic nestalo, je navrhováno po ukončení "mimořádného stavu kolem koronavirusu", okamžitě ukončit toleranci vládě Andreje Babiše!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM