V KSČM to vře, kvůli soše maršála Koněva, jednotlivci i některé regiony vyzývají vedení KSČM, aby místo slovních protestů už přistoupili ke konkrétním politickým a právním krokům!

6. 4. 2020

Některé krajské i okresní organizace KSČM, ale i jednotliví členové KSČM, včetně z Plzeňského kraje, vyzývají v těchto dnech vedení ÚV KSČM, jejího předsedu s. Filipa a poslanecký klub KSČM, aby od slovních protestů v souvislosti s odstraněním sochy maršála SSSR Ivana Stěpanoviče Koněva z Prahy 6 už přešli k aktivním a důrazným politickým a právním krokům proti této zákeřné akci!

Jsou výzvy k podání trestního oznámení na funkcionáře Prahy 6, kteří to rozhodli na nočním zasedání rady městské části Prahy 6, protože k tomu nebyli kompetentní podle zákona.

Objevují se prohlášení, že když to bude tolerovat vláda a ministerstvo zahraničních věcí v čele s ministrem Petříčkem, tak KSČM rozhodně ne, aby Praha 6 a její extremistický starosta určovali zahraniční politiku a zahraniční vztahy České republiky, a přepisovali historii naší země! 

Ve vyjádřeních se komentuje to, že vláda a příslušní ministři neučinili v souvislosti s pátečním odstraněním sochy maršála Koněva zatím nic.

V případě, že vláda ČR a příslušná ministerstva budou dělat mrtvého brouka v této věci, a budou se tvářit, že se nic nestalo, je navrhováno po ukončení "mimořádného stavu kolem koronavirusu", okamžitě ukončit toleranci vládě Andreje Babiše!

 

 

 

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM