V ČSSD Plzeňského kraje vypukl likvidační souboj mezi náměstkem kraje Grűnerem, který zaútočil slovně na nemocného koronavirem hejtmana Bernarda.

17. 4. 2020

V ČSSD Plzeňského kraje vypukla ostrá šarvátka na život a na smrt. Náměstek hejtmana Ivo Grűner zaútočil v těchto dnech slovně na svém facebookovém profilu nevybíravě na hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda /oba z ČSSD/, kvůli jeho nákaze koronavirem a kvůli tomu, že Bernard údajně ohrozil radní i všechny vedoucí odboru Plzeňského Krajského úřadu..

Grűner patří dlouhodbě v krajské organizaci ČSSD Plzeňského kraje k "tvrdému jádru". Zatím co Bernad je přijímán řadovými členy s rozpaky. Je to náplava a dosazený do funkce hejtmana zhora. Do ČSSD jej přivedl Milan Chovanec, bývalý ministr vnitra a předseda krajské organizace ČSSD v Plzeňském kraji a rovnou jej prosadil do funkce hejtmana!

Bernad se podle šíbrů ČSSD nepovedl! ČSSD teď řeší jak se jej rychle před krajskými volbami zbavit. K útoku na Bernarda byl vybrán náměstek Grűner, který má pověst "tvrďáka" a který je určen v ČSSD na špinavou práci.

Níže je uvedeno Grűnerovo prohlášení na jeho facebookovém profilu vůči Bernardovi a také jedna z mnoha reakcí v diskusi na toto prohlášení Grűnera:

Grűner:

Ačkoliv hejtman Bernard sám prohlásil, že se necítí dobře, nezabránilo mu to v docházení do práce a setkávání se s důležitými lidmi, kteří jsou nyní ohroženi koronavirovou nákazou. Hejtman vystavil nebezpečí nejen celou Radu Plzeňského kraje, ale také vedení integrovaného záchranného systému, vedoucí odborů úřadu a zástupce vedení nemocnic.

Za neprofesionální lze považovat také komunikaci ze strany pana hejtmana, který své výsledky ani neoznámil členům zastupitelstva a nebral telefony. Následně v neděli večer oznámil plán podat žalobu. Od samotné žaloby nakonec ustoupil. Celá situace vyvolala diskuzi v koalici, z níž někteří členové žádají odstoupení hejtmana Bernarda z funkce.

Třešničkou na dortu bylo vyjádření pana hejtmana, že se jedná o politický boj a snahu o poškození jeho osoby před krajskými volbami. Je to holý nesmysl, Koalici jde pouze o to, abychom jako zástupci občanů Plzeňského kraje šli příkladem a striktně dodržovali veškerá hygienická nařízení a opatření vlády. Navíc není vůbec jisté, zda bude hejtman kandidovat v podzimních volbách. S ČSSD se před nedávnem ideově rozešel.

Hejtman Bernad se nechal slyšet, že podá na Grűnera žalobu! Tak uvidíme kdo z koho?

V každém případě si Grűner a spol. nevybrali vhodný čas! V době koronaviru lidé vyčítají v komentářích Grűnerovi, že nemá asi nic jiného na práci, než politikařit a bojovat o koryto. Řadoví členové ČSSD jsou zaskočeni a rozhořčeni tímto jednáním v čele krajské organizace ČSSD!

Mimochodem ČSSD vládne v Plzeňském kraji s ODS, Koalicí pro Plzeňský kraj ( KDU-ČSL), Starostové a Patroti. Sám Grűner je v různých placených funkcí na kraji již několik volebních období! Nyní byl navržen na lídra kandidátky ČSSD pro podzimní krajské volby.

Diskusní příspěvek na facebooku Grűnera:

Jarča Balounová

Ivo, tohle jsem právě od tebe nečekala. A tohle prohlášení cítím zrovna tak jako politický předvolební tah. A to jsem si myslela, že pokud hejtman nebude kandidovat, dám svůj hlas tobě. Ale bohužel, těžká doba nasazuje roušky, ale jak vidím odhaluje charaktery. I když, kdo ví, jestli jsi tohle prohlášení vůbec psal ty, když ani facebook si nevedes sám, ale máš na to lidi.

Na fotografii je vlevo hejtman Josef Bernard. Uprostřed olympijský vítěz ve střelbě z Mexika v r. 1968 Jan Kůrka (krajský zastupitel) a vpravo náměstek hejtmana Ivo Grűner.

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM