Valenta: Politika předsedy Senátu Vystrčila z ODS "na truc". Vystrčilův projev hlouposti, nebo desátek za zvolení!

23. 5. 2020

Poslanec Jiří Valenta zvolený za KSČM, současně místopředseda sněmovního Výboru pro evropské záležitosti se vyjádřil na dotaz Sputniku k připravované cestě předsedy Senátu Miloše Vystrčila z ODS na Tchaj-wan.

Za mne, ať si senátor Vystrčil jede kam chce! V souvislosti s jeho motivací se ale nabízí pouze dvě logická vysvětlení.

Buď je velice hloupý a kompenzuje si své osobnostní a pracovní nedostatky nesmyslnými gesty, což "malí" a zakomplexovaní lidé často dělají.

Nebo je naopak vychytralý a myslí si, že by mohl touto až nesmyslně zpolitizovanou cestou splatit jakýsi svůj ideologický závazek pravicové senátní "kastě", která jej zvolila předsedou Senátu.

Domnívám se, že jde skutečně spíše jen o hloupé gesto "malého kluka", který chce být vidět a ukázat národu, že se "nebojí, a získat tak politické body od některých voličů. Kdyby mediálně neexhiboval a odjel si na Tchaj-wan bez zbytečné pompy, nikdo by si toho snad ani nevšiml!

A, že Čína napíše nějaký protestní dopis? Takových dopisů chodí v diplomatické komunikaci mezi zeměmi stovky a často se o nich ani neví!“

Ale k útoku na asijského "ekonomického tygra", kde vládne komunistická strana a vládne tam relativně úspěšně, se prostě hodí všechno. Přitom obava některých není z té Číny jako takové, ale především z toho, aby se naši občané tam náhodou nechtěli něčím inspirovat a doma by přestali skákat na lep různým vykukům.

Jak jsem již naznačil, zveličování a přehánění bývají u nás již tradičně součástí politického boje. Čína poslala dopis, že se jí takové jednání nelíbí a že to může mít i svůj vliv na zhoršení hospodářských vztahů s ČR. Na to má ale svaté právo!

Stejně jako ho mají například Spojené státy, které nám sdělily, že přijmou tvrdá odvetná ekonomická opatření, když v ČR uzákoníme tzv. digitální daň. Ta by částečně srovnala podnikatelské prostředí u nás, zcela spravedlivě by postihla nadnárodní trusty podnikající v informačních a komunikačních technologiích. A to ve prospěch drobného, středního, ale i velkého podnikání našich českých firem, ale Američanům se to zkrátka nelíbí. Google, Facebook a některé další velkofirmy prostě již dávno řídí v USA i mezinárodní politické vztahy.

A co my na to v ČR? No nic! A naopak se politici "Demobloku" předhánějí v loajálních deklaracích k transatlantickému spojenci a je jim jedno, že tak poškozují nás všechny.

U Číny ale stačí jediný dopis a rázem zde máme jejich každodenní projevy stupidní hysterie, které jsou rámované do pseudo snahy o ochranu lidských práv, a přitom ve skutečnosti jde pouze a jen o peníze a další profit v rámci hospodářské války mezi velmocemi!

Je smutné, že naše Česká republika by měla v tomto ohledu, podle přání některých pravicových exponentů, plnit parazitní úlohu "užitečného idiota" ve prospěch někoho jiného.“

Dnes máme konec května r. 2020. Předseda Senátu Jaroslav Kubera zemřel v lednu 2020. Již více než 4 měsíce má předseda Senátu Vytrčil z ODS tento dopis z Číny jako hlavní náplň své práce! Z toho je patrné, že toho pro občany této země moc neudělal a je čím dál tím jasnější, že ani neudělá!

PhDr. Ing. Jiří Valenta, poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený za KSČM
PhDr. Ing. Jiří Valenta, poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený za KSČM