Kalendář s obličeji masových vrahů vadil až po zásahu izraelského a kritice německého velvyslance?

27. 5. 2020

Po jednání s izraelským velvyslancem ministr Petříček v úterý 26. května 2020 uvedl, že se izraelský velvyslanec Meron o případ zajímal.

„Informoval jsem ho, že trestní oznámení už bylo podáno a že Ministerstvo vnitra ČR už vypovědělo nakladatelství smlouvu na sklad. Takové předměty nemají na pultech českých obchodů co dělat, zlehčují hrůzy nacistického režimu a zvlášť pro Izrael to musí být smutný pohled,“ napsal ČTK Petříček v textové zprávě.

Vydání kalendáře dříve kritizoval také německý velvyslanec v ČR.

„Nezbývá, než se podivovat nad tím, proč se o případ zajímala média hlavního proudu, sám ministr Petříček a Hamáček až poté, co vytištěný a distribuovaný kalendář s vesměs válečnými zločinci vzbudil negativní ohlas u našich spojenců?“, uvedl Josef Kovařík

Vnitro podle zjištění nakladatelství pronajímalo prostřednictvím své příspěvkové organizace sklad. Nyní se rozhodlo smlouvu k 30. červnu 2020 vypovědět. „Výpověď smlouvy již odeslalo Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra do nakladatelství Naše vojsko, jak sdělil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Podle informací, které má k dispozici Mediální komise Plzeňského KV KSČM, toto nakladatelství s názvem "Naše vojsko", již dávno nepatří Armádě ČR, nebo Svazu protifašistických bojovníků. Zřejmě jej vlastní někdo spřízněný se Sudetoněmeckým landsmašaftem a takto provokuje! Zřejmě si to užívá, protože do roku 1989 toto nakladatelství vydávalo pouze vlasteneckou a bezpečnostní literaturu! Před pár roky jsme upozornili ÚV SBS na to, že toto vydavatelství vydalo knihu Adolfa Hitlera "Meinn Kampf" s požehnáním ÚV SBS, která byla běžně k dostání v knihkupectvích v Plzni!? Nebyla to zřejmě ojedinělá publikace s fašistickou tématikou, tohoto typu. V roce 75. výročí porážky fašismu je toto všechno jen ubohá vizitka českého státu, co se tady děje a kam to spěje!

jk
Vlastní, (Seznam zprávy, ČTK)