V Ruské federaci byl zatčen ruský občan, který pracoval pro českou zahraniční rozvědku v kosmickém průmyslu

9. 7. 2020

V Ruské federaci se rozhořel obrovský skandál kolem kauzy jejich občana Ivana Safronova, který pracoval jako poradce šéfa Roskosmosu (šéfa státního ruského kosmického programu) a který předával citlivé informace české rozvědce, potažmo USA a NATO!

Safronov byl nyní zatčen a uvězněn na dva měsíce. O jeho dalším osudu rozhodne soud. 

Český ministr zahraničí Tomáš Petříček dle ruských medií se distancoval od toho, kauzu jakkoliv komentovat.

Ruské komentáře ukazují na to, že Praha je centrem špionáže proti Ruské federaci. S českou rozvědkou spolupracoval i otrávený ve Velké Británii bývalý ruský agent KGB Skripal, který je spojen s kauzou „novičok“. 

V Praze je údajně centrum výcviku sametových revolucionářů pro východní Evropu. V této záležitosti je na ruských webech citována neblaze známá kontroverzní společnost „Člověk v tísni“, kterou nedávno vyhostili z Ruské federace!

Ruská media také připomínají protiruské akce v Praze v poslední době a to odstranění památníku maršála Ivana Koněva, odhalení pomníku Vlasovcům, odstranění pamětní desky Rudé armády ze Staroměstské radnice. Media hovoří také o paranoidním primátorovi Prahy Hřibovi, exhibicionistovi Novotném, a o starostovi Prahy 6 Kolářovi.

9.7.2020

V ruských mediích je dále komentována návštěva premiéra ČR Andreje Babiše v březnu 2019 v sídle špionážní centrály CIA v USA, kterou tehdy navštívil spolu s ředitelem české kontrorozvědky BIS - Michalem Koudelkou v doprovodu prezidenta Trumpa. Koudelka tam tehdy dostal vysoké vyznamenání od této špionážní centrály. Komentáře v Rusku hovoří o tom, že se to stává málo kterému premiérovi země, aby jej pozvali na návštěvu centrály CIA! Ruská media spekulují o kompromitaci premiéra Babiše v CIA, kdy mu bylo ukázáno, co se od něj v USA v budoucnu očekává! 

Situace budeme dále sledovat!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM