Mička, Kovařík: "Socialistické" byty se snad budou v brzké době vyvažovat zlatem. Jejich ceny v ČR ve 2. čtvrtletí 2020 zdražily o 13,4 procenta

19. 7. 2020

Tak nám rostou ceny stávajících (panelákových) bytů postavených v sedmdesátých a osndesátých letech. Slovy Havla - králíkáren. Starší byt 1+2 v paneláku, kromě velkých měst, by dnes stál běžně neuvěřitelné 4 miliony Kč? A v paneláku v Praze by stál 6 milionů? To si ten volný trh dělá z mladých lidí legraci a považuje je za naprosté idioty? Bohužel, ale na druhé straně si zřejmě část mladých neuvědomuje souvislosti, mají jiné životní priority a podléhají ideologizaci volného trhu bez přívlastků a bezbřehé liberalizaci. Něco takového starší generace nepamatuje. Není to výsměch občanům této republiky a zvláště mladým rodinám, kteří již dnes zažívají bumerangový efekt svého postoje? Teda kromě těch, kteří podnikají v oblasti prodeje bytů a mají z toho náležitý bakšiš.

Průměrná cena starších bytů (Kč/m2) v jednotlivých krajích ČR ve druhém čtvrtletí, meziroční a mezičtvrtletní změna (v procentech). Přehled cen bytů, zdroj: Bezrealitky Hendrik Meyer.

ceny_bytu_2020.png

Autor: 
Milan Mička, Josef Kovařík - předseda a místopředseda ZO KSČM č. 57 Písek
Zdroj: 
Vlastní