Vítejte v Plzni, Miky!

11. 8. 2020

Do Plzně dnes odpoledne, 11.8.2020, přijíždí na oficiální návštěvu ministr zahraničních věcí USA Mike Pompeo, bývalý ředitel nechvalně známé americké špionážní služby CIA. 

Nestává se tak často, aby do Plzně zavítal tak vysoce postavený zahraniční politik, natož ministr zahraničních věcí USA, který nevím kam jet dříve, jak se to v poslední době ve světě vaří. 

Pro Plzeň je to významná událost a vedení města Plzně i Plzeňského kraje se na tuto návštěvu důkladně připravily. 

Mike Pompea doprovází na této cestě ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček, který pochází z nedalekých Rokycan.

Doufejme, že při všech těch slavnostních kladení věnců, oficiálních ceremoniích a přípitcích bude čas také na nějaké otázky. 

Chtěli bychom touto cestou požádat českého ministra zahraničních věcí pana Petříčka, případně české novináře, kteří se dostanou do blízkosti ministra Pompea, jestli by mu mohli položit otázku. Jestli by byl pan ministr Pompeo tak laskav a mohl odpovědět na otázku, proč USA vojensky okupují Sýrii bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, proti vůli demokraticky zvolené syrské vlády, která proti této válečné agresi USA oficiálně a opakovaně protestuje v OSN? Proč USA porušují mezinárodní právo a prodlužují tak válku v této zemi a utrpení syřanů? 

Domníváme se, že pokud by se USA chovaly v souladu s Chartou OSN a nepodnikaly by válečnou agresi vůči Sýrii, v této zemi by už dávno válka skončila a zavládl by zde klid a mír. Lidé tam, stejně jako u nás, i stejně jako jinde ve světě chtějí žít šťastně, bez válečných hrůz a neustálého strachu, chtějí vychovávat své děti a žít jako před válkou, která už trvá téměř deset let. 

Odpověď pana ministra Pompea by nás velice zajímala, stejně jako mnoho lidí v naší zemi a možná i ve světě. 

Doufejme, že ministr Petříček najde odvahu a zeptá se před přítomnou veřejností na tuto skutečnost, aby zjistil medii nezprostředkovanou odpověď přímo od druhého nejvyššího činitele USA. Byli bychom šťastni, kdyby to ministr Petříček dokázal, byl by to záslužný státnický počin před českou veřejností! Bylo by to v souladu s českými národními zájmy!

KSČM je pro mír a proti válkám! Chceme pomoc válkou strádanému syrskému lidu! A toto se nám jeví jako jedna z největších příležitostí.  Rádi bychom se dočetli či doslechli odpovědi pana ministra Pompeo na tuto otázku v mediích. Určitě by to nezůstalo jen v českém informačním prostředí, ale ta odpověď by zřejmě obletěla celý svět! Jméno města Plzeň by se vyslovovalo v mediích po celé planetě!

Předem děkujeme za spolupráci. Míru zdar!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM