Česká vládo, dej pracky pryč od Běloruska!

15. 8. 2020

Dne 14.8.2020 zasedala v Minsku, v hlavním městě Běloruska, Ústřední volební komise, která vyhlásila definitivní výsledky prezidentských voleb z 9.8.2020.

Vítězem prezidentských voleb se stal dosavadní prezident Alexandr Lukašenko, který získal 80,1 % hlasů.

Na druhém místě se umístila kandidátka prozápadní opozice, 37 letá učitelka Světlana Tichanovská, která získala 10,12 % hlasů.

Další 3 kandidáti nedosáhli ani 2% hlasů.

V Bělorusku tak zkrachoval pokus západu a prozápadních sil v zemi o barevnou revoluci, o svržení Lukašenka a o změnu politické orientace Běloruska proti Ruské federaci! Byl to krach projektu, do kterého bylo nainvestováno velké množství peněz, mnoho úsilí a času ze strany západu .

Občané Běloruska volili jinak, než si přáli „demokraté“ na západě. Bělorusové volili mír a klid ve své zemi! Jít cestou západem oslavované Ukrajiny Bělorusové jednoznačně odmítli!

Světlana Tichanovská se po volbách totálně zdiskreditovala před celou zemí poté, co prohlásila, že ona získala ve volbách 80 % hlasů a Lukašenko jenom 10%.  Že vlastně výsledky voleb byly úplně obrácené, než předběžně vyhlášené výsledky Ústřední volební komisí!

Poté se rozhodla ujet ze země, zřejmě fyzicky i duševně vyčerpaná, protože lidé si před ní klepali na čelo a plivali na zem! Tlak na ní byl obrovský, jednak zvenku od prozápadních sponzorů a jednak od národa.

Dnešního dne už to podporovatelé Tichanovské prezentují tak, že Tichanovská získala ve volbách 45 % a Lukašenko jenom 43%!?  Evidentně tady v tom momentě udělali revolucionáři hrubou politickou chybu, když ihned po volbách přestřelili při napadení výsledků voleb!

V úterý 11.8.2020 odjela Tichanovská sama ze země do Litvy, a při té příležitosti vyzvala lid, aby za ní nestávkoval.

Organizace stávek v Bělorusku ale pokračují a Tichanovská, jak se zdá už není potřeba! Často za ní mluví někdo další, který interpretuje „její“ názory v mediích.

Demokraté z prozápadní koalice tento politický debakl nemohou stále vydýchat a doslova běsní! Jejich zahraniční sponzoři a podporovatelé spustili ihned po zveřejnění výsledků voleb proti Bělorusku naplno širokorozměrnou hybridní válku!

Česká media prezentují demonstrace v Bělorusku jako spontální. Běloruské orgány zveřejňují videa i komentáře, že jádro demonstrací, a čelo pochodů tvoří vojensky organizované skupiny (tzv. desátníci), kteří prošli výcvikem. V těchto jednotkách jsou rváči i kriminální živly, stejně jako tomu bylo na Ukrajině při Majdanu, kteří vyvolávají střet s pořádkovými jednotkami policie.

Zde je odkaz na video ze stránek Běloruské tiskové agentury www.Belta.by:

Policie v Minsku po několika dnech vystopovala běloruský řídící štáb této hybridní války a zatkla hlavní organizátory. Štáb se nacházel v 17. patře hotelu Bělorusia v centru Minska a velel mu jeden člověk z Minska, který měl 3 zástupce velitele! Ti řídili jednotlivé skupiny demonstrantů. Hlavní řídící štáb hybridní války je údajně v Polsku, pod vedení britské zahraniční rozvědky MI 6..

V těchto dnech se objevilo v Bělorusku tzv. „Hnutí bílých žen“! Ženy v bílém oblečení. Je to další z ověřených technik hybridní války, která už byla použita Sorosovými neziskovými organizacemi v několika zemích při barevných revolucích. Tedy nic nového pod sluncem!

Tyto jakoby "bezbrané ženy" mají za úkol demoralizovat pořádkové jednotky a právochránící orgány v ulicích měst a působit na emoce voličů v celé společnosti. Jejich fotografie jsou prezentovány světovými agenturami po celém světě. Jádrem je skupina žen, napojená na úzké vedení opozičních prozápadních sil. Běloruská policie uvedla, že skupina dostává pokyny ze zahraničí z jedné velké Evropské země.

Česká media jsou tradičně v pozici prozápadní, ničeho se neštítící propagandy!  Objektivní zpravodajství se jim obloukem vyhýbá! Stejně jako při vybombardování Iráku, Libye, Sýrie i státního ozbrojeného převratu na Ukrajině, kde jsou ve výsledku statisíce mrtvých nevinných lidí a zničená infrastruktura země! Česká media lžou o situaci v Bělorusku!

Česká media například píší, že Světlanu Tichanovskou vyvezly nuceně (!) do zahraničí běloruské úřady! Nesmyls! Odjela sama. Opět to mělo vykresovat nelidský Lukašenkův režim.

(Zde je text jedno z českých článků: Běloruské úřady popřely, že by politička byla donucena k opuštění země. Sama Cichanouská sice řekla, že rozhodnutí přijala samostatně, ale možnost, že jej učinila na základě nějakého tlaku, nevyloučila. Ráz jejího vyjádření učiněného den poté, co chtěla v kampani rozhodně pokračovat, takové podezření jen posiluje.)

Při jedné demonstraci zemřel muž, podle českých medií z řad pokojných běloruských demonstrantů. Ihned to bylo prezentováno v podtextu jako obrovská brutalita běloruských úřadů! Svědkyně této události na místě ale uvedly, že tento mírumilovný demonstrant chtěl hodit po pořádkové policii nějakou neznámou výbušninu, která mu explodovala v ruce a muž poté na následky zranění podlehl!

Prozápadními medii byla vypuštěna informace, že prezident Lukašenko odjel narychlo ze země. Zpráva měla demoralizovat obyvatele Běloruska. Lukašenko se ukázal v televizi, jak je na pracovní návštěvě v jedné továrně.

V Bělorusku je po několika nočních střetech s policií zatčeno mnoho mladých lidí, ale i mnoho zahraničních revolucionářů z Polska, Ukrajiny, Holandska, Litvy, ale i z Ruské federace. Velení hybridní války pro nepokoje do Běloruska stáhlo z okolních zemí osvědčené revolucionáře!

Demonstrace po zatčení velící struktury štábu hybridní války prý ochabují. O víkendu se očekávají zesílene demonstrace i provokace s najatými zahraničními snajpery, kteří mají za úkol vyrobit nějakou mrtvolu.

S totálním úletem vystoupil 14.8.2020 premiér Babiš, který prohlásil, že volby prezidenta v Bělorusku se musí opakovat! Je to klasická politická „lambáda“ a výkruty Babiše, který je znám, že jednou mluví tak a podruhé úplný opak. Jak je právě potřeba před představiteli EU a USA.

Účast v běloruských prezidentských volbách byla 84%!!! Situace před volbami byla v Bělorusku již tak vybičovaná, že přišlo volit rekordní množství voličů! Štáb Světlany Tichanovské okamžitě po ohlášení výsledku zpochybnil celé volby, nikde však nebylo poukázáno ani na jeden konkrétní volební okrsek, kde se tedy tak strašlivě falšovalo!?!? Ihned po volbách se objevilo na YouTube krátké video, jak dáma v letech, leze po dlouhém dřevěném žebříku z druhého patra nějakého velkého objektu s igelitovou taškou a dole u žebříku stojí dokonce policista. Toto video mělo umocnit emoce kolem zfašování voleb, ale během krátké doby bylo potvrzeno, že je to podvrh! Ale i s tím organizátoři protivládních demonstrací pracují a byli na to připraveni předem hrát touto kartou.

Pozice západních států včetně našeho premiéra i lokaje ministra Petříčka je nyní v takové to poloze. Že v Bělorusku proběhly volby prezidenta za účasti mezinárodních pozorovatelů, kteří je prohlásili za platné, a že účast běloruských voličů v těchto volbách byla 84% nás nezajímá! Nevyhrál kandidát opozice, tak volby byly zfalšované a musí se opakovat!

Proti vládě Běloruska se valí obrovská mediální špína po internetu i ze zahraničí. Zapojil se do toho celý arzenál západních zemí, včetně naší republiky! Mnozí občané Běloruska jsou zmateni tím, co se děje. Nerzvozita a napětí v běloruské společnosti roste, ale i ve vládních kruzích. Vůči Bělorusku zuří informační válka! Bude to válka nervů!

Dne 14.8.2020 vydalo Ministerstvo zahraničí ČR tiskovou zprávu, že Česká republika se připojuje k cíleným sankcím EU vůči Bělorusku! Šéfové diplomacií EU podpořili občanskou společnost v zemi, volby označili za zfalšované a dohodli se na přípravě cílených sankcích. (Red. pozn.: Důkazy prý nepotřebují).

Odkaz na www stránky MZV ČR:

Česká vládo, dej pracky pryč od Běloruska!

Situaci budeme dále sledovat!

(Aktualizováno 15.8.2020 v 09:00 hodin)

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
web, Igor Panarin, www.belta.by