Zoufalost v politice ČSSD má další pokračování!

20. 8. 2020

V pondělí 17. srpna 2020 zahájila ČSSD tiskovou konferencí oficiálně svojí celostátní kampaň ke krajským a senátním volbám, které se budou konat ve dnech 2. a 3.10. 2020.

Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček spolu s kontroverzním ministrem zahraničí Tomášem Petříčkem (ČSSD) na tiskové konferenci vyjádřili jako jeden z hlavních bodů politiky ČSSD podporu běloruským revolucionářům.

A to v době, kdy v Bělorusku v těchto dnech probíhají demonstrace údajně za svobodné volby a demokracii po kontroverzní volbě hlavy státu, po níž byl za vítěze označen stávající prezident Alexandr Lukašenko (přesná citace).

Již sama tato poslední věta je z hlediska mezinárodní diplomacie a elemetnární slušnosti ve vztazích mezi státy nevychovanost a hulvátství nejhlubšího zrna!

Připomínáme, že dne 9. srpna 2020 se uskutečnily v Bělorusku prezidentské volby, kterých se zúčastnilo 84% všech běloruských voličů, v nichž zvítězil dosavadní prezident Alexandr Lukašenko, který získal 80,1% hlasů. Jeho hlavní protikandádátka učitelka Světlana Tichanovská, podporovaná revolucionáři a západem získala 10,12 % hlasů. Volby proběhly za účasti mezinárodních pozorovatelů, kteří je vyhlásili za platné v souladu s běloruskými zákony!

Protikandidátka Tichanovská výsledky voleb prezidenta neuznala a prohlásila, že výsledek byl úplně opačný, že ona získala 80 % hlasů a Lukašenko jen 10 %, čímž se sama znemožnila u většiny Bělorusů!

Dokonce Tichanovská i její štáb odmítli vstřícný návrh prezidenta Lukašenka, aby se volby ve všech volebních okrscích přepočítali za účasti představitelů opozice, které tam najmenují a státních orgánů!

Nespokojení mladí lidé a připravení profesionální revolucionáři vyšli po vyhlášení výsledků voleb prezidenta do ulic demonstrovat!

Dnes byl opět nachytán ministr zahraničních věcí ČR Petříček, že opětovně lže občanům ČR! Jím řízené ministerstvo vydalo prohlášení 10.8.2020 k volbám prezidenta v Bělorusku, kde se v závěru píše – citujeme doslovně: Považujeme za politováníhodné, že nebylo umožněno řádné působení volební pozorovatelské mise OBSE, jediné důvěryhodné mezinárodní organizace monitorující volby v tomto regionu.

Dne 19.8.2020 bylo představitelem OBSE potvrzeno, že Bělorusko pozvalo pozorovatele OBSE na volby prezidenta! Představitel OBSE tvrdí, že pozvánka ale přišla pozdě a oni nestihli nikoho vyslat?

K tomu se vyjádřil ruský ministr zahraničních věcí Segej Lavrov. Ten prohlásil, že na to jsou stanovená pravidla uvnitř OBSE, a Bělorusko je členem OBSE, jak a do kdy je potřeba pozvat pozorovatele. OBSE mělo pozvánku včas! Ale nikoho do Běloruska nevyslalo!  Lavrov se ptá, byl to předem vykalkulovaný záměr?

Níže je odkaz na obsažné video ministra Lavrova s tímto a jiným závažným prohlášením na ruském jazyce. (Jednoznačně jde podle ministra Lavrova o organizaci útoku ze zahraničí proti Bělorusku. Lavrov říká: Vůbec nejde o demokracii, a lidská práva, to víme všichni. Jednoznačně jde v Bělorusku o geopolitiku! Je to boj o postsovětský prostor. Posledním příkladem je Ukrajina, o co jim jde!

Zde je odkaz na vystoupení Lavrova:

Už předtím ministr Petříček tvrdil, že český stát nijak nepomáhá běloruské opozici. Následně se ukázalo, že to není pravda, protože Petříčkem řízené ministerstvo zahraničí dalo jenom v roce 2019 dotaci 4,5 milionu korun politické neziskové společnosti s názvem "Občanské Bělorusko". Podle výroční zprávy za rok 2019 činily její příjmy něco přes 5,5 mil. Kč. (To není zrovna málo peněz)!? Další necelý milion pak dostala tato neziskovka od Kongresu USA!

Ale vraťme se do České republiky. Podívejme se kdo je to Jan Hamáček předseda ČSSD a proč takto mluví. Abychom to pochopili musíme se podívat trochu jinam.

Předseda ČSSD Jan Hamáček působí jako umírněný politik, taková klidná voda, ovšem ve skutečnosti je to jeden z největších trumfů amerických „neoconů“ uvnitř ČSSD.

Hamáček byl donedávna členem představenstva amerického nátlakového think tanku Aspen Institute Central Europe, což je pražská "neoconská" pobočka americké matky této neziskovky, která má sídlo ve Washingtonu. Která je označována v USA jako americký "Deep State"!

Hamáček v tomto pražském představenstvu seděl s takovými lidmi, jako je Madeleine Albright – řeznice Balkánu, Michael Žantovský - od června 2019 čestný předseda správní rady Aspen Institute Central Europe, uhlobaron Zdeněk Bakala a další šíbři.

The Aspen Institute (AI) je z velké části financován nejrůznějšími americkými nadacemi, jako jsou Carnegie Corporation, The Rockefeller Brothers Fund a Fordovy nadace. Partnerské (podřízené) instituty působí v Berlíně, Římě, Madridu, Paříži, Kyjevě, Mexico City, Tokiu, Dillí, Bukurešti, Aucklandu a od července 2012 i v Praze.

Tato instituce i tito lidé si přejí sametovou revoluci v Bělorusku! Aktivně ji všestranně podporují! Přejí si válku na hranicích Ruské federace a následný rozpad Ruska. Je zajímá ruské nerostné bohatsví, ropa, plyn, produktovody, ale i obrovský ruský spotřebitelský trh!

Těmto zájmům slouží Hamáček spolu s Petříčkem! Je otázkou, jestli jsou to také zájmy řadových členů a sympatizantů ČSSD?

ČSSD už se spletla několikrát v zahraniční politice za posledních 30 let, a stálo to potom v součtu životy statisíců nevinných lidí v různých zemích světa!

Vedení ČSSD, tehdy ještě s předsedou strany a předsedou vlády ČR Milošem Zemanem dalo souhlas NATO k vybombadrování bratrského slovanského Srbska (Jugoslávie) v roce 1991, pod vymyšlenou záminkou, kterou tehdejší vedení ČSSD přijalo suverenně za svou, stejně jako dnes vůči Bělorusku! USA a NATO v Jugoslávii zavraždily několik tisíc lidí, včetně 500-set dětí!

Stejně tak vedení ČSSD podpořilo o pár let později vybombardování Iráku vojsky USA a NATO, bez mandátu Rady bezpečnosti OSN! Opět pod vymyšlenou záminkou, že Irák vlastní zbraně hromadného ničení, které se tam ale dodnes nenašly! Irák je dodnes rozvrácen, statisíce lidí povražděny, infrastruktura země zničena. Výzbroj irácké armády převzal díky armádě US tzv. Islámský stát. Tehdejší premiér Špidla a předseda ČSSD v jedné osobě, lhal české veřejnosti o zapojení naší armády do této akce! Vláda ČSSD tuto vojenskou agresi plně podporovala!

Stejně tak vedení ČSSD souhlasilo a podporovalo vybombardování Libye v roce 2012, kterou vybombardovaly a následně vyrabovaly naši spojenci z NATO v čele s Francií, Velkou Británii a USA, opět bez mandátu Rady bezpečnosti OSN! Tyto státy zneužily tzv. „bezletovou zónu nad Libyí“ vytvořenou rozhodnutím RB OSN, kdy jejich letectvo útočilo na libyjská města a vládní objekty. Vůdce Libye Muammar Kaddafí byl následně zavražděn. Libye dodnes existuje jenom na mapě, jednotlivé hordy revolucionářů a islamistů tam dodnes válčí mezi sebou a perou se o moc a o ropu.

Bývalý ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek /ČSSD/ aktivně ve funkci ministra zahraničních věcí podporoval válečnou agresi USA a jimi vedenou tzv. koalici 60-ti států vůči Sýrii, (jež je této koalice Česká republika nám z neznámých důvodů členem doposud). V Sýrii už se téměř 9 let válčí. Tato koalice nemá mandát Rady bezpečnosti OSN pro vojenské působení v Sýrii. Je to paralérní struktura s orgány OSN nikým nekontrolovaná, kde si USA dělají co chtějí. USA dodnes okupují vojensky část Sýrie. Zaorálek se nezmohl ani na slovo, či na protest! Naopak tyto válečné zločiny USA vůči Sýrii podporoval a kryl. Dnes v tom pokračuje ministr Petříček /ČSSD/. V Sýrii je již více než sto tisíc mrtvých lidí, zničená města a infrastruktura!

Vedení ČSSD s tehdejším předsedou Bohuslavem Sobotkou a ministrem vnitra Milanem Chovancem, předsedou krajské organizace ČSSD v Plzeňském kraji, podpořili ozbrojený státní převrat na Ukrajině. Tzv. Kyjevský Majdan. Byla to opět podpora „americké demokracie“ na Ukrajině. Všechno bylo jasné, nádherné ideály!? Vznikla z toho válka na Donbasu, na Ukrajině je již více než deset tisíc mrtvých.

Předseda ČSSD Jan Hamáček, ministr Petříček a zřejmě celé vedení ČSSD nyní podporuje tzv. „Občanskou veřejnost“ v Bělorusku. Jak jinak, než na demokratizaci Běloruska!?

Ve všech výše uvedených případech šlo vedení ČSSD vždy o demokracii, humanitu a zlepšení občanské situace. Vždy se stal v té zemi opak!

Nyní chce vedení ČSSD opět „pomoc s demokracií“, tentokrát v Bělorusku! Znovu poteče krev!

Proto taková nestoudná prohlášení předsedy ČSSD Hamáčka. Ministr Petříček už vůbec neskrývá a veřejně slibuje rozvacečům Běloruska azyl, studijní stipendia a materiální podporu z peněz českých daňových poplatníků!

Členové ČSSD vzpamatujte se, dokud je čas!  Líbivými slovy o podpoře demokracie v Bělorusku získáte jako strana možná krátkodobou přízeň, ale ve finále na to doplatíte!

Ne však Hamáček, nebo Petříček. Ti už mají své zahraniční sponzory a posty slíbené!

A úplně na závěr perlička:

Jak známo Demokratická strana USA, Killary Clintonová a jejich kandidát na prezidenta Joe Biden podporují běloruské revolucionáře!

Dne 18.8.2020 dostal americký prezident Donald Trump dotaz na prezidentské tiskové konferenci, jak hodnotí události v Bělorusku? Trump odpověděl: Ptáte se mě, jestli podporuji protestující revolucionáře a teroristy v Bělorusku?

Tímto vyjádřením dal Trump jednoznačné hodnocení toho, co v Bělorusku probíhá. Pokus o barevnou revoluci! Něco podobného totiž zažil Trump nedávno v USA proti sobě!

Patří tedy Jan Hamáček a pan Petříček k partě Clintonovců, Sorosů?

* * * * *

Dne 19.8.2020 se konaly v Bělorusku v mnoha městech velké mítinky na podporu vlády a prezidenta Běloruska alexandra Lukašenka. hlavní řečník říká. Dnes prší. To naše předci pláčí, co se děje s naší zemí!

Zde je odkaz na video:

(Aktualizováno 20.8.2020 v 11:00 hodin)

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
web