Pražská kavárna a pohrobci Václava Havla vládnou ve společnosti Občanské Bělorusko! Ministr Petříček z ČSSD to vydatně financuje z peněz českých daňových  poplatníků! 

24. 8. 2020

Už to leze. Tak nám Parlamentní listy sdělily, kdo je ve vedení mezinárodní neziskové organizace Občanské Bělorusko, kterou zakládal Václav Havel v roce 2004. A kterou nyní vydatně finančně podporuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR v čele s ministrem Tomášem Petříčkem z ČSSD! 

Staré známé profláknuté tváře z Pražské kavárny a Tábora lásky a pravdy - Jiří Ruml, Petruška Šustrová a Jaromír Štětina. Všechno pohrobci Václava Havla. V druhé řadě za nimi stojí Michael Žantovský – bývalý tiskový mluvčí Havla, senátor Pavel Fišer – pracovník kanceláře Hradu za dob Václava Havla, senátor Václav Láska.

Je již všeobecně známo a zakořeněno v české společnosti, že demokracie realizovaná Václavem Havlem výrazně šmachťala na jednu nohu! Havel byl hlavním propagátorem válečné politiky USA v Evropě a ve světě. Proslavil se nechvalně svým humanitárním bombardováním a také svým podpisem pod „Dopis osmi“, ve kterém dával souhlas a vyzýval USA k vybombardování Iráku bez mandátu Rady bezpečnosti OSN.  Dnes jsou tam statisíce mrtvých nevinných lidí a zničená země!

A tito jeho přisluhovači dnes mluví k Bělorusům, přesvědčují je, jak je západ úžasný, lidumilný a mírumilovný! A naopak jak je prezident Lukašenko samozvanec, diktátor, tyran a člověk, který patří za mříže!?

Výroční zpráva této organizace za rok 2019 je opět důkazem toho, jakou politiku dělá ministr zahraničí Petříček jménem ČSSD a jak lže české veřejnosti o podpoře běloruské opozice.

Co se týče příjmů spolku, tak z celkových pěti milionů dvou set tisíc korun, šlo více než 81 % z dotace Ministerstva zahraničních věcí ČR. Konkrétně ministerstvo zahraničí ČR tomuto spolku přispělo čtyřmi miliony čtyři sta osmdesáti pěti tisíci korunami. 

Příspěvek NED, neboli The National Endownment for Democracy z USA, tvoří téměř milion korun. NED je soukromá nezisková organizace, která se prý dlouhodobě věnuje podpoře rozvoje demokracie ve světě.

Celkové náklady organizace byly přes pět a půl milionu korun, kdy nejvíce padlo na provoz vysílání Evropského Běloruského rádia! To stálo více než tři miliony. Dále šlo více než šest set tisíc korun na náklady spojené s rozvojem občanského aktivismu v Bělorusku. Na mzdy dalo sdružení šest set třicet šest tisíc korun.

Ve své výroční zprávě za rok 2019 spolek uvedl, že mezi jejich projekty patří například 500 000 lidí zapojených do občanských kampaní, pět na míru šitých tréninků či pět monitorovacích cest. Dále prý pořádali přednášky pro středoškoláky i vysokoškoláky. 

„Občanské Bělorusko dlouhodobě podporuje nezávislé zpravodajství a publicistiku v Bělorusku! Kde většina obyvatelstva čerpá své informace z provládních zdrojů či otevřeně proruských dezinformačních kanálů. Poukazuje mimo jiné na sílící vliv internetových portálů, které zatím nejsou tak legislativně svázané jako klasická média,“ psalo se ve výroční zprávě za uplynulý rok.

Jinými slovy, vměšování do vnitřních záležitostí Běloruska za velké finanční podpory České republiky jako vyšité! Podporování nepokojů a protivládních skupin v Bělorusku ze strany České republiky s cílem napomoci realizaci státního převratu a změny vládního režimu v Bělorusku!

Toto je politika českého ministerstva zahraničních věcí řízená ČSSD!

 

Lukašenko se samopalem v ruce:

V neděli 23.8.2020 se konala velká demonstrace opozičních sil v hlavním městě Minsku, proti prezidentu Lukašenkovi. Po jejím skončení se její tvrdé jádro vydalo k sídlu prezidenta, kde provokovali a kde měli snahu proniknout do tohoto sídla a obsadit jej!

Cestu jim přehradily ozbrojené jednotky.  Mezi ně přišel prezident Lukašenko v neprůstřelné vestě a se samopalem v ruce. Příslušníci pořádkových sil jej přivítali potleskem! Lukašenko prý chtěl tímto vyslat provokaterům jasný signál. Že budou bránit zemi se zbraní v ruce, když to bude třeba a že příslušníci bezpečnostních složek mají jeho plnou odporu. Lukašenko se postavil do jedné řady vedle řadových příslušníků bezpečnostních sil!

 

Velení armády Běloruska vydalo prohlášení: 
Kdo z demonstrantů vstáhne ruku na památníky hrdinů II. Světové války a památníky osvoboditelů bude mít co dočinění s armádou! Žádný vandalismus nebude armádou tolerován! Velení běloruské armády prý nyní realizuje III. etapu prověrky bojeschopnosti jednotlivých vojenských útvarů, které postupně "zvedá" do plné bojové pohotovosti s výjezdem veškeré techniky do předem určených stanovišť. Do armády jsou povolávání na cvičení záložníci z řad obyvatel Běloruska.

 

Velká Británie a Polsko, které údajně stojí za organizací hybridní války proti Bělorusku, prý podle pozorovatelů chystají nějakou "hnusnou" provokaci:

Situace v Bělorusku se prý nevyvíjí podle představ organizatorů puče. Přes veškeré úsilí Lukašenko nepadl a dále vládne v Bělorusku. Opozice začala rozšiřovat informace, že se v Bělorusku ztratilo 80 lidí!?! Policie po každém z nich usilovně pátrá, prověřuje se vše kolem každé osoby, kdo jej viděl naposledy, kdy a kde? Jeho telefonické rozhovory, internetová komunikace, bankovní obraty, atd.. Jsou obavy, že se připravuje odhalení nějakého masového hrobu, jako v Srebrenici, který náhodou "najdou" revolucionáři!?!  Kde se najde část těchto lidí, někým zavražděná. Situace v Bělorusku již dospěla do této fáze. To by mělo zvednout maximálně emoce národa proti ozbrojeným složkám a prezidentu Lukašenkovi! Jsou prý již zachyceny signály, že to velení běloruské opozice v zahraničí připravuje! Doufejme, že se tak nestane!

 

Zastrašování osobností v Bělorusku:

Z Běloruska začaly přicházet zprávy, že dlouho do voleb prezidenta se ze strany prozápadní opozice vedla kampaň proti významným osobnostem z showbusinessu, spisovatelům, novinářům, ale i sportovcům, kteří byli loajální, anebo aktivně podporovali vládu a prezidenta v Bělorusku. Šlo o to, aby tito lidé nenarušovali pracně budované veřejné mínění, že celý národ je proti vládnímu režimu v Bělorusku! Podle jedné novinářky, která se věnovala kultuře v Bělorusku, a proti které se vedl tento útok, se celá kampaň vystupňovala před volbami. Byly výhrůžky celé rodině dané osobnosti, výhrůžky přes děti, vyhrožováním násilím a podobně. Byla to mohutná a velice masivní kampaň! Jen pro představu, jedna z významných osobností  Běloruska dostala během několika dní cca 1500 výhrůžných SMS-zpráv! Řadu osobností tak organizátoři této kampaně přinutili se stáhnout do pozadí, což byl jejich hlavní cíl. Tato technika již byla použita revolucionáři v roce 1989 v tehdejším Československu proti mnoha významným osobnostem. Jak je vidět z Běloruska, byla podstatně zdokonalena a projevila se jako účinná a pro úspěch revoluce potřebná.  

 

Bílý fašismus v Bělorusku:
V souvislosti se zastrašováním osobností a násilím ze strany provokaterů se v Bělorusku začíná hovořit o nástupu „Bílého fašismu“! Mimochodem bílo červené prapory, které nosí prozápadní opozice v Bělorusku, se prý v zemi používaly v době nacistické okupace. Řada lidí, kteří podporovali  v začátku prozápadní revolucionáře pod vlivem vzniklých emocí, již prý prokoukla podstatu toho, o co jde prozápadní koalici v Bělorusku, a nyní se postavili na demonstracích na stranu prezidenta Lukašenka.

 

Fotografie policejní brutality v Bělorusku v informační válce:
Svět obletěla fotografie Vasilije Fedosenka, kterou pustila do světa britská tisková agentura Reuters, jak hromotluk v kukle z řad bezpečnostních složek OMON stojí nad bezvládně ležícím tělem mladého člověka v trávě a ukazuje rukama směrem dolů k tělu mladého člověka. Událost se stala z 9. na 10.8.2020. Bylo to běloruskými revolucionáři, ale i medii celého světa s odkazem na Reuters (zaručeně ověřené zprávy) odprezentováno jako svědectví neskutečného násilí represivních složek proti mírumilovným občanům Běloruska a tamním mladým lidem. Novinářům se podařilo dohledat tohoto policistu, který k tomu podal vysvětlení. Tento mladý muž byl zadržený, protože s několika mladými muži vystupoval agresivně proti bezpečnostním složkám. Několikrát se rozběhl proti policistovi s ochranným štítem, vyskočil a kopl nohami do tohoto štítu plnou vahou svého těla. Když jej vedli k policejnímu vozidlu, tam muž říkal že je mu špatně. Nakonec omdlel a upadl na trávník. Chtěl jsem mu pomoc říká policista a podívat se, co se mu vlastně stalo. Když jsem se k němu skláněl, začali na mě volat lidé, kteří stáli asi padesát metrů daleko „dej od něj ruce pryč, nech ho být"!  Křičel jsem na ně, že se chci podívat co se mu stalo. Ti lidé mě nevnímali. Tak se nakonec i stalo, zjistil jsem, že ten mladý člověk omdlel. Nakonec mladého muže odvezla sanitka do nemocnice a zjistilo se, že tento mladý muž je opilí a že k tomu použil drogy. Tento mladý člověk žije! Novináři zjistili i jeho jméno, jmenuje se Jevgenij Zajčik! Byl několik dní v nemocnici, mimo ohrožení života, pod dohledem lékařů i policie, aby z něj nechtěl někdo ex post vyrobit mrtvolu revolucionáře. Dnes je už propuštěný z nemocnice a je to zdokumentováno i na videu. Britská tisková agentura Reuters si informace neprověřila a pustila do světa výbušnou zprávu, která neměla s pravdou nic společného! Byl to vrchol neprofesionalismu od této věhlasné světové tiskové agentury. Novinářská ostuda! Je ale spíše velice pravděpodobné, že to byl záměr, vyhrotit napětí a emoce v Bělorusku i sankce zemí vůči Bělorusku! Na základě podobných zmanipulovaných reportáží přijal i český ministr zahraniční Petříček chybné závěry vůči Bělorusku! 

Na zpravodajském webu www.vesti.ru bylo zveřejněno video, jak to celé bylo. Zde je odkaz na toto video:

https://meduza.io/feature/2020/08/26/eto-odin-iz-samyh-izvestnyh-snimkov-pervoy-nochi-protestov-v-belarusi-ego-geroi-sotrudnik-mvd-i-zaderzhannyy-uchastnik-aktsii-rasskazali-chto-togda-proizoshlo?utm_referrer=https%3A%2F%2Fpulse.mail.ru&utm_source=pulse_mail_ru

(Aktualizováno 28.8.2020, 10:35 hodin)

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM