V Plzni se v pondělí, dne 21.9.2020 uskutečnilo 3. zasedání pléna Krajského výboru KSČM

22. 9. 2020

V Plzni, v budově KSČM, se uskutečnilo dne 21.9.2020, od 16:00 hodin, zasedání pléna KV KSČM. Dvě hodiny předtím se uskutečnilo poslední zasedání Krajského volebního štábu před krajskými a senátními volbami, které se budou konat v terminu 2. a 3. 10.2020.

 

Na programu jednání pléna KV KSČM byly následující body:

* Příprava na krajské a senátní volby 2020 v Plzeňském kraji.

Bylo konstatováno, že všechny naplánované předvolební materiály KSČM jsou zpracované, vyrobené, dodané do okresů a v současné době probíhá jejich distribuce do domácností v celém kraji. Jsou již vylepeny plakáty, reklama na dopravních prostředcích je již vylepena a jezdí po kraji. 

V některých místech Plzeňského kraje se vyskytly problémy s distribucí volebních novin KSČM do domácností, v současné době se to řeší reklamací s Českou poštou, která je distribuovala na komerčním základě a nedodala do míst určení.

Předsedové jednotlivých okresních výborů KSČM poté podali informaci, jak to vypadá s přípravou na volby v jejich okresech. Určité problémy jsou avizovány s obsazením okrskových volebních komisí zástupci KSČM a to v době nárůstu počtu nakažených Covid – 19 a opatřeními ve volební místnosti.

V současné době stále probíhají diskusní stoly vedoucích kandidátů, kde se zúčastňují přední kandidáti KSČM a které jsou přenášeny televizními či rozhlasovými stanicemi. Dále běží prezentace KSČM i  jednotlivých kandidátů KSČM na webu a facebooku OV i KV KSČM. Ve větších místech se konají předvolební akce KSČM k volbám s prezentací kandidátů KSČM. V ulicích měst a na náměstích probíhá kontaktní kampaň.

Krajský volební štáb po dnešním zasedání utlumil svojí činnost, své úkoly splnil, kompletní řízení volební kampaně nyní převzal výkonný výbor KV KSČM a jednotlivé OV KSČM.

Výkonný výbor KV KSČM již jmenoval vyjednávací tým KSČM pro případná povolební vyjednávání. V jeho čele stojí předseda KV KSČM s. Mgr. Miroslav Kavij.

Na závěr tohoto bodu bylo konstatováno, že volební kampaň vstoupila 10 dní před volbami do horké fáze a že je nyní potřeba udělat maximum pro úspěch KSČM ve volbách.

Těžiště organizační práce se nyní přesouvá na výbory a předsedy ZO KSČM spolu s kandidáty KSČM, při distribuci volebních materiálů do domácností, výlepu plakátů, účasti kandidátů na předvolebních akcích a hlavně zabezpečení účasti členů strany ve volbách!

 

* Plénum KV KSČM projednalo informaci o stavu příprav na XI. Sjezd KSČM, který by se měl konat jako dvoudenní v Brně ve dnech 28. - 29.11.2020.

Byla podána informace, že o přípravě XI. Sjezdu KSČM a v jaké podobě se bude konat se rozhodne koncem září na zasedání pléna ÚV KSČM. Z důvodu epidemie Covid – 19 je možné, že sjezd bude rozdělen na dvě části. V listopadu 2020 by se uskutečnila pouze volební část nového vedení strany, aby vedení mělo legitimitu pro výkon funkcí. A následně, dle situace s Covid - 19 by se uskutečnila druhá, programová část sjezdu. Je možné, že epidemiologická opatření zakáží konat akce takového rozsahu s tak velkým počtem účastníků.

 

* Plénum KV KSČM projednávalo přípravu kampaně výročních členských schůzí ZO KSČM a okresních a krajských nominačních konferencí KSČM.

Opět, vše se bude odvíjet od epidemiologických opatřeních vlády s Covid – 19.
Zatím je plán následující:
Výroční členské schůze ZO KSČM by se měly konat v termínu od 15.10.2020 do 31.12.2020.
Okresní nominační konference KSČM od 1.1.2021 do 20.02.2021. 
A krajské nominační konference KSČM by se měly konat v termínu od 20.02.2021 do 25.03.2021.
Kromě hodnocení své dosavadní činnosti, vytýčení nových úkolů a volby delegátů na konference budou na všech těchto jednáních navrhováni a schvalováni kandidáti na kandidátku KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny, které by se měly konat s největší pravděpodobností na podzim 2021.

 

* Plénum projednalo ekonomické otázky spojené s čerpáním nákladů na volební kampaň i výsledky hospodařením KV KSČM za I. pololetí 2020, včetně stanoviska Krajské revizní komise KSČM k výsledkům hospodaření.

 

* Vyslechlo informaci o aktuálním dění v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, kterou přednesl poslanec PhDr. Ing. Jiří Valenta, DBA.

 

* Vyslechlo informaci o průběhu a výsledcích jednání posledního zasedání krajského zastupitelstva Plzeňského kraje před krajskými volbami, které se uskutečnilo 7.9.2020. Jeden z hlavních bodů byla opět městská nemocnice v Sušici a finanční výpomoc Plzeňského kraje na její provoz. Informaci přednesl předseda klubu krajských zastupitelů KSČM František Trhlík.

 

* Předseda KV KSČM s. Kavij předal 3 přítomným členům pléna KV KSČM pamětní list KSČM u příležitosti jejich životního kulatého jubilea, kterého se dožili od posledního zasedání a poděkoval jim za jejich dlouholetou obětavou práci pro KSČM.

 

* Plénum KV KSČM schválilo stanovisko KV KSČM k aktuální politické předvolební situaci, které zveřejňujeme níže v tomto článku a také na jiném místě těchto webových stránek.

 

 

Stanovisko pléna KV KSČM k aktuální politické předvolební situaci:

Členové KSČM od samého vzniku komunistické strany, vždy bojovali za důstojný život bez válek, bídy, hladu a vykořisťování. Velmi kriticky se vymezovali a vymezují k současným poměrům pracujících v České republice, Evropské unii i ve světě. Za priority, které i dnes ve 21. století jsou stále aktuální, je úsilí o spravedlnost a vymahatelnost práva, zdravé vlastenectví. Jsou proti překrucování historie a dějin, které se v republice stalo běžnou záležitostí.

Nelze bez povšimnutí nechat i taková vyjádření, kterých se dopouští pravicoví politici na adresu prezidenta republiky a předsedy vlády, včetně výhrůžek o jejich smrti.

Plzeňský KV KSČM vyzývá občany, aby se hlouběji seznámili s prioritami a programem KV KČM, která jako jediná hájí zájmy většiny občanů kraje. Aby odsoudili přeběhlictví a více si všímali problémů, které se v kraji vyskytují, a které zůstaly neřešeny z období hejtmanství bývalého sociálnědemokratického hejtmana Josefa Bernarda.

Ochrana zdraví, zejména v období pandemie COVID 19, zabránění dalších migračních vln, které s ochranou a obranou území Plzeňského kraje úzce souvisí. Aktivní řešení celé problematiky zdravotnictví, dopravy, ale i ochrany životního prostředí, včetně vody, jako základní suroviny života lidí, sociální spravedlnost a rovnost pro všechny, to všechno jsou otázky, které by měl mít každý občan na paměti.

Nadcházející senátní, ale především krajské volby by měly být příležitostí se aktivně k těmto myšlenkám připojit a přihlásit.

Odevzdejte hlas kandidátům KSČM, kteří jsou připraveni všechny výše uvedené problémy řešit ve prospěch většiny lidí. KSČM i v Plzeňském kraji je stranou moderní a schopnou vnímat potřeby lidí s potřebnými zkušenostmi. Vždyť na správě kraje se již jednou podílela, a to velmi úspěšně.

Členové pléna Plzeňského KV KSČM                          Plzeň, 21. září 2020

 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM