Luciferův efekt - aneb jak se z normálních lidí stanou po čase zlí lidé a nenávidění politici!

28. 9. 2020

Odborníci již delší dobu sledují a zkoumají u politiků proces, který je charakterizován jejich velkou proměnou, které se říká „Luciferův efekt“.

Jde o to, že z normálních lidí, kteří se časem dostanou do vysoké politiky a k politické, nebo mediální moci, tak se z nich po čase stanou zlí a velmi agresivní lidé!

Nedávno, na základě průzkumů veřejného mínění byla nucena TOP 09 úplně stáhnout z předvolební kampaně  Miroslava Kalouska, předsedu jejich poslaneckého klubu a zakladatele TOP 09. Kalousek nyní před krajskými a senátními volbami 2020 jakoby nebyl! Vůči Kalouskovi totiž avizují voliči silný odpor za jeho způsob chování a vyjadřování se vůči ostatním, což zprostředkovávají pro širokou veřejnost především media. Z Kalouska čiší vůči jinak smýšlejícím v Poslanecké sněmovně, ale i ostatním lidem neskrývaná nenávist, zlost a arogance.

Naposledy se takto Kalousek slovně předvedl při projednávání návrhu v Poslanecké sněmovně o poskytnutí jednorázového finančního příspěvku ve výši 5000,- Kč starobním i invalidním důchodcům, kdy byl kategoricky proti!

Obdobný problém řeší ODS se svým řeporyjským starostou Pavlem Novotným ml. Ten dokonce vyhrožuje lidem postřílením a pověšením!

Řeporyjský starosta Pavel Novotný, člen ODS a oblíbenec předsedy ODS profesora Fialy, který nad ním převzal osobní záštitu, byl nedávno u soudu osvobozen za komentáře, které zveřejnil loni na sociální síti Twitter v reakci na tehdejší květnovou cestu poslance KSČM Zdeňka Ondráčka do Doněcké lidové republiky na Ukrajině.
„Já bych si přál, aby za tohle Ondráček visel,“ napsal 15. května 2019 veřejně Novotný. Svůj názor během dne před soudním jednáním ještě zopakoval. „A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d.“

Při jiné příležitosti Novotný ruským novinářům řekl, že kdyby vyhrál válku s Ruskem, pověsil by tamního ministra zahraničí Sergeje Lavrova a propustil politické vězně.

U starosty Novotného se zřejmě projevuje stále více nemoc - rozdvojené osobnosti. To když chodí po Řeporyjích jednou ve vojenské uniformě, podruhé ve slipech a poté, když řve na lidi z okna radnice, že jsou prasata! Je známý také tím, že má na pracovním stole v kanceláři starosty mačetu! Prý tam k němu do kanceláře chodí „různí lidé“!?

A co této proměně říkají odborníci?

Ti si kladou již dlouhou řadu let otázku, jestli se opravdu mohou stát z průměrných, obyčejných lidí symboly zla? Odpověď na tuto otázku hledal po třicet let americký psycholog P. Zimbardo. Jeho kniha odhaluje okolnosti, které jsou schopné vyvolat v člověku změnu od dobra ke zlu podobně, jak říká autor, jako když Boží anděl Lucifer změnil svou tvář a přeměnil se v Satana!

Člověk je nadán specifickým a od zvířat zcela odlišným druhem agrese. To už před více než 50 lety zjistil rakouský etolog Konrád Lorenz. Tento zakladatel světové etologie a rakouský nositel Nobelovy ceny za fyziologii a medicínu Konrad Lorenz  již v roce 1963 napsal knihu s názvem "Takzvané zlo". Srovnává v ní chování jednotlivých druhů zvířat, poukazuje na určitou analogii lidské a zvířecí rasy, ale nachází jeden podstatný rozdíl! Člověk je agresivní ze zcela jiných důvodů než zvířata.

Mezitím další vědci dospěli k názoru, že příčinou všeho je náš mozek. Respektive fakt, že jsme v jádru zůstali zvířaty řízenými pudy, ale náš mozek se vyvinul příliš rychle a vnesl nám do života kromě poznání také dost zmatku.

Tak tady máme problém - Luciféři jsou mezi námi!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM