Informace z jednání výkonného výboru Plzeňského KV KSČM v Tachově z 5.10.2020 a stanovisko k aktuální politické situaci

5. 10. 2020

V pondělí, dne 5.10.2020 se uskutečnilo od 09:00 hodin v Tachově, v budově OV KSČM Tachov, plánované zasedání Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM. Jednání se zúčastnil 1. místopředseda ÚV KSČM Petr šimůnek.

Jednání mělo 3 části:

1) Běžnou agendu - dle plánu práce (kontrola úkolů, výsledky hospodaření v mezidobí, různé organizační věci)

2) Účastníci vyslechli prvotní ústní hodnocení výsledků voleb KSČM v České republice do krajů a do Senátu od 1. místopředsedy Petra Šimůnka. Současně proběhla diskuse na témata týkající se některých problémů z agendy ÚV KSČM a problémy týkající se Plzeňského KV KSČM a jednotlichc OV KSČM našeho kraje ve vztahu k ÚV KSČM.

3) Proběhlo prvotní slovní důkladné hodnocení výsledku voleb KSČM do Zastupitelstva Plzeňského kraje a do Senátu Parlamentu ČR od všech členů výkonného výboru KV KSČM, přizvaných předsedů OV KSČM, předsedy Krajského volebního štábu, předsedkyně Krajské revizní komise, předsedy Klubu krajských zastupitelů, předsedy Krajské mediální komise a nově zvoleného zastupitele kraje za KSČM.

Bylo konstatováno, že výsledky KSČM v Plzeňském kraji i v celé České republice v těchto volbách jsou hodnoceny jako velký propad a problém pro KSČM. Což bude mít značné důsledky na politický vliv KSČM ve společnosti i v našem Plzeňském kraji, ale i své ekonomické důsledky pro KSČM. Bylo konstatováno, že za rok se konají volby do Poslanecké sněmovny a KSČM musí výrazně přidat! 

Uvnitř KSČM se nyní rozběhla etapa hodnocení přípravy, průběhu a výsledků těchto voleb, počínaje hodnocením v základních organizacích, přes jednotlivé OV KSČM až po Krajský výbor. Závěry, ponaučení a doporučení na další období se budou nyní teprve vyvozovat! Zároveň se začínají rozbíhat práce na přípravě na parlamentní volby 2021.

 

Výkonný výbor přijal - STANOVISKO VÝKONNÉHO VÝBORU PLZEŇSKÉHO KV KSČM K AKTUÁLNÍ POLITICKÉ SITUACI

Členové Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM na svém jednání dne 5. října 2020 v Tachově projednali výsledky voleb do Senátu Parlamentu České republiky ve volebním obvodu č. 3 (Cheb - Tachov), č. 9 (Plzeň - město) a do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

Výkonný výbor KSČM Plzeňského kraje vyjadřuje poděkování všem voličům, kteří se dostavili k volbám a podpořili svými hlasy KSČM. Ta bude i při stávajícím počtu mandátů v Zastupitelstvu Plzeňského kraje dál vycházet z přijatého volebního programu a hájit zájmy občanů. Bude důslednou opoziční stranou.

Výkonný výbor KSČM Plzeňského kraje děkuje kandidátům do Senátu Parlamentu ČR Josefu Švarcbekovi, Václavu Heřmanovi a dále kandidátům do Zastupitelstva Plzeňského kraje, za odvedenou práci v předvolebním období.

Zvoleným zastupitelům přeje hodně úspěchů i trpělivosti při prosazování cílů a programu strany ve prospěch občanů Plzeňského kraje.

                                                                                   
                                                                                            Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM, 5. října 2020, Tachov

 

   

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM