Předseda Ústředního krizového štábu, vicepremiér vlády a ministr vnitra, a současně předseda ČSSD Jan Hamáček je pozitivní na Covid – 19 a je v karanténě!

24. 10. 2020

Dne 21.10.2020 test potvrdil předsedovi ČSSD a současně  předsedovi Ústředního krizového štábu České republiky, vicepremiéru a ministru vnitra Janu Hamáčkovi, že je nakažen coronavirem!

To je ovšem mimořádně skandální a pobuřující zpráva pro českou veřejnost, ukazující na nezodpovědné chování Hamáčka v této mimořádně zodpovědné státní funkci!

Protože v době „Nouzového stavu“ republiky, vyhlášeného Poslaneckou sněmovnou, by jako předseda Ústředního krizového štábu mohl nákazou ohrozit funkčnost celého krizového štábu, vedení ministerstva vnitra a ohrozit tím i další vysoké státní funkcionáře a potažmo i životy občanů celé České republiky!

Hamáček, co by předseda Ústředního krizového štábu se měl pohybovat v přísném hygienickém režimu, pro případ, kdyby většina, nebo všichni ve vládě i v krizovém štábu onemocněli, tak on musí zůstat poslední, kdo bude zdráv a kdo bude řídit krizový štáb proti ohrožení Covid – 19 a řídit chod České republiky.

Toto Hamáček hrubě podcenil!

Ještě než se Hamáček uchýlil do karantény, v neděli sledoval z řídicího centra s policisty dění na Staroměstském náměstí, kde se konala demonstrace proti vládním protiepidemickým opatřením!

Vzhledem k tomu, že Hamáček rád prostřednictvím medií kritizuje ostatní za nedodržování nařízení vlády a hygienických opatření. A že v boji proti Covid – 19 dohání ztracené volební preference ČSSD, které by měl dohánět jinde, měl by sám z tohoto svého selhání vyvodit osobní závěry!

Svým nezodpovědným chováním jako předseda Ústředního krizového štábu ohrozil Hamáček Českou republiku!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
web, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM