Krach pokusu o barevnou revoluci v Bělorusku!

3. 11. 2020

V Bělorusku se blíží k definitivnímu krachu pokus imperialistický mocností USA a Velké Británie, za aktivní součinnosti Polska a režimů v Litvě, Lotyšsku a na Ukrajině, uskutečnit v barevnou revoluci, svrhnout tamní běloruskou vládu a prezidenta Lukašenka a nastolit tam protiruský režim! 

Ne prozápadní režim, ale výstižnější název je „protiruský režim“! 

Bělorusko, které sousedí s Ruskou federací mělo být podle plánovačů tohoto státního převratu, po svržení současného režimu zprivatizováno, vyrabováno a mělo západu sloužit jako nástroj k dalšímu tlaku proti Rusku! Něco podobného v jaké situaci je už od roku 2014 Ukrajina, po tzv. "demokratickém" Majdanu! 

To se však západním organizátorům v Bělorusku nepodařilo! O to větší je nyní křik, panika a zděšení na straně agresorů!

Vniveč přišlo mnoho let příprav na uskutečnění státního převratu v Bělorusku a hlavně stovky milionů euro a dolarů vložené do této operace jsou pryč (!), které se investorům nevrátí v podobě zprivatizovaného majetku, ovládnutí tamních trhů a úspor Bělorusů v bankách přes zahraniční bankovní domy!

Je známo, že přes Bělorusko vedou všechny trasy energovodů (ropovodů, plynovodů i železniční koridory) z Ruské federace do Evropy. Ty měly přejít pod kontrolu nově dosazené loutkové vlády v Bělorusku a jejich prostřednictvím měl být zvýšen ekonomický a politický tlak na Rusko v podobě sankcí, zvýšených tranzitní poplatků a přerušování dodávek energií a zboží do Evropy, s cílem dále izolovat a oslabit Rusko, jeho průmysl, a tím vyostřit vnitřní situaci v Rusku!

Dalším plánovaným a připravovaným krokem imperialistů je totiž barevná revoluce v Ruské federaci. Jejímž cílem je svržení tamní vlády, prezidenta Putina a následné rozdělení Ruska na 15 menších států. Ovládnutí jeho obrovského nerostného bohatství, odzbrojení Ruska a podmanění si jeho obyvatel, ovládnutí tamních trhů.

Dnem „D“, kdy v Bělorusku vypukly pouliční nepokoje byl 9. srpen 2020, kdy byly oznámeny výsledky prezidentských voleb, kterých se zúčastnilo mnoho zahraničních pozorovatelů, a v nichž drtivě zvítězil současný prezident Alexandr Lukašenko, který získal 80,1 % hlasů. Na druhém místě se umístila kandidátka prozápadní opozice, 37 letá učitelka Světlana Tichanovská, která získala 10,12 % hlasů. Další 3 kandidáti nedosáhli ani 2% hlasů.

Tichanovská okamžitě po volbách prohlásila, že výsledky voleb jsou zfalšované, že to bylo úplně obráceně, že ona dostala 80% hlasů a Lukašenko jen 10%! Na základě tohoto prohlášení dostala Tichanovská ve světě přezdívku Quaido 2 (čti Gajdo 2). 

A to po vzoru pravicového předsedy venezuelského Parlamentu Juana Quaido, který se 23.1.2019  prohlásil samozvaným prezidentem Venezuely a to v rozporu s venezuelskou ústavou a všemi demokratickými principy, které jsou v demokratických zemích nedotknutelné! Tehdy v květnu 2018 za účasti mezinárodních pozorovatelů z mnoha zemí zvítězil ve venezuelských prezidentských volbách dosavadní levicový prezident Maduro. A kandidát pravice Guaido prohrál! Dnes už Guaido prohrál tento politický zápas definitivně, prokuratura jej obvinila z pokusu o státní převrat a západ dal od něj ruce pryč!

Tichanovská učinila to samé. Prohlásila: „Já jsem vítěz voleb a prezidentskou Běloruska!“

Proti Bělorusku byla imperialisty dlouhodobě připravována hybridní válka, která byla spuštěna naplno dnem vyhlášení výsledků prezidentských voleb! Na její přípravě se podílel i český ministr zahraničních věcí Petříček /z ČSSD/, který financoval dlouhodobě z peněz českých daňových poplatníků a rozpočtu jeho ministerstva organizování protiběloruské opozice v ČR a mediální vysílání těchto exilových, protivládních sil do Běloruska!

Hlavní štáb hybridní války proti Bělorusku, měl sídlo podle běloruské vlády v Londýně a operativní štáb v Polsku. Především z Polska byly údajně posílány nepřetržitě do Běloruska řídící pokyny a instrukce pro organizátory pouličních demonstrací v Bělorusku. Odtud údajně přicházeli vycvičení bojovníci na pomoc běloruským organizátorům protestů, a z Polska bylo i mnoho pouličních demonstrantů zadržených policií v běloruských městech. 

Běloruským bezpečnostním složkám se podařilo během tří dnů po vypuknutí protestů odhalit a pozatýkat řídící štáb hybridní války v Minsku, v hlavním městě Běloruska, a také několik vůdců různých bojových skupin, zejména těch, které měly vyvolat ozbrojený střet se státní mocí Běloruska. Tím došlo k zásadnímu narušení této síťové hybridní protiběloruské operace, a k narušení připraveného scénáře, na který navazovaly další kroky. 

Organizátoři protistátního puče museli změnit scénář a přejít od násilného scénáře k scénáři „lásky a pravdy“! Demonstranti místo střetů a útoků na policisty najednou začali objímat policisty na ulicích a objevila se hesla „NE násilí!  Další krokem organizátorů v nastalé situaci bylo aktivování osvědčeného z jiných barevných revolucí „ženského hnutí“, tzv. „ženy v bílém“, které se staly základem pouličních protestů.

Prezident Lukašenko, byl předtím často kritizován Ruskou federací, ale i dalšími státy bývalého Sovětského svazu, že udržuje nadstandardní vztahy s Ukrajinou, s její majdanovou vládou i novým prezidentem Volodimirem Zelenskym! V průběhu této krize ukrajinské vedení i prezident Zelenskyj Bělorusko zradili! Z Ukrajiny byly činěny závažné kroky proti běloruskému státu i jeho vedení! Ukázalo se, že ukrajinský režim je ovládán příkazy ze zahraničí, především z USA! Pro Lukašenka to bylo obrovské zklamání a na základě toho učinil zásadní politický obrat od Ukrajiny směrem k Rusku!

V Bělorusku trvají nepokoje již třetí měsíc. Ale výrazně slábnou. Jestliže byly v počátku protirežimní demonstrace, které měly více než sto tisíc účastníků, v neděli 1.11.2020 jich bylo na demonstraci jen 5, maximálně do 10.000. Západní, ale i česká media píší stále o 100.000 demonstrantů, ale video záběry hovoří jasně o malém počtu demonstrantů, proti tomu co bylo.

Tím jak ubývá počtu demonstrantů, ale narůstá agresivita medií. Britská Reuters, na kterou se odvolávají ČTK a jiná česká media píše o tom, že běloruský režim nasadil proti mírným demonstrantům armádu s kulomety!!!  

Světlana Tichanovská, představitelka prozápadní běloruské opozice žijící v zahraničí, působící jako nástroj agresorů, vyhlásila ultimátum prezidentu Lukašenkovi a na pondělí 26.10.2020 vyzvala k celonárodní generální stávce v Bělorusku proti Lukašenkovi!

Generální stávka v Bělorusku skončila totálním krachem! Všechny továrny v Bělorusku ten den pracovaly normálně bez přerušení výroby. Jen v několika dílnách, či provozech se stávkovalo, ale tyto továrny jako celek údajně pracovaly bez přerušení výroby. Předseda vlády Běloruska, dokládal  prezidentu Lukašenkovi na číslech, že za 3. čtvrteltí roku 2020 roste běloruská ekonomika proti stejnému období 2019 o několik procent.  

Samozřejmě, že situace je v Bělorusku stále rozjitřená a je aktivně přiživována ze zahraničí. A bude vše ještě nějaký čas trvat, než se dostatečně stabilizuje. 

Běloruská vláda k 30.10.2020 přešla k aktivním opatřením na stabilizaci situace v Bělorusku! 

1) Na základě zkušeností z posledních 3 měsíců protistátního působení proti Bělorusku, uzavřela státní hranici s Polskem, Litvou a Lotyšskem. Stáhla z těchto zemí své velvyslance na časově neomezené konzultace do Běloruska. Předvolala si velvyslance těchto zemí v Bělorusku, aby jim sdělila ostrý protest a své rozhořčení nad nepřátelských chováním jejich vlád vůči Bělorusku.

2) Odklonila transport veškerého zboží z Běloruska do Evropy a do světa mimo tyto země! Transport se nyní realizuje přes ruské námořní cesty, čímž značně utrpí ekonomiky těchto nepřátelských zemí..

3) V rámci Běloruska zavedla vláda opatření vůči studentům, zejména vysokoškolským, kteří porušují zákony a zúčastňují se nelegálních demonstrací v Bělorusku. Těmto studentům je ukončeno studium na státních univerzitách. Tito mladí muži jsou současně povolávání do armády na dvouletou základní vojenskou službu.

4) Bělorusko přesunulo k hranicím těchto zemí (nyní státní hranice s NATO) své bojové jednotky, bojovou motostřeleckou divizi a paradesantní brigádu. Zvýšila se velmi silně ochrana státní hranice s těmito zeměmi, včetně hranice s Ukrajinou. 

5) Prezident Lukašenko uskutečnil některé personální změny v čele silových ministerstev, zejména na vnitru. Byly vytvořeny tři nové bezpečnostní oblasti v Bělorusku, v jejichž čele stojí lidé, kteří doposud byli na vysokých funkcích na ministerstvu, na úrovni ministra i náměstků). Ti nyní zodpovídají za bezpečnost země v těchto oblastech.

Česká veřejnoprávní media (Česká televize, Český rozhlas a Česká tisková kancelář) se neustále všímají demonstrací v Bělorusku a líčí dramaticky tamní události. Zprávy z Běloruska přebírají od britské Reuters, tedy z Velké Británie, která v pozadí organizuje státní převrat v Bělorusku! 

Nějak ale českým mediím uniká, že skutečné statisícové demonstrace se konají v posledních dnech v Polsku! Že se tam lidé bouří proti tamní vládě i režimu, nejen za zákaz potratů (jak je to u nás medii prezentováno), ale za celkovou politickou a sociální situaci v zemi. Že je tam vyhlášen pochod demonstrantů na Varšavu! A že je tam dnes daleko výbušnější vnitrostátní situace než v Bělorusku!

Pokud se týká činnosti českého ministra zahraničí Petříčka z ČSSD a jím řízeného ministerstva vůči Bělorusku, který financuje každoročně miliony korun z českých státních peněz běloruskou opozici v naší zemi, nelze konstatovat jinak, než že je to prozápadní loutka! A to i podle jeho jiných kroků!

Snaha, natož respektování mezinárodního práva a Charty OSN jsou pro něj tabu!

Je to prozápadní politický aktivista! Politicky najivní zaslepenec, škodící naší zemi i naší diplomacii! Možná by byl svojí prozápadní politikou ozdobou v ODS, která slepě podporuje vše proamerické, ale v rádoby levicové ČSSD vyčnívá jako pomatenec! 

Jako reprezentant naší země navenek zapomněl na slušné chování, které je v diplomacii na prvním místě! Zapomněl na zásadu: “Jak chceš, aby se ostatní chovali k tobě, tak se chovej ty k nim“!

Určitě se s tímto ještě osobně setká! Státy totiž pomalu zapomínají! Ale svým politickým amaterismem poškodil ministr Petříček zájmy České republiky!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM