Zastupitelstvo města Plzně ovládané ODS schválilo přes protesty občanů prodej polikliniky na Slovanech privátnímu subjektu

10. 11. 2020

Prodej polikliniky v Plzni na Slovanech včera 9.11.2020 schválili plzeňští zastupitelé. Získala ji společnost Kopeckého pramen, která patří do skupiny Privamed a v Plzni už provozuje bývalou městskou nemocnici v Kotíkovské ulici a Mulačovu nemocnici na Borech.

Za polikliniku zaplatí 125,3 milionu korun, vyvolávací cena byla 69 milionů.

Zároveň musí podle smlouvy dodržet několik podmínek, jednou z nich je, že do budovy v příštích sedmi letech investuje 25 milionů korun.

Buď do zdravotnického vybavení, nebo do rekonstrukce budovy. "Budova je zanedbaná, odhadujeme, že bude potřeba k 60 milionům. Na to jsme připraveni. Trochu komplikací, ale ne velkou, je, že současný nájemce má smlouvu až do konce roku 2024. Pokud se s ním domluvíme, chtěli bychom začít stavět v roce 2022. Pokud ne, tak oprava začne až v roce 2025, ale sedmiletou lhůtu splníme," slíbil předseda představenstva společnosti Kopeckého pramen Miroslav Mach.

Proti prodeji polikliniky byli Piráti, KSČM a KDU-ČSL, Piráti za její udržení v rukou města sepsali i petici, která získala 800 podpisů.

V hlasování měla nakonec navrch koalice, pro bylo 26 zastupitelů, proti 12 a jeden se zdržel hlasování.
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Plzeňský deník