Přestaňte lhát! To je opakovaná výzva České televizi!

18. 11. 2020

Situace ve zpravodajství České televize, zejména v jejím zahraničním zpravodajství, je dlouhodobě zoufalá a dále neudržitelná!

Lživé zprávy, zamlčování zásadních skutečností, krytí válečných agresí a zločinů USA ve světě, manipulace českou veřejností a cílevědomé deformování veřejného mínění v naší zemi.

To je jen krátký výčet ze seznamu, co lze uvést na adresu zpravodajství ČT! Jistě by se toho dalo napočítat mnohem více na adresu této veřejnoprávní mediální instituce, placené z daní českých poplatníků.

Vyplývá z toho jednoznačný závěr. Že Česká televize neplní své základní poslání dané jí zákonem, a to informovat veřejnost o dění v naší zemi a ve světě objektivně, vyváženě a pravdivě.

V České televize je potřeba udělat pořádný úklid a zásadní změny. Personální, organizační i v oblasti kontroly, na co jsou vynakládány ty miliardy korun ročně.

KSČM dlouhodobě poukazuje na tento žalostný stav! Nyní je patrné, po odvolání dozorčí rady a odstoupení předsedy a jednoho z místopředsedů Rady České televize, že krize v ČT propukla do velkých rozměrů.

KSČM nemá problém ukázat v čem Česká televize našim občanům například lže:

1)    Volby nového amerického prezidenta z 3.11.2020.  USA stále nemají oficiálně zvoleného nového prezidenta. Žádný kompetentní státní orgán USA výsledky voleb nového amerického prezidenta doposud nevyhlásil! Česká televize už týden prezentuje české veřejnosti Joe Bidena jako nového prezidenta USA!? Kde to jsme? ČT neuznává čestné a demokratické volby?

2)    Česká televize ignoruje a zamlčuje zprávy o obrovských falsifikacích a podvodech při těchto volbách prezidenta USA 2020 ve prospěch Joe Bidena, kandidáta Demokratické strany USA. Ačkoliv v amerických mediích jsou konkrétní informace od právníků Donalda Trumpa o podvodech na volbách, o tisících mrtvých lidech na hřbitovech, kteří zemřeli už dávno a přesto letos hlasovali pro Bidena, o manipulacích s poštovními voličskými hlasy. ČT tvrdí, že prezident Trump sice o podvodech na volbách mluví, ale že doposud neuvedl nic konkrétního. Opět obrovská lež ČT!

3)    Válečný konflikt v Sýrii, který se táhne už od roku 2011, tedy 9 let. Je tam více než sto tisíc mrtvých lidí, miliony Syřanů na útěku v zahraničí, aby si zachránili holý život. Celý svět ví o tom, že americká armáda má na území Sýrie, na území členského státu OSN, několik nelegálních vojenských základen. Přitom USA k tomu nemají mandát Rady bezpečnosti OSN vojensky působit v Sýrii. Nemají k tomu ani oficiální pozvání legální syrské vlády! ČT dlouhodbě přehlíží a ignoruje, že se jedná o vojenskou okupaci části Sýrie ze strany USA. Šéfredaktor zahraničního zpravodajství Kubal (původem z Plzně) to nevidí a dělá, že neslyší. Tváří se, že je vše v nejlepším pořádku podle mezinárodního práva, ale opak je pravdou! V OSN proti americké okupaci při každé příležitosti oficiálně protestuje velvyslanec Sýrie při OSN! Česká televize toto a podobné zprávy zamlčuje!

A tak bychom mohli pokračovat!

Vypadá to, jako by v zahraniční redakci ČT pracovali agenti cizích tajných služeb, kteří prostřednictvím vysílání ČT nám vnucují pohledy a zájmy cizích mocností! Bylo by dobré, kdyby se na tuto záležitost také podívali kompetentní bezpečnostní orgány státu o co tam jde!

Jinak si to nelze vysvětlit. Protože Česká televize má vést ze zákona k dodržování práva, i mezinárodního práva, má upevňovat demokratický politický systém! To se neděje!

Ještě jednou. Přestaňte lhát!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM