V USA se daly do pohybu události kolem zfalšovaných voleb nového prezidenta USA z 3.11.2020

3. 1. 2021

Prezident Trump se nečekaně vrátil již 31.12.2020 do Washingtonu z krátké vánoční dovolené a povečeřel s šéfem svého právního týmu Rudim Giulianym, bývalým starostou New Yorku. 

Původně bylo avizováno, že Trump se vrátí z dovolené až v pondělí 4.1.2020 a pojede rovnou do Georgie, kde se ten den konají volby dvou nových senátorů do Kongresu USA. Trump chce republikánské kandidáty na poslední chvíli podpořit svou přítomností. Je to klíčové hlasování pro jednání o výsledcích amerických prezidentských voleb. 

Republikáni totiž mají v současné době v Senátu 53 senátorů ze 100. Aby mohli blokovat rozhodnutí Kongresu, potřebují si udržet tuto většinu v horní komoře Parlamentu.
Pokud by prohráli tyto volby, měli by těsnou většinu 1 hlasu a to je málo v případě nějaké mimořádné události či nemoci nějakého jejich senátora.
Pokud zvítězí oba republikánští kandidáti, dá to dobrou pozici Trumpovi pro jednání obou komor amerického Kongresu 6.1.2021.

Trumpův tým svolal na středu 6.1.2021 na 11:00 hodinu do Washingtonu své příznivce na velkou demonstraci.

V té době 6.1.2021 se totiž uskuteční společné zasedání obou komor amerického Kongresu, tedy Federálního Kongresu Spojených států amerických, který je nejvyšší zákonodárný orgán Spojených států amerických. Zde by kongresmani obou komor měli na společném zasedání potvrdit výsledky hlasování volitelů při volbě nového prezidenta USA za jednotlivé státy USA. Volitelé již hlasovali 14.12.2020 pro Joe Bidena, kandidáta Demokratické strany. 

Kongres USA má dvě rovnoprávné komory: Sněmovnu reprezentantů (United States House of Representatives – dolní komora) a Senát ( United States Senate – horní komora). Ve Sněmovně reprezentantů mají pohodlnou většinu Bidenovo demokraté. V Senátu mají těsnou převahu Trumpovo republikáni.

Zákony navrhuje každá z obou komor a platí jen po schválení oběma komorami většinou hlasů. Totéž platí o potvrzení výsledků hlasování volitelů při volbě prezidenta USA! 

Evidentně v tuto chvíli není nad výsledky voleb nového amerického prezidenta z 3.11.2020 momentálně shoda obou komor parlamentu. 

Přitom situace je taková, že Trumpovo republikáni nejsou jednotní, cca 2/3 členů republikánské strany stojí za Trumpem (patří sem klan Kenedyů), a 1/3 se domnívá, že by Trump měl uznat Bidenovo vítězství (patří mezi ně klan Bushů). Dokonce i někteří kongresmani za republikány nestojí za Trumpem.

To samé je ale u demokratů, část jich hovoří o tom, že při volbách nového prezidenta USA byly „nesrovnalosti“ a že je potřeba to prošetřit. Procento velikosti této rebelské skupiny u demokratických kongresmanů zahraniční komentátoři neuvádí.

Jinak není pochyb o tom, že v obou komorách Kongresu jsou Ti nejlepší z nejlepších „superdemokratů“. Každý z nich se zaklíná „demokracií“ na každém kroku a při každém setkání se svými voliči. Tak uvidíme, jak se s tím popasují! 

Jinak obě komory Kongresu sídlí v budově Kapitolu ve Washingtonu. Kongres jako celek je jako neměnný sestaven každé dva roky, vždy k 3. lednu v částečně novém obsazení a je tak počítáno pořadí. V roce 2020 byl tak kongresem číslo 116.

Sněmovna reprezentantů USA má 435 hlasujících členů – reprezentantů. Senát má 100 členů - senátorů.

V těchto dnech půjde o to, jaké informace zveřejní a také jaké informace protlačí Trumpův tým o falsifikaci voleb amerického prezidenta do veřejného informačního prostoru, protože media v USA nestojí na jeho straně, naopak. 

Půjde o práci s veřejným míněním. Půjde o to, těmito informacemi vyvinout přes americké voliče tlak na většinu kongresmanů, aby odmítli uznat výsledky voleb na základě důkazů a informací o falsifikaci voleb amerického prezidenta z 3.11.2020.

V neděli 3.1.2021 vydalo 11 republikánských senátorů prohlášení, že při volbách amerického prezidenta došlo k bezprecedentní falsifikaci výsledků voleb a že žádají ustavení „Mimořádní vyšetřovací komise“ pro prověření důkazů o falsifikaci voleb v 7 státech USA. Tato vyšetřovací komise by měla do deseti dnů od ustavení předložit svojí zprávu o zjištěných skutečnostech. V čele této skupiny senátorů je texaský senátor Ted Cruz.

Ihned poté by se měly sejít zákonodárné orgány těchto jednotlivých států USA a na základě zprávy této „Mimořádné vyšetřovací komise“ by měly rozhodnout o výsledcích voleb prezidenta. Buď potvrdit původně zveřejněné výsledky voleb a nechat své původní volitele, nebo změnit výsledky voleb prezidenta a zvolit jiné volitele amerického prezidenta za daný stát USA. 

Hovoří se o 7 amerických státech, kdy se falšovaly výsledky voleb. V prohlášení 11 senátorů se uvádí jen Pensylvánie, která údajně porušila federální i vlastní zákony k volbám prezidenta!

Celkově prý 140 republikánských kongresmanů vydalo už prohlášení, že volby nového amerického prezidenta byly zfalšované a že neuznávají jejich výsledek.

Ústava USA údajně nepamatuje na všechny detaily. Některé zdroje tvrdí, že jakmile jeden senátor, nebo jeden reprezentant uvede, že volby byly zfalšované musí se ustavit vyšetřující komise a daná skutečnost se musí prošetřit. 

Jiní právníci hovoří o tom, že zákon, jak mají reprezentanti a senátoři přesně volební výsledek potvrdit, není jednoznačný! U demokratů tak prý převládá názor, že Senát nemá právo požadovat audit voleb. I kdyby tuto pravomoc údajně měl, bude ten požadavek muset podpořit většina v obou komorách parlamentu, a to nemá žádnou šanci na úspěch.

Představitelka Sněmovny reprezentatů Nancy Pelosiová (demokratka, r. 1940) tvrdí, že názor 11 senátorů neznamená podle Ústavy USA nic.

Pozorovatelé uvádí, že hlavní americká media budou bojkotovat přímý přenos ze společného jednání obou komor Kongresu 6.1.2021, kde se Trumpův tým chystá přednést všechny zásadní důkazy o falsifikaci voleb. Avizují, že to bude šok pro občany USA!

Objevila se naopak zpráva, že výsledky jednání budou přenášeny do ulic hlavního města USA Washingtonu (nevíme, jestli je to zvyk). Tzn. lidé ve Washingtonu budou mít možnost sledovat všechny projevy.

Z výše uvedeného je patrné, že Trump bude bojovat až do konce, a že ale nechce jít cestou vyhlášení „vyjímečné stavu“, což mu navrhují někteří generálové z armády, aby se uskutečnily nové volby prezidenta USA v 7 státech pod dohledem armády.

Je údajně avizováno, že Trump bude v pondělí 4.1.2021 jmenovat do vysokých státních funkcí 40 nových lidí, svých podporovatelů. 

Od  7.12.2020 se neví, co je s ředitelkou CIA Ginou Haspel, která byla údajně zatčena a zraněna při přestřelce ve Frankfurtu nad Mohanem v rezidenci CIA, odkud se měly falšovat výsledky voleb na sčítacích zařízeních kanadské firmy Dominion v jednotlivých státech USA. Tuto rezidenci CIA přepadlo přepadové komando armády USA a zabavilo počítačovou techniku a pozatýkalo přítomné. Údajně tam bylo několik mrtvých.

Dne 2.1.2021 se objevila zpráva, že falšování výsledků voleb na sčítacích strojích v USA probíhalo z Německa přes družice a satelity italské tajné služby z území Itálie. Údajně šéfové italských tajných služeb již byli odvoláni, po urgentním telefonátu prezidenta Trumpa s prezidentem Itálie. (Zprávu jsme již dále neověřovali).

Takže, jdeme do finále! Držte si klobouky, jedeme z vršku!   

KSČM s úžasem sleduje, jak vypadá americká demokracie ve skutečnosti, prezentovaná nám jako "vzor" pro celý svět!!