Sledujeme stále události v USA kolem volby nového amerického prezidenta!

8. 1. 2021

Otázka dnešního dne stojí tak. To, co se stalo ve středu 6.1.2021 v USA, kdy došlo k útoku demonstrantů na budovu Kongresu ve Washingtonu a kdy byl poté potvrzen většinou hlasů v Kongresu novým americkým prezidentem kandidát Demokratické strany USA Joe Biden. Je to konečná tečka za tím vším?
Podle zpráv, které přicházejí z USA, tak nikoliv!

Jak bylo oznámeno, ve Washingtonu byl po těchto událostech zaveden „zákaz nočního vycházení“ až do 20.1.2021, tedy termínu, kdy by se měla uskutečnit inaugurace nového amerického prezidenta. Do města byly přesunuty silné armádní jednotky k ostraze Kapitolu.

Jak komentují události v USA česká media již známe.

Jak je to komentováno ve světě se pokusíme přiblížit několika informacemi. Vpád demonstrantů do budovy Kapitolu se uskutečnil v momentě, kdy se projednávala na společném zasedání Sněmovny reprezentantů a Senátu USA otázka falsifikace voleb prezidenta USA v Arizoně a jednalo se o možném necertifikování (neuznání) volitelů z Arizony, kde zvítězil Joe Biden (demokrat).

V tento moment došlo k přerušení společné schůze a kongresmani (členové obou komor Kongresu) byli evakuováni podzemním tunelem (metrem) na jiné místo ve Washingtonu.  Když se policii a Národní gardě podařilo dostat situaci po několika hodinách v Kongresu pod kontrolu, tak po těchto událostech už se otázka podvodů na volbách v Arizoně hodila na jednání obou komor pod stůl. Z programu byl následně také vyřazen bod „Projednání podezření z falsifikace volebních výsledků na volbách prezidenta v Georgii“.

Údajně v 03:45 hodin nad ránem, tamního času, byl při hlasování potvrzen prezidentem USA Joe Biden, kandidát Demokratické strany USA.

Proti uznání volitelů z kontroverzních 7 států, kde podle týmu Trumpovo právníků došlo k podvodům na volbách a proti zvolení Joe Bidena prezidentem hlasovalo pouze 6 republikánských senátorů (některé zdroje uvádějí 8), mezi nimi i senátor Kennedy. (Ti dostali následně přezdívku – Hrdinové).

V ten moment byla spuštěna od představitelů Demokratické strany obrovská vlna mediální kritiky na demonstranty, kteří přišli podpořit prezidenta Trumpa. A hlavně na samotného prezidenta Trumpa. Ten, že svými postoji a prohlášeními vyprovokoval tuto situaci a že za to všechno může on! Během vteřiny se z neorganizovaných demonstrantů, kteří přišli spontánně podpořit prezidenta Trumpa ke Kapitolu stali v mediích teroristé, žoldáci, hrdlořezové a podobná protistátní individua!

Některá americká media hovořila o tom, že Trumpa přišly podpořit tisíce lidí, maximálně několik desetitisíců lidí. Z různých videi na YouTube je však vidět, že se jednalo o statisíce lidí, některé zdroje uvádí až 3 miliony lidí, kteří byli u Kapitolu.

V USA začala mediální štvanice na Trumpa. Prezident Trump zůstává prezidentem do 20.1.2021 se všemi pravomocemi, kdy mu končí mandát.

Trump prohlásil, že výsledky voleb z 3.11.2020 neuznává!

Z různých komentářů je ale patrné, že se představitelé Demokratické strany a hlavně čelní funkcionáři této strany bojí toho, co může prezident Trump ještě udělat ve zbývajících 13 dnech. Předsedkyně Sněmovny reprezentandů, 80-ti letá demokratka Nancy Pelosi chce vyhlásit impeachement a odvolat v těchto 13 dnech prezidenta Trumpa z funkce! Viceprezident Penc tento politický tah údajně odmítl, jako nesmysl na  posledních 13 dní Trumpa ve funkci.

Facebook a Instagram ze svého rozhodnutí zablokovali profil současného legálně zvoleného prezidenta Trumpa až do inagurace nového prezidenta. Něco neslýchaného a nehorázného!  Trump na jejich sociálních sítích tedy nic na svém profilu, kde má miliony sledovatelů nezveřejní. Facebook i Instagram jej cenzurují! Twitter zablokoval v klíčový den 6.1.2021 dvě zprávy, ve kterých Trump vyzýval své podporovatele, aby odešli od Kapitolu.

Pod vlivem těchto událostí a běsněním medií proti Trumpovi někteří republikáni hlasovali proti Trumpovi. Následně se začali omlouvat za jeho dřívější podporu, atd.

Proti "Trumpovcům" nastal mediální linč a hon na čarodějnice!

Začal se rozpad Republikánské strany! Lidé vystupují zklamaní z této strany. Ti z nich, kdo si myslí, že si zachrání vysokou státní funkci se zřejmě pletou. Vzplály obrovské emoce, například v Georgii přišli k sídlu státního tajemníka lidé se střelnými zbraněmi.

Obdobně to vře ale i v Demokratické straně!

Podpora příznivců Trumpa u Kongresu ve Washingtonu byla 6.1.2021 organizovaná jako živelná, spontánní, nebyl tam nikdo, kdo by to celé organizoval, ten kompex budov je velmi rozsáhlý. V jedné části se promítal videoproslov Trumpa svým příznivcům, v dalších částech areálu nebyla žádná organizace. Na demonstraci byli přítomni lidé všech věkových kategorií, včetně mladých rodin s kočárky a dětmi, včetně důchodců. Sjeli se sem lidé z různých koutů USA, chtěli být i toho.

Zlé jazyky hovoří o tom, že této situace využila protistrana (démonokrati a Deep State) a poslala na tuto demonstraci skupinu provokaterů v počtu cca 90-100 lidí. Organizovanou, jako vojenskou jednotku! Stejně jako je tomu u různých sametových revolucí, kdy je potřeby vyvolat střet s ozbrojenou státní mocí. Shodou okolností tuto jednotku natočil někdo na video, jak přichází ke Kongresu a umístil toto video na Youtube. (Napsal k tomu, že toto bude jednou historické video v dějinách USA). Všimněte si na videu těch oranžových čepicí, což jsou velitelé menších bojových skupin této jednotky. Tato jednotka pronikla do Kapitolu, to jsou ti vzbouřenci, na různých videích uvnitř budovy uvidíte tyto oranžové čepice i některé tváře z této jednotky bez čepic.

Důležitý je začátek tohoto videa, cca 5 minut. Dobře si prohlédněte i tváře některých lidí bez této čepice, (toho s tou sekyrkou) které uvidíte i jinde na jiných videích uvnitř budovy. Na jiných videích uvidíte tyto lidi, jako hlavní akční osoby, jak odstraňují zátarasy (ploty před Kapitolem a podobně). Prostě jsou u všeho hlavního!

Zde je odkaz na toto video (klepněte na odkaz):

Analytici se shodují na dvou věcech:
1)    Šlo o připravenou provokaci, která měla za cíl narušit projednávání falsifikace na volbách amerického prezidenta. A docílit toho, aby pod vlivem těchto událostí byl potvrzen Joe Biden do funkce prezidenta USA. Což se podařilo.

2)    Donald Trump a jeho tým propásli jednu z posledních šancí odhalit to, že volby byly zfalšovány.

Situace může v dalších dnech nebezpečně eskalovat pod vlivem emocí.

Mezi republikány panuje obrovské rozhořčení ze zrady prezidenta Trumpa viceprezidentem Pencem, předsedou Senátu za republikány. Na Youtube koluje video, jak Penc blahopřeje Joe Bidenovi a předává mu při blahopřání nějakou minci, zřejmě nějaký symbol iluminátů!

Trump učinil prostřednictvím svého účtu na Twitteru a svého webu prohlášení k občanům (nad ránem ze čtvrtka na pátek SEČ času), kde řekl v závěru zhruba toto: Omlouváme se našim podporovatelům za naše nevěrohodné kroky v posledním obodobí, ale všechno terpve začíná!

Události budeme dále sledovat!

Video:

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM