ČSBS proti »adventnímu« výroku pana Posselta s přiloženým komentářem

21. 1. 2021

Bernd Posselt často a rád poskytuje různým médiím rozhovory, ve kterých představuje svůj pohled na válečné a poválečné události v Evropě. Ve svých úvahách se však neopomíná zmiňovat o domově svých předků a nebylo tomu ani jinak v jeho adventním projevu ze dne 21. 12. 2020, když transfer německých občanů (státních občanů německé nacistické třetí říše) po druhé světové válce z Československa do Německa označil nejenom za vyhnání, ale též za etnickou čistku. Celé vyjádření předsedy ÚV Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičky zde: 

Komentář  k celému článku: "Jedním z kritiků pana Vodičky je jistá Bobošíková. Vodička prý špatně hospodaří s finančními prostředky. Nevím, zdali se podprahově Bobošíková snaží namluvit lidem, že je pan Vodička zkorumpován.

Cíl je však jasný. Vodičku vytěsnit, odstavit z funkce a sebrat podporu této organizaci od státu – čili jej postupně zlikvidovat.

Pak přijde na řadu Klub českého pohraničí atd. Velmi zákeřná taktika. Ale koncepční a cílevědomá stejně, jako je Bobošíková. Od koho má tyto úkoly? Nevím. Co ale vím a mohou vědět všichni a je to dostupné. Bobošíková, pracovnice televize do převratu. Později s odstupem práce v EP, samozřejmě za parlamentí výplatu. Slušné peníze. Obdivovatelka a podporovatelka Klause st., bývalého premiéra a prezidenta – to je, že zblízka viděla a podílela se na všech jeho  špinavostech, které uvedly český národ do záhuby a dále vedou. Žádná kritika tohoto „silného muže, ztělesnění ideálu chlapa – v očích paní Bobo“. Dnes se snaží opět vetřít do politiky. Pamatuji na jeden její předvolební plakátek. Nevím už, ze kterých voleb a kam se snažila dostat. Leit motiv „Pánové končíte.“. Zdali byla tenkrát nějaké feministka, či genderistka nevím. V každém případě to je nebezpečná bezpáteřnice v sukni. Ostatně stejně jako bezpáteřní V. Klaus či jeho trikolórní replika. 

Neříkám ani neomílám nic nového. Jen stále připomínám, tak jako je třeba připomínat zavalitého Posselta a Bobošíkovou či Klause, politický a lidský o...d, kteří se snaží přiživit na všem.

Ale k článku: Děkuji za článek, který jasně a srozumitelně v souladu s fakty uvádí, co se za války a po válce stalo", uvedl autor zas.

Související  Překlad celého projevu Bernda Posselta zde:

Autor: 
Zas, Vodička, vložil s mediální úpravou jk
Zdroj: 
ihalo.cz, email od autora zas