Stanovisko Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM k aktuální politické situaci

3. 2. 2021

Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM na svém jednání dne 2. února 2021 v Plzni projednal přípravu krajské nominační konference KSČM pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Zabýval se také společenskopolitickou a sociální situací občanů v době nouzového stavu a dalších přijímaných opatření.

V další části jednání posoudil bezpečnostní situaci kraji, zejména v souvislosti s pandemií COVID 19.

Odsoudil počínání vrcholových politiků, kteří porušením vládních opatření nedávají dobrý příklad občanům. Stejně tak odsoudil skutečnost v souvislosti s přednostními očkováními některých občanů a vedoucích funkcionářů. Odsoudil skutečnost, že vláda ČR není schopna zajistit dostatek očkovacích vakcín pro občany ČR, čímž přímo ohrožují jejích zdraví.

Členové Výkonného výboru se podivují nad skutečností, kdy Česká republika není schopna postavit se Evropské unii, která jen slibuje a spíše dezinformuje bez ohledu na zdraví občanů. Vládní opatření jsou porušována nejen vlivnými politiky, ale i občany shromažďujícími se na protestních shromážděních v Praze, ale i dalšími občany velmi hojně navštěvujícími lyžařská střediska. Policie ČR se stala pouze přihlížející složkou.

Sankce za porušení opatření jsou výsměchem většině těch, kteří bezpečnostní situaci respektují a opatření dodržují.

Členové Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM vyjádřili podporu objasnit občanům podmínky smluv, za kterých byly podepsány dohody mezi EU a dodavateli vakcín, a proč tyto podmínky nejsou dodržovány a proč jsou dodávky do České republiky omezovány.

Vyjádřili také podporu možného nákupu vakcín Sputnik - V v zájmu zdraví občanů kraje a České republiky.

 

Autor: 
Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM, dne 2.2.2021
Zdroj: 
RSDr. Jan Rejfek, tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM