Dva důležité kroky prezidenta Zemana

2. 3. 2021

Minulý týden, konkrétně 27.2.2021, bylo prezidentskou kanceláří oznámeno, že prezident České republiky Miloš Zeman po dohodě s premiérem Andrejem Babišem požádal dopisem prezidenta Ruské federace Vladimíra Putina o pomoc, a o poskytnutí ruské vakcíny Sputnik V pro Českou republiku. Česko je na prvním místě mezi zeměmi světa v počtu nakažených Covidem - 19 na 100.000 obyvatel. Prezident Zeman dostal od ruské strany příslib, že tuto vakcínu nám Ruská federace poskytne!

Byl to státnický čin prezidenta, který je potřeba ocenit v situaci obrovské „rusofobie“ v naší zemi. Je to přesně ten krok, kdy politik (prezident) bojuje za svůj národ a kdy vyslyšel volání části svého národa! Učinil tak i přesto, že čeští „démonokrati“ Fiala z ODS, Kalousek z TOP 09, Bartoš z Pirátů, Rakušan ze STAN, ale i primátor Prahy Hřib, starosta městské části Prahy 6 Kolář a spol., mnohá česká media, zuřivě brojí při každé příležitosti proti Ruské federaci, proti opatřením české vlády v boji s koronavirem a nejsou schopni sami cokoliv v této věci udělat!   

Prezident Zeman vyslal také dva důležité personální signály.

Zaprvé se domnívá, že je potřeba vystřídat ve funkci ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Ten se zdá prezidentovi „unavený“, ačkoliv je ve funkci krátce, teprve od října 2020. Prezident se vyjádřil, že ministr Blatný si potřebuje odpočinout. Mohou za tím být ale dosavadní výsledky práce ministra Blatného na poli se zvládáním pandemie koronaviru!

A zadruhé se prezident veřejně vyslovil, že by okamžitě vyměnil ve funkci ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka z ČSSD. Petříček se totiž v minulém týdnu veřejně vyslovil o tom, že chce kandidovat na předsedu ČSSD a že chce vystřídat ve funkci Jana Hamáčka. To byl asi vrchol troufalosti Petříčka, který donutil prezidenta Zemana reagovat, když toto prošlo bez jakékoliv odezvy uvnitř ČSSD.

Je skutečností, že Petříček je nejslabší ministr zahraničních věcí za posledních 30 let! Někteří politici i političtí komentátoři už se o něm veřejně vyjadřují slovy, která jsou za hranou kultivované komunikace a padají slova jako blb, pomatenec, ňouma Petříček aj.  KSČM několikrát vyzývala k jeho odvolání. Faktem je, že Petříček, který vyšel z řad mladých sociálních demokratů je pravičák do morku kosti a dobře by se vyjímal v ODS, nebo v TOP 09.

Co je na tom nejhorší, je to, že nemá snahu prioritně hájit zájmy České republiky, ani dodržování mezinárodního práva, ale  působí jako loutka, která poslušně plní zájmy západních velmocí, především USA a Velké Británie. Důkazů je mnoho, od financování protistátní opozice v Bělorusku z peněz ministerstva zahraničních věcí, přes slepou podporu USA vojensky působících v Sýrii bez mandátu Rady bezpečnosti OSN, podporou všech nesmyslných sankcí vůči Ruské federace aj. Prezident zřejmě dospěl k závěru že Petříček z ČSSD je „škůdce pro naší zemi“ a rozhodl se tak zachránit i již tak degenerovanou ČSSD, jejíž vedení si hraje na levicovou stranu, ale fakticky je to pravice, která je schopná se spojit s kýmkoliv v politice, jen aby byla u lukrativních státních postů!

KSČM má s Petříčkem dlouhodobý problém, a nebýt koronaviru, tak už požadavek na odvolání ministra Petříčka byl postaven ze strany KSČM jako ultimátum! Petříček je schopen svými činy přispět k rozpoutání velkého válečného konfliktu na kontinentu. Je nebezpečný vlastní zemi!

Prezident Zeman vydal k těmto personálním otázkám v rámci svých kompetencí prohlášení tohoto znění: „Přineste mi návrh na nové ministry a já Vám veřejně slibují, že ty návrhy okamžitě podepíši“!

Palec nahoru, pane prezidente!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web