Na ukrajinském Donbasu opět eskaluje válečný konflikt!

4. 3. 2021

Od 20.2.2021 začala ukrajinská armáda masivně ostřelovat příhraniční území s Donbasem z těžko kaliberných zbraní, a to z minometů ráže 122 mm, houfnic a děl. Jen 3.3.2021 bylo vystřeleno 100 minometných granátů na okolí města Gorlovka, přičemž jeden granát z tohoto minometu je schopen zničit několika podlažní dům.  Tyto granáty jednak ničí domy a infrastrukturu obcí, ale v tomto počasí vybíjí skla v oknech mnoha domů a je i mnoho mrtvých lidí. Lidé na Donbase to berou jako ukrajinskou genocidu vůči nim! 

Ukrajinská armáda používá bezpilotní aparáty, pomocí nichž má přesné údaje pro své dělostřelectvo kam mířit. Byl uveden příklad jednoho ze zvěrstev ukrajinské armády, kdy starý děda před pár dny pracoval na poli, a na něj zaměřili minometnou palbu, jeho tělo bylo roztrháno střepinami z tohoto těžkého minometu.

Ze strany Ukrajiny dochází k porušování Minských dohod! K linii styku armád míří vlaky s těžkou vojenskou technikou ukrajinské armády. Pozorovatelé uvádí, že se připravuje nová velká vojenská ofenziva ze strany ukrajinské armády. 

Prezident Ukrajiny Zelenskij hraje podle politických pozorovatelů vabank, jeho kariéra se blíží ke konci. Prý má za úkol udělat špinavou práci, nedávno zakázal 3 nepohodlné televizní kanály, nechat pozatýkat některé nepohodlné politiky a nyní eskaluje konflikt na Donbasu. Poté má být nahrazen, blíží se prý jeho konec.

Dne 3.3.2021 bylo v USA oznámeno, že USA schválili pro Ukrajinu vojenskou pomoc ve výši 125 milionů dolarů. Tato politika nového prezidenta USA Bidena je hlavním důvodem eskalace konfliktu na Donbase. Pozorovatele uvádí, že toto je jedna ze dvou klíčových zahraničně-politických priorit Joe Bidena, k „zadržování“ Ruské federace. Obdobnou pozici zastává vůči Číně. Cílem této staronové politiky je vtáhnout Rusko do válečného konfliktu na Ukrajině, a pořádně se „vrtat“ americkým nožem v této ráně a sypat do ní sůl.

S tím souvisí i situace kolem dostavby plynovodu Nordstream 2, na který USA uvalily „sprostě“ své exteritoriální sankce, ačkoliv se jich tento projekt přímo vůbec netýká, protože je to obchod mezi dvěma suverénními státy SRN a Ruskou federací. Ze strany USA se tak jedná o ekonomický terorismus! 

USA sankcemi proti Nordstreamu 2 bojují o to, aby přes Ukrajinu nadále proudil do Evropy plyn a Rusko tak platilo Ukrajině tranzitní poplatky a Ukrajina tak měla stabilní příjmy a přitom by mohla stupňovat své požadavky vůči Rusku a blokovat v případě potřeby, na pokyn Američanů, plyn do Evropy. 

Prezident Putin se k tomu nedávno vyjádřil, kdy řekl, že podstata těchto „sprostých“ sankcí USA vůči Nordstreamu 2 je Rusku dávno známá! USA chtějí, aby Rusko tím, že bude platit tranzitní poplatky Ukrajině, v podstatě financovalo geopolitický projekt USA s názvem – „Ukrajina“. Ale to se USA hodně spletly, dodal Putin!

Ukrajina se stala nástrojem USA vůči Ruské federaci, ale i vůči Evropě (!) z hlediska energetiky i geopolitiky!

Konflikt na Donbase už trvá 7 let. Lidé tam žijící jsou unaveni. Mezinárodní společenství není schopno vyřešit tento problém, protože USA na Ukrajině mají „své zájmy“! A jejich loutky v mnoha evropských státech a v NATO je poslouchají na slovo! Ministr Petříček /z ČSSD/, ale i jeho předchůdce Zaorálek /taktéž z ČSSD/ by o tom mohli dlouze vyprávět! Česká zahraniční politika je v tomto směru hanebná!

Mírové řešení tohoto konfliktu a situace tamních lidí je s nástupem Joe Bidena do funkce prezidenta v nedohlednu!  Biden pokračuje v projektu, který započal Barack Obama, jeho bývalý šéf.

Globální zájmy USA jsou zde na prvním místě! Až potom jde o zbytky mezinárodního práva a úplně nakonec o zájmy lidí tam žijících a zdravý selský rozum!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM, web