Tak si to shrneme, co tady máme nového za posledních 14 dní! Další idiotismy ministra zahraničí Petříčka!

25. 3. 2021

• Přes Slovensko jelo minulý týden 7 dlouhých nákladních vlaků s těžkou obrněnou technikou armády USA, především s tanky, ale i obrněnými vozidly na Ukrajinu.

• Obdobné vojenské vlaky sváží vojenskou techniku NATO na Ukrajinu přes Polsko a Rumunsko

• Na Ukrajině se má konat největší vojenské cvičení NATO v historii, jako demonstrace síly a údajného odhodlání NATO, protože Rusko se prý přibližuje k hranicím zemím NATO!?

• Nový podvodně zvolený americký prezident Biden dal zelenou válečné esklaci napětí na Rusko – Ukrajinské státní hranici a na Donbasu. Je tam vidět snaha Američanů vyprovokovat tam skutečný válečný konflikt! Biden tak pokračuje v Obamovo politice.

• Český ministr zahraničí Petříček zveřejnil na webu jeho ministerstva další z jeho idiotismů, že Česká republika se připojuje k iniciativě NATO, protože Rusko prý pokračuje v destabilizační politice v blízkém sousedství zemí NATO, ale i na jejich území. To nemůže zůstat bez odpovědi,“ poznamenal Petříček!?!
https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/tiskove_zpravy/x2021_03_24_mi...

• Ministr Petříček podpořil sankce EU vůči Bělorusku

• Ministr Petříček  připojil naší republiku k iniciativě, jejímž cílem je sbírat, ověřovat a uchovávat důkazy o porušování lidských práv v Bělorusku před a po prezidentských volbách v Bělorusku roce 2020. To že mrzačil donedávna občany Francie při střetu s Hnutím žlutých vest ve Francii prezident Macron si ňouma Petříček nevšiml?

• Ministr Petříček podpořil jménem naší republiky sankce EU vůči Číně!

• Na Aljašce se před pár dny uskutečnilo setkání čínské delegace Ministerstva zahraničí Číny s novou administrativou USA na ministerstvu zahraničních věcí, po volbě nového amerického prezidenta. Nový ministr zahraničí USA Blinken hned v úvodu způsobil mezinárodní skandál, když prohlásil, že USA chtějí mluvit o všech věcech, co Čína dělá špatně a to o porušování lidských práv v Honkongu, na Thaiwanu a Ujgurů. Blinken se svým hollywoodským úsměvem ovšem na Aljašce narazil! 
Číňané ho poslali jako uličníka do „patřičných mezí“, protože se neumí chovat jako diplomat a vměšuje se do vnitřních záležitostí jiného státu. Schůzka skončila fiaskem a ostudou pro Blinkena a pro politiku USA.

• Bezprostředně na to přicestoval do Číny na návštěvu ministr zahraničních věcí Ruské federace Sergej Lavrov. Na společné tiskové konferenci s čínským ministrem zahraničí prohlásili, že Rusko – Čínská spolupráce se  významně prohlubuje. 

• Lavrov prohlásil, že oba státy dospěly  k závěru, že je potřebné se co nejvíce vymanit z vlivu amerického dolaru, a obchodovat mezi sebou prostřednictvím vlastních měn. Rusko snižuje své rezervy v amerických dolarech a přesouvá své úspory na čínský Yuan. 

• Zároveň prohlásili, že je v zájmu obou zemí se vymanit z mezinárodních platebních systémů, které ovládá západ, především ze systému SWIFT, jehož západ využívá jako páky na obě země v rámci svých ideologických dogmat.

• Lavrov prohlásil, že diplomatické vztahy Ruska a EU jsou totálně rozervány a prakticky neexistují, díky postoji a jednání EU. Vrcholem byla návštěva eurobyrokrata Josepha Borrella, představitele společné zahraniční politiky EU v Moskvě.

• Obě země, Čína i Rusko čelí snaze USA zachovat si svojí světovou hegemonii a diktovat celému světu, jak se mají chovat. USA v tom jejich spojenci podporují, porušujíc rámce pravidel OSN, aby si vynutili na jiných státech poslušnost a podřízenost. V tomto USA bezmezně podporuje i náš ministr zahraničí, lempl Petříček.

• Svět se podle Lavrova dostává do situace, kdy vládne zákon džungle! Tzn. Zákon silnějšího!

• Vidíme morálku západu dvou standardů, kdy jedna a ta samá věc je posuzována podle toho, kdo ji udělal.

• Lavrov také uvedl příklad plynovodu „Severnyj potok II“, který se buduje z Ruska do Spolkové republiky Německo. Je to hospodářská smlouva uzavřená mezi dvěma suverénnímu členskými státy OSN, Ruském a Německem. Přesto si USA dovolují zavést své přísné sankce na společnosti, které se podílí na jeho výstavbě!? To je státní ekonomický terorismu ze strany USA. 

• Lavrov uvedl také příklad, že v rámci Světové obchodní organizace (WTO) existuje instituce (výbor), který by měl řešit spory mezi členskými organizacemi WTO, tedy i Severnyj potok II. USA už několik let blokují volbu jeho členů, výbor není schopen zasedat a tudíž není schopen řešit právně vzniklé problémy.

• Ministr Petříček /z ČSSD/ podporuje americký státní terorismus USA vůči Sýrii v rozporu s mezinárodním právem! USA nemají mandát Rady bezpečnosti OSN, ani pozvání legálně zvolené syrské vlády, kterou uznává OSN, aby americká armáda působila na území Sýrie, členského státu OSN! Všichni to ví, že na území Sýrie Američané mají své vojenské základny, což je prakticky vojenská okupace části Sýrie, a že USA tam kradou syrskou ropu, kterou vyváží ze Sýrie a prodávají ji. Petříček co by „démonokrat“ nereaguje!

• Mezinárodní situace se po skandální podvodné volbě nového amerického prezidenta Joe Bidena z listopadu 2020 výrazně zhoršila. Svět se začal připravovat na válku!

Otázka zní. Proč by se na území České republiky měly ve válečném konfliktu řešit problémy velmocí!

• Je proto nejvyšší čas se zbavit ve vládě lidí jako je ministr Petříček /ČSSD/, který nehájí zájmy naší země, ani nerespektuje mezinárodní právo, ale jako trapná loutka hájí zájmy západních mocností.

•  K ČSSD nemá cenu se obracet, aby se vzpamatovala dokud je čas. ČSSD jde vždycky jenom především o dobře placená „koryta“ pro jejich představitele a za tímto účelem jsou schopni se spojit s kýmkoliv! Je to vidět na všech stranách, kolem dokola, ale i odspoda nahoru, kam se člověk podívá! Je to smutný pohled!
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web. Mediální úsek Plzeňského KV KSČM