Ruská armáda byla na celém území Ruské federace dne 6.4.2021 uvedena do plné bojové pohotovosti v souvislosti s vojenskými provokacemi Ukrajiny, USA a NATO na Donbase!

5. 4. 2021

Ministr obrany Ruské federace Sergej Šujgu dnes, 6.4.2021 vydal rozkaz, kterým byla na celém území Ruské federace uvedena do plné bojové pohotovosti ruská armáda a jednotky byly "zdviženy" na prověrku své bojové připravenosti. Je to v souvislosti s obrovským hromaděním vojsk a obrněné techniky na hranici s Donbasem a v Pribaltice. Některé zdroje uvádějí, že na ukrajinské straně je zde soustředěno minimálně 15 divizí plně vyzbrojených vojsk (150.000 vojáků).  Vojenské útvary Ruské federace dnes vyjely s plnou bojovou technikou do předem určených prostor pro nástup do bojové činnosti. Do Krymu byla narychlo přesunuta 76. výsadková divize ze Pskova, nejlepší paradesantní jednotka světa /Modré barety/, to nejlepší co Rusové mají v boji na blízko s nepřítelem. Situace se začíná vyhrocovat poté, co Ukrajina dnes odmítla zúčastnit se jednání k plnění Minských dohod. Komentátoři poukazují na to, že Francie a Spolková republika Německo, jako jedni z garantů plnění Minských dohod hrají v těchto dnech mrtvé brouky, prezident Macron a kancléřka Merkelová se ztratili z medií!

 

Velikonoční aktuality a novinky z mezinárodní politiky

Ukrajina

Na ukrajinském Donbase, na současné linii střetu armád válečného vnitrostátního konfliktu mezi částí Ukrajiny ovládanou vládou z Kyjeva a Doněckou národní republikou a Luhanskou národní republikou je v těchto dnech mimořádně vyhrocena vojenská situace. Největší koncentrace vojsk a zbraní je tradičně u obce Gorlovka.

Na Ukrajinu navezly v minulých dnech a týdnech ukrajinská vláda, ale i USA a země NATO „vojenské vlaky - ešelony“ s velkým množstvím těžké obrněné techniky, s tanky a bojovými vozidly pěchoty, ale i s jinou vojenskou technikou. 

Z této oblasti je hlášeno tamními obyvateli Ukrajiny, že tak velké množství  vojenské techniky tam ještě nikdy nebylo! A tato vojska a jejich technika jsou v místech, kde by být neměly podle uzavřených Minských dohod.

OBSE vydala před Velikonocemi 2021 zprávu, že na železničních uzlech tato organizace registruje přesun minimálně 600 ks těžké vojenské techniky směrem na Donbas.

Doněcká národní republika o tomto víkendu ohlásila, že na linii střetu armád již byly navezeny ukrajinskou armádou dostatečné zásoby pohonných hmot, střeliva i proviantu a ukrajinská armáda je schopna kdykoliv zahájit velkou vojenskou ofenzívu vůči Doněcké a Luhanské republice. 

Dne 31.3.2021 prohlásil pro media náčelník generálního štábu ukrajinské armády, že Ukrajina je připravena zahájit rozsáhlý vojenský útok na Doněckou národní republiku a očistit ji od tzv. separatistů.

Den předtím, 30.3.2021 Parlament Ukrajiny (Verchovna Rada Ukrajiny) schválil prohlášení, že na Donbase je to válka mezi Ukrajinou a Ruskem s cílem vytvořit Ruské federaci před světem image válečného agresora. Zatímco ve skutečnosti je to vnitřní občanská válka uvnitř Ukrajiny, kdy vzbouřené východní oblasti Ukrajiny odmítly uznat legitimitu nové politické moci v Kyjevě po tzv. Majdanu v únoru r. 2014 (státním převratu), který se uskutečnil za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek Pravého sektoru a jiných podobných uskupení.

Rusko na toto velké uskupení vojenské techniky na své západní hranici začalo vojensky reagovat a stáhlo ke své státní hranici s Ukrajinou údajně 10 pluků a brigád vybavených různou nejmodernější technikou, počínaje raketovými vojsky, protivzdušnou obranou, konče tankovými jednotkami, které jsou vybavené nejmodernějšími tanky Armata!

Původně český internetový portál Seznam.cz, dnes ovládaný finanční skupinou George Sorose a jím placenými lokaji zveřejnil před několika dny článek o tom,  že Ukrajina je hluboce znepokojena přesuny ruských vojsk na území Ruské federace ke státní hranici s Ukrajinou, že je to velká hrozba pro Ukrajinu! 

A tak jsme opět svědky v přímém přenosu dalšího dílu informační války, který má občanům České republiky pomocí lží v rozporu s realitou vykreslit Rusko jako vojenského agresora! Opak je ale pravdou! To Ukrajinská armáda, Američané a NATO haraší na státní hranici Ruské federace obrněnou vojenskou technikou! Nejsou to ruské tanky, které by stály na státní hranici USA!

Ruská protivzdušná obrana sestřelila v posledních dnech několik výzvědných bezpilotních letounů ukrajinské armády nad Krymem.  Ukrajina je nakoupila od Turecka a tato velká investice je pryč!

Prezident USA Joe Biden poprvé ve funkci prezidenta telefonoval minulý týden s prezidentem Ukrajiny Zelenskym. Slíbil mu politickou i materiální podporu, ale řekl mu, že americká armáda se tohoto konfliktu s Ruskem nezúčastní. Jinými slovy, USA jsou připraveny bojovat na Ukrajině do posledního ukrajinského vojáka, případně do posledních vojáků některých zemí NATO, ale samy se bojů nezúčastní.

Pozorovatele tvrdí, že USA mohou sami vyprovokovat tento konflikt s Ruskou federací ukrajinskými rukami, ale samy budou stát v pozadí.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu v reakci na tato prohlášení a kroky Ukrajiny, USA a NATO uvedl, že Rusko v případě napadení svého území zasáhne vůči „jakémukoliv“ agresorovi se vší rozhodností! A agresoři musí počítat s odvetnými údery.
Jak známo USA umí a úspěšně bombardují země, které se neumí, nebo nejsou schopny se vojensky bránit, protože nemají patřičné technologie. Ale Ruská federace je přeci jenom jiná třída. Odvetné údery Ruska by zasáhly americké cíle na moři ve vzdálenosti několika set kilometrů i na souši.  To samé platí o zemích agresora z řad NATO!

Rusko v posledních letech docílilo vojenské technologické převahy nad USA a prohru armády USA na dalekých odstupech od území USA, nebudou Američané kvůli Ukrajině riskovat. 

Cílem zahraniční politiky USA je používat Ukrajinu k zadržování rozvoje Ruska a k jeho očerňování. Cílem také je, optimálně zatáhnout Rusko do lokálního vojenského konfliktu na ukrajinské státní hranici!  USA k tomuto svému cíli mobilizovaly všechny politické a prodejné loutky ve východoevropských vládách, včetně České republiky. Ministr Petříček dělá co může, aby se Američanům zavděčil. 

Nord Stream II

V Baltském moři v těchto dnech vrcholí dostavba plynovodu NORD STRAEM II (Severnyj potok II), který vede z Ruské federace po dni Baltského moře do Spolkové republiky Německo.  Je to společný hospodářský a ekonomicky výhodný projekt Ruské federace a Spolkové republiky Německo, členských zemí OSN.

V roce 2019 se výstavbu Nord Streem II podařilo USA na nějaký čas zastavit pod vyhlášením teroristických sankcí USA vůči všem společnostem, které se podílí na jeho výstavbě, zejména vůči společnosti, která vlastní flotilu lodí určených na pokládku potrubí na dno moře.

Rusko bylo poté nuceno, přesunout svojí loď Akademik Čerskij, kterou zakoupilo před několika roky za jednu miliardu dolarů z Tichého oceánu do Baltského moře a připravit vše svými silami k dokončení plynovodu. Nyní tato speciální ruská loď dokončuje pokládku potrubí Nord Stream II. 

Minulý týden se jí pokusila „taranit“ dvakrát polská loď. Taran v ruštině znamená „úmyslnou srážku s určitým objektem“ s cílem poškodit napadenou ruskou loď, ideálně ji potopit.  To se polské lodi nepodařilo, protože proti ní vyjel jeden z doprovodných člunů Akademika Čerského, když polská loď nereagovala na výzvy. Kapitán polské lodi se následně omluvil, že to byla neomluvitelná chyba posádky polské lodě. Nicméně odborníci soudí, že to bylo na příkaz USA! Polská vláda i Ministerstvo obrany tuto interpretaci a úmyslný útok rozhodně odmítají.

V průběhu minulého týdne přelétávalo v blízkosti Akademika Červského nízko letící polské letadlo, nedaleko od něj se vynořila na hladinu moře neidentifikovaná ponorka. Rusko je tak vynuceno vyslat na ochranu pokládající lodi část Severomořské námořní vojenské flotily, aby ochránila ruské národní a obchodní zájmy! To vše zvedá politické a vojenské napětí v regionu.

Ruská strana upozorňuje, že Německo již dokončilo na svém území všechny práce na přivedení plynovodu ze dna moře na jejich území i přes obrovský tlak ze strany USA na Angelu Merkel a německou vládu. 

Rusko upozorňuje rovněž na to, že v případě útoku již na položené potrubí, které bude naplněno plynem, může vzniknout obrovská ekologická i bezpečnostní hrozba pro okolní země!

Polsko, Ukrajina i země Pribaltiky hovoří o tom, že plynovod Nord Stream II je kolektivní hrozba pro západ a pro Evropu!
U Ukrajiny jde především o to, že Ukrajina dostávala několik miliard dolarů ročně od Ruska za tranzit plynu přes její území do Evropy. To spuštěním plynovodu Nord Stream II skončí. Poškozené se cítí i Slovensko, přes které šel také tranzit dále do Evropy.

Jelikož od ukrajinského Majdanu z roku 2014 (ozbrojeného státního převratu na Ukrajině za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek), řídí ukrajinskou politiku USA, Rusko prohlásilo ústy ministra zahraničí Lavrova, že nebude tranzitem svého plynu přes Ukrajinu financovat americký projekt „Ukrajina jako nástroj USA proti Ruské federaci“. 

Ať si to platí Američané ze svých peněz! A v tom je problém, jak se ukázalo! Sociální situace na Ukrajině je katastrofální, ukrajinská vláda navíc utrácí nesmyslně peníze ze státního rozpočtu za další a další americké zbraně, které mají USA zakonzervované ve skladech a neví co s nimi! 

Situace v USA

Podle politických pozorovatelů jsou USA po zfalšovaných prezidentských volbách v listoradu 2020, kdy se stal prezidentem kandidát Demokratické strany Joe Biden, v první počáteční fázi občanské války, která časem přeroste v horkou fázi a v možný rozpad USA.

Mezinárodní pozorovatelé také vyslovili jimi zjištěné priority nové zahraniční a strategické politiky amerického prezidenta Joe Bidena. Přišli s několika závěry:

1)    Joe Biden je vážně psychicky nemocný člověk a tudíž nebezpečný člověk celému světu se svými pravomocemi prezidenta supervelmoci a s prsty na jaderném kufříku. Svět obletělo video s jeho „klopítnutím“ při nastupování do letadla. Minulý týden někde Biden veřejně prohlásil, že musí zatelefonovat Reganovi a poradit se s ním. (Reagan zemřel v roce 2004).

2)    Cílem USA pod vedením Bidena a jeho kliky Clintonů, Obamů a Sorošů v pozadí je zadržovat rozvoj Ruska za každou cenu. Ideálně docílit jeho vtažení do omezeného válečného konfliktu na hranici s Ukrajinou a rozpad Ruské federace na 15 menších států, s cílem oslabit tohoto mezinárodního hráče a rozebrat si jeho obrovské přírodní bohatství.

3)    Cílem USA pod vedením Bidena a jeho kliky je zadržovat všestranný rozvoj Číny.

4)    USA se nechtějí vzdát pozice světového hegemona, který diktuje všem zemím na této planetě, jak se mají chovat, a jsou pro to USA připraveny udělat cokoliv!

5)    Vůči komunistickému hnutí chce Bidenova administrativa uplatňovat linii Reagana, podporovat uvnitř komunistického hnutí Trockisty a využívat vůči komunistům nástroj amerického pojetí „lidských práv“ a „pojetí americké demokracie“.

6)    Vojensko průmyslový komplex USA potřebuje, aby se někde neustále válčilo! Je to tzv. „politika nekonečné války“. Aby byl zabezpečen stálý odbyt amerických zbraní a střeliva a tedy zisků pro tyto soukromé firmy vojensko -průmyslového kompexu! Tímto regionem má být Blízký východ, region Iráku, Sýrie, Iránu.

Situace kolem Číny

USA se pod vedením Bidena a jeho mocenské kliky snaží dostat Ruskou federaci ze Sýrie a ovládnout vojensky region Blízkého východu s obrovským nalezištěm ropy na této planetě! Protože při kontrole nalezišť a cest pro odbyt ropy z tohoto regionu budou USA usměrňovat rozvoj jednotlivých zemí.

To je příklad Číny. Ta má značný nedostatek ropy a to brzdí její ekonomický i sociální rozvoj. Zejména přes ropu, telekomunikace, lidská práva, sankce, internet aj. chtějí USA brzdit a kontrolovat rozvoj Číny a rozkládat ji.

Jenže minulý týden Čína podepsala s Iránem, na který uvalily USA obrovské nezákonné sankce, strategickou dohodu o spolupráci v mnoha oblastech na dalších 25 let. Irán i přes ostré sankce USA bude dodávat Číně v pravidelných dodávkách svojí ropu a Čína naopak bude investovat v Iránu v průběhu těchto 25 let 400 miliard US dolarů do rozvoje infrastruktury Iránu, do společných hospodářských projektů, do výzkumu, do energetiky Iránu aj. 

Čína a Irán budou spolupracovat ve vojenské oblasti na vzájemných dodávkách a vývoji nových zbraní a budou pravidelně provádět společná vojenská cvičení. 

Čína, která kontroluje svojí dlouhou námořní hranici kolem asijského kontinentu je schopna v případě vojenské agrese USA vůči ní zastavit na mořských cestách kolem Číny veškerý mezinárodní obchod! 

USA rozehrávají vůči Číně „ujgurskou kartu“ a tzv. „politiku amerických lidských práv“. Rovněž se snaží postavit vůči Číně Indii, která má také nedostatek ropy.

Čína, Rusko a další země Šangajské dohody o spolupráci /ŠOS/ se snaží vybudovat v Euroasii kontinent rovnoprávné a vzájemně výhodné spolupráce zúčastněných států a kontinent míru, stability a bezpečnosti, což je ale v rozporu s politikou sankcí a vojenských avantůr a výhrůžek ze strany USA. 

Aghanistán je základna teroristů pro tento region.

USA se snaží v regionu vybudovat uskupení států zaměřených proti Číně a to USA, Indie, Austrálie a Japonsko.

Závěr

USA mají problémy s realizací jejich politiky na všech výše uvedených frontách, ať už je to Blízký východ, Asie, Rusko, Nord Stream II, i Ukrajina. A hlavně doma v USA narůstají problémy po zfalšovaných prezidentských volbách. Sliby dané před volbami americkým voličům se neplní! Situace s Covid se v USA nelepší. Promigrační politika Bidena naráži v USA na velký odpor lidí.
 

Autor: 
V.F., Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet, Youtube