Stanovisko Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM k aktuální politické situaci z 6.4.2021

6. 4. 2021

Členové Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM na svém jednání dne 6. 4. 2021 v Klatovech projednávali a přijali stanovisko k aktuální společenskopolitické situaci.

Vyslovili značné znepokojení nad neschopností vlády, ale i dalších orgánů rozhodnout o dostavbě jaderného bloku Dukovany a tím vnést značnou nejistotu do budoucnosti energetiky a energetické soběstačnosti v ČR. Alibistické rozhodnutí vlády (pod vedením Hnutí ANO 2011), ponechat rozhodnutí na novém vedení státu, je neplněním vládního programu a obelháváním voličů.

Členové Výkonného výboru KV KSČM vyzvali vedení strany, nepodporovat v žádném případě vládu ČR pro porušení zákona o rozpočtu na rok 2021 tím, že rezort obrany dostal zpět zbývajících 5 miliard korun. Ty budou chybět nejen v rozpočtu, ale především v boji s pandemií Covid 19, kde tyto peníze mohly být využity. Žádné bezpečnostní riziko v současnosti České republice nehrozí a není nutné přistupovat k modernizaci armády.

Podobně Výkonný výbor KV KSČM kritizoval postup Ministerstva zdravotnictví ČR v souvislosti s očkováním občanů. Neschopnost zajistit dostatek vakcín, nevyužití očkovací látky Sputnik V je jen důkazem, že SÚKL, ale i ministr Blatný jsou pohunky EK, která se dál podílí na vyvražďování občanů.

Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM se obrací na občany kraje v blížícím se předvolebním období, aby se seznámili s programem KSČM. Strana podporuje taková opatření, která přispějí ke zlepšení bezpečnostní a především zdravotní situace v zemi. Vyzývá vládu ČR k urychlenému zajištění dostatečného množství vakcín za účelem očkování občanů ČR.

Autor: 
RSDr. Jan Rejfek, tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Výkonný výbor Plzeňského KV KSČM