Biden zatáhl železnou oponu 2! Fulton 2!

10. 4. 2021

To, co se dnes děje ve vztazích Ruské federace a USA, a aktuálně na Ukrajinsko – Ruské státní hranici, kde Ukrajina a NATO haraší těžkými zbraněmi, je mnohými politology ve světě srovnáváno se zahájením ostré „Studené války“ z roku 1946.

K tomu se přidává dlouhodobá série dalších událostí. Nezákonné sankce USA a ve své podstatě ekonomický terorismus USA vůči plynovodu Nord Stream II. Nezákonné ekonomické a politické sankce USA vůči Ruské federaci, jejím nejvyšším představitelům a firmám. Nedodržování elementárních zásad mezinárodního práva ze strany USA ve světě, politika „dvojitých standardů“ ze strany USA, snaha exteritoriální uplatňování amerického práva vůči ostatním zemím a zahraničním firmám kdekoliv na této planetě, neustálá politika výhrůžek, špionománie, sankcí a mediální politika štvaní ze strany USA vůči Rusku. Nezákonné vojenské okupování ze strany USA části Sýrie členského státu OSN a kradení syrské ropy Američany. A tak by se dalo v tomto výčtu pokračovat.

Tehdy, 5.3.1946 vyzval k „zatažení“ železné opony v Evropě vůči Sovětskému svazu bývalý britský premiér Winston Churchill. Stalo se tak na univerzitě Westminster College ve Fultonu, v americkém státě Missouri u příležitosti, kdy mu byl udělen čestný doktorát.
Dnes v roce 2021, po 75 letech podvodně zvolený americký Joe Biden svými výroky pro americkou mediální skupinu ABC o tom, že ruský prezident Putin je zabiják završil to, že to byla poslední kapka, kdy číše trpělivosti a cti Ruska přetekla.

Ruská federace řekla – dost!

Ruská federace stáhla z USA na neurčito svého velvyslance Antonova, což je v diplomacii jeden z nejvyšších projevů nesouhlasu s politikou hostitelské země. Na dotaz americké strany, jak dlouho bude  velvyslanec Antonov v Moskvě „na konzultacích“ uvedl ruský ministr zahraničních věcí Lavrov toto: „Dokud neuvidíme na americké straně nějaký náznak návratu k elementární slušnosti!“ 

Lavrov dále uvedl, že vztahy Rusko – USA jsou v současné době nejhorší od dob konce II. světové války. Prakticky jsou na bodu mrazu.

Dále uvedl, že Ruská federace nemá potřebu za dané situace jednat s USA a udržovat s touto zemí standardní diplomatické vztahy, jako s ostatními zeměmi. Budeme za této situace s USA jednat jenom ve věcech, které zajímají nás jako Rusko, dodal Lavrov. 

Tohoto zásadního kroku Ruska a přerušení veškeré komunikace se polekal Deep State USA a Bidenova klika. Tento týden byl ruský ministr zahraničí Lavrov na zahraniční cestě po několika asijských zemích, včetně dvou obrovských zemí Indie a Pakistánu! Do Indie, do New Dillí, do hotelu, kde byla ubytována ruská delegace s Lavrovem jakoby náhodou, přijel na návštěvu i bývalý ministr zahraničí USA John Kerry, který při té příležitosti požádal Lavrova o neformální schůzku, aby si popovídali jako bývalý kolegové. 

Kerry měl za úkol zjistit možnosti případného návratu k postupné normalizaci vztahů. Lavrov mu údajně předal obálku s dopisem v němž bylo 5. bodů, zásadních požadavků ruské strany.

Jedním z bodů bylo, stáhnout na Ukrajině do 15.4.2021 vojska Ukrajiny a NATO od hranice Doněcké a Luhanské republiky na čáru odvodu vojsk a těžkých zbraní od linie střetu armád, stanovenou Minskými dohodami.

O dalších bodech se spekuluje. Údajně jsou tam zmíněné biologické laboratoře USA na Ukrajině a v Číně a jejich podezřelá činnost.

Uvidíme, kam se věci posunou. Americká strana již má informace, co je potřeba udělat. Jestli zvolí jinou cestu, například další vyhrocování situace a násilnou konfrontaci, to uvidíme.

V každém případě nyní je potřeba se dívat politikům na ruce, co dělají! Ne jen co říkají. To platí i o českém ministru zahraničních věcí Petříčkovi, který je schopen podpořit válečnou konfrontaci!
 

Autor: 
V.F., Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web. Mediální úsek Plzeňského KV KSČM