Česká republika jako seběvědomý stát, nebo banánová republika?

19. 4. 2021

V sobotu 17.4.2021 večer, v 19:45 hodin, v hlavní zpravodajské relaci České televize vystoupili na krátké tiskové konferenci premiér české vlády Andrej Babiš (předseda Hnutí ANO 2011) a první vicepremiér, ministr vnitra a ministr zahraničních věcí současně Jan Hamáček (předseda ČSSD) s krátkou, avšak závažnou informací, že vláda ČR disponuje informací, že za výbuchem muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014 „mohou stát“ příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU.  

Že údajně tajné služby České republiky mají „důvodné podezření“ na „podílu“ 2 příslušníku ruské vojenské rozvědky GRU na tomto výbuchu.“!  Byli to prý ti samí příslušníci, kteří se „údajně“ podíleli na otrávení ruského plukovníka Skripala, bývalého příslušníka ruské KGB a jeho dcery Julie, v Salisbury ve Velké Británii, bojovou otravnou látkou s názvem Novičok!

Žádné konkrétní důkazy premiér ani vicepremiér české veřejnosti nepředložili! Naopak, vystupování premiéra při této tiskové konferenci bylo velmi podivné. Premiér uvedl v rámci tiskové konference, že oba dva, Babiš i Hamáček tuto skutečnost konzultovali s prezidentem Zemanem a ten, že je s nimi ve shodě. A že podporuje jimi navrhované opatření vůči Ruské federaci, vyhostit 18 ruských diplomatů z České republiky, kteří jsou vyhodnoceni ze strany české BIS, jako příslušníci tajných služeb Ruské federace.

Ani 36 hodin po této tiskové konferenci však prezident republiky Miloš Zeman sám, nebo prostřednictvím ředitele tiskového odboru Hradu, či kancléře Hradu nevydal k této výbušné záležitosti žádné oficiální písemné prohlášení! Na webových stránkách Hradu není žádná zmínka o této události. Což celou záležitost ještě více dělá podezřelou? Pouze media přinesla informaci od mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, že prezident se chce k této záležitosti vyjádřit oficiálně až za týden v neděli! Což je v tom případě skandální a jestli je to pravda, tak se jedná o závažné politické selhání prezidenta republiky! Protože toto odhalení je závažná událost týkající se kompetencí prezidenta republiky!

Jaká jsou fakta k dnešnímu dni

České tajné služby a nejvyšší političtí představitelé státu mají v tuto chvíli „pouze“ důvodné podezření! Důkazy o spáchání tohoto činu ruskými agenty české veřejnosti a mediím zatím nebyli schopni předložit a vše nasvědčuje tomu, že s vysokou pravděpodobností je ani nemají! 

Přesto, Česká republika (vláda) jen na základě těchto „důvodných podezření“ vyhošťuje 18 ruských diplomatů z České republiky, což je  v diplomatických vztazích států, jeden z nejtvrdších kroků vůči druhému státu! 

Představitele českých pravicových stran, kteří často slovně vyzdvihují a dávají za vzor "konzervativní hodnoty", jako je řád věcí, dodržování práva a principů demokracie, konkrétně za  TOP 09 – p. Pekarová, za ODS – p. Fiala, za STAN p. Rakušan a p. Gazdík, všichni rusofobové do morku kosti a plni nenávisti vůči Ruské federaci, k překvapení všech nežádají vládu či tajné služby, aby jim předložili alespoň nějaké důkazy k tak závažnému obvinění jiného státu z teroristického činu, což je důvod k okamžitému vyhoštění ruských diplomatů!? Naopak, tito „konzervativci“ s těmito vznešenými „hodnotami“ okamžitě vyjadřují souhlas s bezprecedentními kroky vlády a žádají ještě daleko důraznější opatření vůči Ruské federaci!?! 

KSČM prostřednictvím poslance Leo Luzara v televizní debatě požádala, aby vláda, nebo tajné služby poskytly poslancům a veřejnosti nějaké důkazy, protože toto je závažné obvinění, které ale není postaveno na žádném reálném základě! Je založené pouze na neurčitých informací a na doměnkách! Paní Pekarová z TOP 09 v televizní debatě po Luzarovo vystoupení neovládla své emoce a pustila ven svůj radikalismus a politický extremismus. Pekarová by okamžitě organizovala veřejný linč! Žádné důkazy nepotřebuje! Obdobné je to i u jiných výše jmenovaných představitelů rádoby demokratických pravicových politických stran a hnutí!

Milionový chlívek proti demokracii, (jinak se ten spolek nedá nazvat), vyzývá okamžitě své příznivce k demonstraci před velvyslanectvím Ruské federace v Praze. Demonstranti vykřikují hesla „Putin vrah“!? Důkazy tento zpitomnělý a zfanatizovaný dav nemá, nepotřebuje a nežádá!

Co se k tomu dá říci?

Tato aféra nápadně připomíná rukopis britských tajných služeb, konkrétně Britské zahraniční rozvědky MI6! Ta je nástrojem globální politické moci, která stojí v pozadí za britskou vládou a která zásadně ovlivňuje v britském zájmu i americkou zahraniční politiku, včetně vojenské politiky.

To načasování aféry po sedmi letech od výbuchu ve Vrběticích je krajně podezřelé a svým dosavadním zdůvodněním nedůvěryhodné! Probíhá to vše v době, kdy se jedná v České republice o obrovské státní zakázce na dostavbu jaderné elektrárny Temelín a kdy je snaha pravice vyřadit Ruskou federaci ze soutěže. A kdy se zde jedná o dodávkách ruské vakciny Sputnik - V proti Covid - 19 do naší země.

Ti údajní dva příslušníci GRU, kteří byli v britském Solsbery, kde byl údajně použil „novičok“, byli podle českých tajných služeb údajně v roce 2014 na Ostravsku a na Zlínsku. (Zatím podle tajných služeb na Zlínsku, ne ve Vrběticích, či snad dokonce v muničním skladu).

Je nanejvýše vhodné si v takto vyhrocené a rozvášněné atmosféře připomenout, že do dnešního dne Britové nepředložili žádný konkrétní důkaz o tom, že se jednalo u Skripala o „novičok“. Dodnes Ruská strana přes všechny oficiální žádosti prostřednictvím diplomacie i mezinárodních organizací nedostala od Britů možnost nahlédnout do dokumentace ošetřujících lékařů, kteří ošetřovali Skripala po jeho údajném napadení. Nebyla jim dána možnost seznámit se vzorky zjištěné chemikálie! Dodnes jim nebylo umožněno se setkat s napadeným Skripalem a promluvit s ním. (Nikdo Skripala od té doby neviděl).   

Nic, žádné důkazy! Jenom veřejné obvinění ze strany Velké Británie na adresu Ruské federace a rozpoutání celosvětové mediální štvanice vůči Rusku. Tomu se říká informační válka. A pro její vedení se důkazy nepotřebují! To už si Britové ověřili! Teď to možná zkouší u nás!

Zajímavý je kontext, kdy s tímto obviněním Ruské federace česká vláda vyšla. Až 7 let po události. Celých 7 let ani náznak či zmínka! Bývalý ministr Milan Chovanec, který byl tehdy ve funkci ministra vnitra v těchto dnech řekl, že je překvapen touto informací, že o této ruské stopě se tehdy při vyšetřování události a dlouho po ní vůbec neuvažovalo a to byla údajně v pohotovosti celá bezpečnostní struktura země!   

Podle ruský politologů, jsou totiž britské temné síly v pozadí, které řídí z pozadí britskou politiku rozzuřeny! Na podzim 2020 jim zkrachoval plán „barevné revoluce“ v Bělorusku, který tam organizovaly spolu s Polskem s cílem svrhnout prezidenta Lukašenka, dosadit do křesla prezidenta prozápadní Světlanu Tichanovskou a změnit běloruský režim na protiruský a ovládnout tak trasy ruských plynovodů a ropovodů směřující do Evropy.

Bývalý velvyslanec Velké Británie v Turecku Richard Moore se stal před časem ředitelem britské zahraniční rozvědky MI6. Podivuhodná kombinace profesí špion a diplomat - velvyslanec? On jako špion s diplomatickým krytím působil v tomto regionu dlouhodobě, působil ve Vietnamu, Pakistánu, v Malajzii a dlouhou dobu budoval v tomto regionu rozsáhlou agenturní síť, která zasahovala celý Blízký a Střední východ až do bývalých republik SSSR, tedy i do Tádžikistánu, Kyrgistánu, Uzbekistánu aj. 

Tato britská tajná služba MI 6 pod jeho vedením údajně podle ruské strany vyprovokovala na podzim roku 2020 Armensko - Azerbajdžánský válečný konflikt. Cílem války, kterou nikdo z těchto zemí nepotřeboval, bylo radikalizovat miliony Azerbajdžánců a Arménu, kteří žijí v Rusku. To se jim opět nepodařilo! Rusko tam na linii střetu mezi obě bojující armády vyslalo svojí armádu a prezident Putin vyjednal během krátké doby klid zbraní mezi válčícími zeměmi. A tak i tady tento britský plán zkrachoval!

Před několika dny se podařilo odhalit přípravu a odvrátit plánovaný atentát na prezidenta Běloruska Alexandra Lukašenka! Byli zadrženi lidé v Bělorusku i v Ruské federaci, kteří tento atentát připravovali. Několik Bělorusů, někteří z nich s dvojím občanstvím a jeden Američan, údajně příslušník CIA. Další krach operace temných sil.

Nyní pro tyto zákulisní britské síly zkrachovala slibně rozjetá operace, rozpoutat válku na Ukrajině s Ruskem. Oni chtěli nastrčit Ukrajinu do tohoto válečného konfliktu a byli připraveni bojovat do posledních ukrajinského vojáka. Ukrajinský prezident Zelenskyj osobně navštívil západní partnery (Francii - Macrona a SRN – Merkelovou) či telefonicky hovořil s britským premiérem Jonsonem a také s americkým prezidentem Bidenem. Všichni mu po delší době oklik a vykrucováni řekli, že do přímého ozbrojeného konfliktu po boku Ukrajiny proti Rusku nepůjdou. Ale že má jejich „plnou důvěru“ a že mu dají veškerou podporu! Zelenskyj pochopil, že zůstal sám a vycouval z plánu válčit! A temné síly Londýna prý zuří! Další krach jejich operace.

Krátce poté, jako součást této velké globální hry, se objevuje prohlášení Prahy o výbuších ve Vrběticích s podezřením na ruskou GRU!

Ruští politogové v této souvislosti hovoří o tom, že Česká republika se ukázala v roli „banánové republiky“, která je plně ovládaná z vně, zahraničními temnými silami. Pro Ruskou federaci je to prý zklamání, i když tento protiruský trend byl patrný v České republice už v předchozích letech. To však není dobrá vizitka pro Českou republiku, mít před světem image jako – Česká banánová republika!

Proto by poslanci českého Parlamentu, jako zástupci lidu ze všech regionů naší země měli žádat po premiérovi a tajných službách předložení jednoznačných, konkrétních a nezpochybnitelných důkazů o účasti ruských vojenských zpravodajců při výbuších ve Vrběticích. 
Buď toto předložené důkazy potvrdí. V opačném případě by se stejnou razancí měli poslanci žádat kádrové změny ve vedení příslušných tajných služeb, které tuto podvodnou zprávu dali vládě k dispozici!

Řeči o utajených informacích, či důvěrných zdrojích informací, které je potřeba chránit, nyní nejsou na místě! 

Teď se hraje o čest a o pověst České republiky ve světě!

A zatím je to 1 : 0 pro banány!

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM