Situace v České republice signalizuje, že se tajné služby státu rozhodly převzít iniciativu a dělat politiku! To nevěstí nic dobrého pro tuto zemi! 

22. 4. 2021

Dle Aktuálně.cz, v noci z úterý na středu, z 20. na 21.4.2021 Národní centrála proti organizovanému zločinu NCOZ provedla rozsáhlou akci, při které zadržela pět Čechů, údajně členů militárních skupin které podezřívá, že se zúčastnili bojů na Donbase, nebo že organizovali výjezdy českých občanů na ukrajinský Donbas k bojům za proruské separatisty. 

Proč takováto aktivita NCOZ v den, v takto vyhrocené vnitropolitické situaci kolem Ruské federace a údajných agentů GRU obviňovaných z výbuchu muničního skladu ve Vrběticích? Proč NCOZ přilévá olej do ohně a přispívá k protiruským náládám v naší společnosti? Proč to neudělali před týdnem či dvěma, nebo příští týden? Teď není potřeba jitřit vášně, teď je potřeba jednat s chladnou hlavou!

To vše v době, kdy česká politika je v bodu varu kolem zprávy BIS – Bezpečnostní informační služby (české kontrarozvědky) o možném (!) podílu ruských agentů GRU na výbuších v muničním skladu ve Vrběticích před 7 lety.

A právě v tomto okamžiku by poslanci a senátoři, tzn. vrcholní politici, zvolení zástupci lidu by si v této situaci neměli nechat vzít svojí politickou zodpovědnost za život v České republice i za mezinárodní vztahy naší země ze svých rukou tajnými službami!  A měli by ambiciozní šéfy tajných služeb postavit „na patřičné místo“!

V demokratické zemi není kontrarozvědka (rozuměno BIS), nebo NCOZ tvůrcem politiky, ale pouze nástrojem politiky! Na to by se nemělo zapomínat!

 

O co jde? Jde o důkazy!

Důkazy BIS o tom, kdo skutečně zorganizoval a způsobil výbuch v muničních skladech ve Vrběticích! Buď jsou předloženy přesvědčivé důkazy o tom, kdo je pachatel, nebo jsou to jen domněnky a podezření! Mezitím je ale propastný rozdíl! 

Na základě jakýchsi „domněnek“ BIS se nyní v politice bortí to, co se pracně v politice formovalo desetiletí a čehož důsledky si dnes nedokáže nikdo úplně představit! Takže tady v tomto případě ty informace a důkazy BIS musí být „naprosto přesné a spolehlivé“!

Tzn. nemůže se stát, aby se volení vrcholní politici se zodpovědností za tento stát nechali „opít rohlíkem“, že tajné služby státu v této mimořádně závažné věci nemají jednoznačné důkazy, nebo je nemohou předložit politikům z důvodu ochrany zdroje informací, či ochrany zdrojů partnerských tajných služeb z NATO. 

Neexistuje!

Politici musí žádat předložení jednoznačných důkazů a pravdivých informací, protože oni na základě toho tvoří a rozhodují politiku! 

Situace v zemi je dnes taková, že jsou zde politici, především pravicoví, kterým tato pozice tajných služeb vůči Ruské federaci a protiruské nálady v zemi a v mediích vyhovují. Tito politici tvrdí, že mají naprostou důvěru v tajné služby! To je jejich politický pohled. Obdobný názor má i armádní generál Petr Pavel, který to ale posuzuje spíše z odborného pohledu, který v televizní besedě řekl, že  „prostě se jim musí důvěřovat“!

 

Proti tomu jsou tu ale i opačné argumenty. 

České tajné služby podle rozhovoru na ruské státní televizi (odkaz na originál videozáznamu je níže pod tímto textem) před několika roky poskytly údajně „svojí zaručenou zprávu“ americkým kolegům z tajných služeb, a tuto českou zprávu poté využila tehdy vládnoucí Demokratická strana USA (Clintonité) proti Trumpovi, v níž bylo uvedeno, že se v Praze sešel právník Donalda Trumpa s jedním významným vrcholným ruským politikem Konstantinem Kosačevem a že vyjednával jménem Trumpa s Rusy!

V USA, na základě této „spolehlivé informace“ od české tajné služby, (zřejmě kontrarozvědky BIS), byla využívána tato zpráva jako jeden ze zásadních důkazů proti Trumpovi. Z této kauzy "údajného zákulisního vyjednávání Trumpa s Rusy" vznikla obrovská politická aféra v USA, plná nenávisti, kdy se rozpoutalo rozsáhlé vyšetřování, vyhazovi lidí z práce a obrovská mediální kampaň proti Trumpovi. Tato kampaň trvala několik let a dodnes jsou patrné její dozvuky! 

Až po několika letech vyšlo najevo, podle cestovního pasu a přísežného prohlášení tohoto právníka, že tento právník Trumpa vůbec nikdy nebyl v České republice! 

A dotyčný ruský politik uvedl v tomto televizním pořadu, že událost se měla stát rok před zvolením Trumpa prezidentem USA tady v Praze, někdy v roce 2015 a on že byl naposledy v Česku někdy před 5-6 lety před rokem 2015. Že v té době vůbec v Česku nebyl! A dále tento ruský politik uvedl, který dnes zastává vysokou funkci v jedné z komor ruského parlamentu (ve Státní Dumě), že se s tímto americkým právníkem nikdy v životě osobně nesetkal! Ani v Praze, ani na žádném jiném místě planety! 

Z toho plyne závěr, jestliže je to pravda, že naše tajná služba nemusí mít úplně čistý štít, když se zapojila touto falešnou zprávou do této vysoké politické a zpravodajské hry v USA! A je možné si kolem toho klást i další otázky, i v souvislosti s kauzou Vrbětice?

Takže zodpovědným českým politikům zůstalo jediné! A určitě politikům KSČM! Důvěřuj, ale prověřuj! Jestliže budou důkazy přesvědčivé, je to v pořádku a je potřeba ocenit práci BIS. V případě pochybností je potřeba to říct nahlas a činit, či veřejně žádat nápravu, případně personální opatření v tajné službě! 

Cena, kterou zaplatí naše republika za případnou chybu je příliš vysoká!

Na tomto místě je potřeba ocenit dosavadní veřejný postoj předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, jako představitele parlamentní politické strany, že nepodlehl hysterii medií a pravicových kolegů a jako právník veřejnosti řekl, že ředitel BIS plk. Koudelka žádné konkrétní důkazy o vině Ruské federace a jejich agentů ve věci explozí ve Vrběticích  nepředložil! Že celé obvinění je postaveno pouze na domněnkách vedení BIS! Že je potřeba celou záležitost došetřit!

 

Zde je odkaz na video na Youtube na ruském jazyce:

https://www.youtube.com/watch?v=teDAnCtRS7o&t=1s

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM