Oslava svátku 1. Máje 2021 - Svátku práce a všech pracujících v Plzeňském kraji

30. 4. 2021

Vážené soudružky, vážení soudruzi, vážení sympatizující s KSČM a vážení spoluobčané,

Plzeňský Krajský výbor KSČM, ani jednotlivé Okresní výbory KSČM v našem kraji v letošním roce neorganizují žádné hromadné oslavy 1. Máje – Svátku práce z důvodu Covid – 19 a vládních opatření proti této nákaze.

Svátek 1. Máje je svátek pracujících lidí s dlouhou historií od roku 1890, kdy se poprvé slavil veřejně. A to poté, co jej o rok dříve přijala II. Internacionála Komunistických stran, a ještě o rok dříve už v roce 1888 si ho začali připomínat v samotných Spojených státech amerických. 

Od té doby se slaví tento svátek 1. Máj, téměř po celém světě bez přestávek. Slavil se u nás za I. republiky, za dob nacistické okupace naší země, po II. světové válce, za dob budování socialistické společnosti a slaví se dalších více než 30 let obnovy a budování kapitalismu v naší zemí po roce 1989!

Za dob budování socialismu si pracující vydobyli takové pracovní a životní podmínky, o kterých se předtím mnoha generacím mohlo jen zdát. Každý, kdo chtěl pracovat, práci dostal. Školství a zdravotnictví bylo pro občany zdarma. Zásadně se řešily ve prospěch pracujících sociální otázky, důchody, příspěvky za rodičovství, novomanželské půjčky, rekreace, velice slušné na tehdejší dobu se budovaly pod patronací státu byty a bydlení pro miliony lidí! Ty samé byty, které tehdy byly státem a státními firmamy postavené pro své občany a zaměstnance za nízkou cenu, jsou dnes po více než 50 letech za kapitalismu většině lidí cenově nedostupné!

Jak jistě vidíte kolem sebe, nežijeme v dobré a klidné době. Kolem nás se opět haraší zbraněmi, nedaleko od nás na východ už se válčí, fašisté znovu pochodují po ukrajinském území! 

V naší zemi po roce 1989 nezvítězila láska a pravda o které hovořil Václav Havel, nezvítězila ani lidská solidarita! Kolem nás vidíme obrovskou nenávist, hulvátství, z veřejnoprávních medií se na nás valí nehorázné lži zakrývající například obrovské podvody v „nejdemokratičtější zemi světa v USA“ při volbě prezidenta USA z 3.11.2021 ve prospěch Joe Bidena. Politici i media zakrývají válečné agrese a zločiny USA a NATO ve světě proti členským zemím OSN!

V posledních dnech a dvou týdnech vidíme v naší zemi nebývalou hysterii, která se děje kolem výbuchu muničního skladu ve Vrběticích z roku 2014. Prezident republiky Miloš Zeman si jako vrchní velitel ozbrojených sil naší země, po seznámení se se všemi doklady, dovolil v televizním pořadu říct na adresu vyšetřujících orgánů, předložte prosím konkrétní důkazy o tom kdo to udělal, zatím jsme od vás jednoznačné důkazy neviděli, ani o podílu ruských agentů GRU na tomto výbuchu, ani jiné. 

Ihned poté zfanatizovaný pouliční dav, většina medií a nezodpovědní pravicoví vrcholní politici nazývají prezidenta republiky vlastizrádcem, agentem Kremlu, sluhou prezidenta Putina a podobně.

Možná máte stejný názor jako my. Tato země je nemocná! A mohou za to v první řadě pravicoví politici a jimi ovládaná media!

Můžete to změnit jenom Vy, občané - voliči této země a to při podzimních volbách do Poslanecké sněmovny, které se konají 8. a 9.10.2021. Volte politiky a politické strany, které v této nelehké covidové době i v nelehké mezinárodní situaci prokázali rozum, zachovali základní úroveň slušnosti, věrnost právu a prokázali zodpovědnost za tuto zemi a její národ! 

KSČM jednoznačně paří do této skupiny politických stran.

V zájmu budoucnosti této země nevolte válečné štváče a extremistické řvouny z TOP 09, STAN, KDU-ČSL a ODS v čele profesůrkem Fialou, který umí jenom slovně napadat, štvát a kritizovat!

Přejeme Vám krásný 1. Máj 2021 – Svátek práce a všech pracujících.

 

Autor: 
Plzeňský Krajský výbor KSČM 
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM