Česká zahraniční politika vůči Ukrajině je zcela chybná! Neodpovídá elementárním zájmům, ani tragickým historickým zkušenostem naší země!

3. 5. 2021

Česká zahraniční politika, realizovaná Ministerstvem zahraničních věcí ČR i vládou ČR, ale i částí Poslanecké sněmovny a Senátu je vůči oficiální vládě Ukrajiny po tzv. „Majdanu“ z února roku 2014, mimořádně vstřícná, tolerantní, ale i slepá a hluchá! A v podstatě chybná!

V únoru 2014 se na Ukrajině k politické a státní moci dostaly nacionalistické a fašistické síly Ukrajiny, prostřednictvím ozbrojeného státního převratu v Kyjevě na tzv. Majdanu. To vše za přímého řízení této operace velvyslancem USA v Kyjevě Jeffry Payettem a financování ze strany USA, kdy do vytvoření revoluční situace a státního převratu na Ukrajině nainvestovaly USA podle jejich představitelů 5 miliard amerických dolarů!

Bylo to v době, kdy byl českým ministrem zahraničí Lubomír Zaorálek, později jeho nástupce Tomáš Petříček (oba z ČSSD), ale i v době kdy byl Karel Schwarzenberg (předchůdce těchto ministrů zahraničí z řad TOP 09) předsedou Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Podle českého Ministerstva zahraničních věcí, podle Senátu ČR, i podle Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny je dnes na Ukrajině vše v pořádku a probíhá tam proces demokratizace společnosti! Podle výše uvedených představitelů a státních institucí, naopak sousední Ruská federace ohrožuje demokratický a šťastný vývoj Ukrajiny!

Ministerstvo zahraničí, ani vláda ČR, ani Zahraniční výbor PSP, ani senátoři a už vůbec nikdy česká veřejnoprávní média neviděli na Ukrajině nic nedemokratického, nic podezřelého, žádné fašisty či nacionalisty, žádný nebezpečný vývoj!

Opak je ale ukrajinskou realitou!

Na Ukrajině vzkvétá nacionalismus a fašismus, jednotlivci těchto skupin jsou ozbrojeni samopaly, dokonce fašistický batalion AZOV byl včleněn do struktury státní ukrajinské armády a je nyní vyzbrojen nejmodernější obrněnou technikou, tanky a střelnými zbraněmi všech možných druhů a kalibrů!

Nacionalisté a fašisté v Kyjevě i v jiných ukrajinských městech beztrestně i bez odsudku medií, hází poslance a zastupitele, dokonce i gubernátory oblastí - tedy zvolené zástupce ukrajinského lidu do popelnic a odpadkových kontejnerů za přihlížení ukrajinské policie!

Zde je odkaz na video:

https://www.facebook.com/102849677777839/videos/230834055276342

 

 

Fašisté pochodují veřejně ulicemi Kyjeva

Dne 28.4.2021 pochodovala ulicemi Kyjeva (městem „Hrdinou SSSR“) obnovená ukrajinská divize fašistických SS Galičina, se svými původními bojovými standardami v jejichž středu je zlatý lev. Divize která bojovala po boku Hitlera a dělala pogromy na ukrajinské židy a komunisty! Jenom v Kyjevě bylo povražděno a zahynulo za II. světové války cca 150 000 židů! A to vše v situaci, kdy prezidentem Ukrajiny je nyní občan židovské národnosti p. Zelensky! Po 80 letech, v roce 2021 znovu mašírovali fašisté z této divize SS po Kresčatiku, hlavním náměstí Kyjeva, hlavního města Ukrajiny.

Nezaregistrovali jsme zatím ani jednu (!) odsuzující reakci českého Ministerstva zahraničních věcí, vlády ČR, Senátu či Poslanecké sněmovny na tuto provokativní akci!

 

Na Ukrajině se vede už roky ohromná informační válka a boj o mozky ukrajinských lidí!

Nedávno se našla v ukrajinské „Verchovnej Rade“ (v ukrajinském Parlamentu) menší skupinka poslanců, která se postavila k řečnickému pultu s obrázky svých předků, kteří padli v boji proti fašistům za II. světové války a učinila zásadní prohlášení k ukrajinským občanům! Její mluvčí řekl zhruba toto: Co se to stalo s Ukrajinou v posledních letech? My bouráme památníky našich osvoboditelů, kteří náš ukrajinský národ zachránili před smrtí a vyhubením. Otcové a dědové mnohých z nás, kteří tady stojíme u řečnického stolu položili své životy za naší svobodu, za osvobození Ukrajiny od fašistů, dokonce mnozí jejich sourozenci a příbuzní padli v tomto boji! A my dnes na Ukrajině stavíme pomníky fašistům a jejich přisluhovačům, vrahům našich otců a dědů! Vzpamatuj se Ukrajino!

Zde je odkaz na video:

https://www.youtube.com/watch?v=b_KMD2eXVmk

 

O tomto víkendu, ve dnech 1. a 2. 5.2021 se v mnoha větších městech Ukrajiny konaly fakulové marše nacionalistů a fašistických bojůvek.

Z jejich hesel a tváří vyčteme o co jde: Ukrajina nade vše! Nic než národ! Jednotná vlast! (rozuměj vč. Luhanska a Doněcka). Rusko náš nepřítel! Z jejich tváří, výkřiků a slov je vidět odhodlání, nenávist a chuť cítit krev! Nacionalistický batalion AZOV, v němž slouží mnozí vůdčí fašisté Ukrajiny a fanatici, právě v tomto období zaujal bojové pozice u Luhanské lidové republiky na východě Ukrajiny! Tito „ostří hoši“ chtějí bojovat!

Zde je odkaz na video:

https://www.youtube.com/watch?v=d2sgNI-pmEM

 

 

Otázka pro českou politickou reprezentaci

K čemu to všechno spěje to vymývání mozků Ukrajincům a tamní harašení zbraněmi?! A hlavně, v čem to je prospěšné pro Českou republiku i celý blízký region?!

Podle KSČM je to zcela chybná a nebezpečná zahraniční politika našeho státu! Zodpovědní čeští politici a česká veřejnoprávní media lžou našim občanům o tom, co se ve skutečnosti děje na Ukrajině! Ve skutečnosti podporují fašizaci Ukrajiny, což nemá s deklarovanou demokratizací Ukrajiny nic společného! A svou podporou této vládě Ukrajiny pouze přilévají olej do válečného ohně, který ale sežehne i je, až se lidé dovědí pravdu!

Ukrajina potřebuje zcela jinou pomoc od České republiky! Dotlačit za pomoci celé EU ukrajinskou vládu sednout za jednací stůl se vzbouřenými republikami na Donbase a politickými prostředky urovnat tamní vnitrostátní krizi (realizovat Minské dohody – schválené Radou bezpečnosti OSN). Odzbrojit a rozpustit militaristické bojůvky. Uspořádat svobodné a demokratické parlamentní volby! Do té doby žádná pomoc Ukrajině, žádné dodávky zbraní, žádné finance a zvýhodňování Ukrajiny.  Naopak, v případě nutnosti k zahájení vnitropolitického jednání využít i různé donucovací sankce!

 

Závěr

Dovolujeme si Vám připomenout výrok jednoho českého občana, který dobře věděl s kým má tu čest.

"Lidé bděte, měl jsem Vás rád!" Julius Fučík.

 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web. Mediální úsek Plzeňského KV KSČM