Vladimíra Vítová a RSDr. Josef Švarcbek: Dopis, který byl předán na Velvyslanectví RF v Praze

12. 5. 2021

"I kdyby bylo našimi proamerickými politiky zbořeno sebevíc sovětských pomníků, hloupě přejmenováno sebevíc ulic, pravdou zůstane, že většina obyvatel ČR dobře ví, že za vítězství nad nacisty a fašisty vděčíme Sovětskému svazu, který přinesl zdaleka největší oběti."

Vážený pane velvyslanče,
chceme Vás i celou ruskou společnost ujistit, že zásadně odmítáme hru členů vlády a většiny politiků. Jak ukazují indicie, jde o obrovský tlak americké strany na českou politickou reprezentaci, aby poprvé od II. světové války úplně přerušila diplomatické vztahy s Ruskou federací. Rusko ale není náš nepřítel.
Odmítáme a věřte, že je nás většina, tyto protiruské hry. Objevují se až podezřele účelově. Kauza s ricinem, Koněvův pomník, kauza Vrbětice a dvojice údajných agentů, dostavba Dukovan, urážení prezidenta Vladimíra Vladimiroviče Putina, nevyslyšený velký zájem občanů o vakcínu Sputnik V...
Stejně jako v kauze Vrbětice s údajnými ruskými agenty (sám prezident republiky citoval zprávu BIS, ve které se píše, že neexistují svědectví ani důkazy), tak i kauza o údajném ruském agentovi s ricinem před rokem, byla odpálena z Bakalova časopisu Respekt a z pera Ondřeje Kundry. Vypadá to, že americká CIA a Koudelkova BIS používá Ondřeje Kundru jako nadhazovače, jehož úkolem je odpalovat do informačního prostoru Američany nachystané zpravodajské hry v České republice. Ještě nikdy se nestalo, že by nějaká protiruská kauza v ČR byla odpálena v jiném médiu, než je Bakalův Respekt, a od jiného redaktora, než je Ondřej Kundra.
Mnozí z nás, Čechů, si jsme vědomi toho, že se jedná o nebezpečnou zpravodajskou hru rozehranou vládou České republiky proti Ruské federaci a vyvolání ideologické války, jako přípravy na ozbrojený konflikt mezi USA, NATO a RF. Víme, že lid České republiky odmítá militantní snahy USA rozdmýchat válku. Musíme ale bohužel připustit, že mezi námi existují skupinky pohrobků fašistů, trockistů a novodobých neomarxistů. Ovšem zároveň musíme konstatovat, že naprostá a drtivá většina obyvatel naší země je odpůrcem takovéto zničující proválečné politiky.
Obyčejní lidé opravdu nepatří mezi nepřátele Ruska. Naopak se stydí za to, že se jako národ
ukazujeme v tak špatném světle.
Píšeme v době, kdy si připomínáme konec druhé světové války a osvobození od fašismu.
Přesto si mnozí politici naší země dovolí historii této nejstrašnější války v lidských dějinách zpochybňovat.
Vážený pane velvyslanče,
uvědomujerme si, jak podstatné je připomínat si cenu za toto vítězství. Čest památce 144 000 sovětských vojáků, kteří se o osvobození Československa zasloužili, kteří zemřeli, abychom my mohli žít. Je jasné, že hysterickou nenávist k Rusku či Rudé armádě, nenávist, která se stala součástí oficiální politické kultury Česka, žádná fakta neztlumí. Je ale nesmírně důležité cítit, že by se něco podobného nemělo v budoucnu opakovat. My, občané České republiky nechceme válčit s Ruskem.
I kdyby bylo našimi proamerickými politiky zbořeno sebevíc sovětských pomníků, hloupě přejmenováno sebevíc ulic, pravdou zůstane, že většina obyvatel ČR dobře ví, že za vítězství nad nacisty a fašisty vděčíme Sovětskému svazu, který přinesl zdaleka největší oběti.
Děkujeme
Za všechny slušné lidi
RSDr. Josef Švarcbek - kandidát do PS PČR - KSČM
PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D. - předsedkyně Aliance národních sil

Z ohlasů na fb

► Moc děkujeme, že za nás, obyčejné lidi,co chtějí mír a soudržnost, pomáháte k dobrým vztahům a hlavně ukazujete, že existuje pořád hodně lidí, kteří mají zdravý rozum a srdce na pravém místě. Děkujeme,

► Bezvadné!!! Aspoň se nemusíme tolik sdydět V DEN VÝROČÍ OSVOBOZENÍ!!!

 

Autor: 
RSDr. Josef Švarcbek - kandidát do PS PČR - KSČM PhDr., Vladimíra Vítová, Ph.D. - předsedkyně Aliance národních sil
Zdroj: 
Vlastní, 5. května