Náboženský nezodpovědný radikál, nebezpečný této zemi i své straně Marian Jurečka – předseda KDU – ČSL, útočí proti Bělorusku! 

27. 5. 2021

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR, dne 25.5.2021 přijala usnesení v němž odsoudila nedělní (z 23.5.2021), údajně „nucené“ přistání letadla irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair s opozičním aktivistou Romanem Protasevičem v hlavním městě Běloruska, Minsku. Tento čin, podle usnesení Poslanecké sněmovny prý nese rysy „únosu civilního letadla“

Dnes už je zcela jasné a evidentní, že nic z toho není pravda!

A to poté, když Úřad pro letectví Běloruska předložil mezinárodním orgánům pro leteckou dopravu písemné i elektronické záznamy komunikace řídícího leteckého provozu nad Běloruskem s piloty letu Ryanairu. Za více než cca 20 minut společné radiové komunikace není v hovoru ani jedna jediná zmínka o běloruské stíhačce a už vůbec ne o nějakém jejím nátlaku a útočení na civilní letoun, aby donutila přistál civilní letoun v Bělorusku! V záznamu tohoto hovoru není ani jedno jediné slovo o nějakých donucovacích rozkazech k přistání ze strany běloruských leteckých dispečerů na území Běloruska. Všechno to byly účelové lži, nepodložené žádnými důkazy, s cílem vyvolat hysterii a mezinárodní sankce proti Bělorusku!

Zde je odkaz na zveřejněný záznam hovoru v anglickém a na ruském jazyce:

http://caa.gov.by/ru/news-ru/view/1-203/

Na přijetí tohoto usnesení se podíleli také poslanci KDU – ČSL v čele se svým předsedou Mariánem Jurečkou! Žádná klidná síla! Žádná rozvážná a zodpovědná politická síla, jak se snaží KDU – ČSL, ale i její současný předseda Marian Jurečka dlouhodobě  prezentovat sebe i stranu před českou společností! Ale nezodpovědný lidovecký radikalismus z něhož čiší nenávist!

Jestliže dříve, ve středověku, když ještě neexistovaly politické strany, Římsko – katolická církev, ze které vychází KDU - ČSL tvrdila: „My, jako církev svatá nepotřebujeme předkládat žádné důkazy o Vaší vině. My o ní nepochybujeme! Vy předložte důkazy, že jste nevinen! Na hranici s ním, upalte ho, je vinen!

Tak dnešní předseda KDU – ČSL Marian Jurečka v 21. století, kdy existují politické strany a hnutí, už je o krok dále! V tzv. demokratickém a právním státě jak se Česká republika prezentuje, Jurečku už nezajímají vůbec žádné argumenty a nepotřebuje žádné důkazy protistrany na svojí obhajobu a vysvětlení postupu. 

Jurečka už chce jenom trestat, upalovat a mučit na lámacím kole, jako za „starých dobrý časů“!   

Je třeba se v této souvislosti ptát, kam vede Jurečka KDU – ČSL a českou společnost, když se prezentoval jako hlavní iniciátor toho, aby Poslanecká sněmovna vyslala „jasný“ vzkaz Bělorusku k údajně bezprecedentní a teroristické události, když údajně běloruská stíhačka donutila mezinárodní let Ryanairu k přistání v běloruském Minsku dne 23.5.2021? 

Je třeba se Jurečky ptát, kde jsou důkazy pane předsedo pro toto vaše závažné tvrzení? Kde?

Aby toho nebylo málo.

Byl to opět nedávno lidovecký radikál Jurečka, kdo volal po nejpřísnějších krocích vůči Ruské federaci za výbuchy muničních skladů ve Vrběticích, údajně způsobené ruskými agenty GRU. 

Opět jej jako vrcholového politika na celostátní úrovni nezajímaly žádné důkazy! Věřil jakýmsi slovům! Měl pouze „víru“! Opět se projevila jeho naivita a fanatická nenávist vůči Rusku a snaha trestat! Byl to on, kdo volal a podporoval vyhoštění ruských diplomatů z naší země! Byl to on, kdo volal po vyřazení Rosatomu z tendru na dostavbu jaderné elektrárny!

Je jasné, že jemu i dalším podobným „nepřátelským štváčům“ zřejmě potom ztvrdl úsměv, když vystoupil před národem v televizi prezident republiky Miloš Zeman s prohlášením, že si důkladně prostudoval všechny předložené veřejné i tajné dokumenty bezpečnostních orgánů státu k této kauze a kdy řekl, že tu větu si zvlášť zatrhl ve zprávě BIS, že neexistují žádné konkrétní důkazy o tom, že by za výbuchy ve Vrběticích byli ruští agenti. Že ze strany BIS ani jiných bezpečnostních orgánů státu tyto důkazy nebyly předloženy!

Je potřeba ale také okomentovat další nehorázné prohlášení předsedy KDU-ČSL Mariana Jurečky v souvislosti s Běloruskem. 

Kdy Jurečka dodal, že jsou věci, ke kterým Česká republika se svojí čtyřicetiletou historií totalitního režimu nemůže mlčet!?

Pamětníků v naší zemi žije stále dost! Vždyť to byla Československá strana lidová, předchůdkyně dnešní KDU – ČSL, (respektive přejmenovaná Československá strana Lidová na KDU – ČSL), která po boku s Komunistickou stranou Československa aktivně budovala od roku 1948 do roku 1989 Československou socialistickou republiku, spolupodílela se na budování socialismus v naší zemi! Představitelé Československé strany Lidové byli po celou dobu, od roku 1948 do roku 1989 členy každé celostátní vlády naší země, hlasovali pro tehdejší zákony v Parlamentu, společně s představiteli KSČ a podíleli se na tom, co se zde v naší zemi dělo dobrého i špatného!  Nikdy neodešli, byly u toho až do listopadu roku 1989! Taková je skutečnost a  historická pravda!

Jestliže použijeme dnešní nenávistný slovník předsedy KDU - ČSL Mariana Jurečky, tak do roku 1989 Československá strana Lidová, která sdružovala věřící v Boha v naší zemi, předchůdkyně dnešní KDU-ČSL Jurečkovo slovníkem „kolaborovala“ s Komunistickou stranou Československa a budovala s ní aktivně socialismus v naší zemi v tzv. „Národní frontě“, v sdružení mnoha politických stran a společenských organizací té doby! Taková je historická pravda! Snad tomu slovníku bude pan předseda Jurečka rozumět, je to jeho paleta slov! Jestli ne, tak je potřeba aby si přečetl některé dokumenty a noviny z tehdejší doby!

Ale vraťme se k dnešku, ten je závažnější!

Situace je dnes vážná, a je taková, že radikál Jurečka přilévá olej do ohně! Přispívá svými projevy, výzvami a nedomyšlenými činy k tomu, že žene nesmyslně svět do války! Jurečka bez důkazů šíří nenávist vůči našim slovanským přátelům Rusku i Bělorusku a šíří zlo! 

Je otázkou, jestli jsou toto ty správné lidovecké a křesťanské hodnoty a jestli to odráží názor většiny křesťanů v naší zemi? Jestli skutečně také chtějí válku?

V Plzeňském kraji si v těchto dnech region připomíná 300. let od svatořečení tehdy zavražděného Jana Nepomuckého, který byl Římsko – katolickou církví prohlášen za svatého ihned po jeho smrti, když jej vytáhli mrtvého v Praze z Vltavy, kam jej vrazi hodili. Je to nejznámnější křesťan z České republiky, jehož jméno zná celý svět! Svatý Jan Nepomucký (Nepomucenum)! 

Před pár dny, 25.5.2021 měl v Nepomuku, v Janově rodném městě, na toto téma přednášku Mons. Prof. PhDr. Petr Piťha, Dr.h.c., probošt Kolegiální kapituly Všech Svatých na Hradě Pražském. Svatý Jan Nepomucký byl podle něj údajně skvělý právník té doby, kněz i zásadový a čestný člověk.

Neměl by asi radost z dnešního Mariana Jurečky, předsedy KDU – ČSL, z tohoto válečného štváče! 

Kam se u křesťana Jurečky poděly základní zásady právního státu a lidskosti? Právo a možnost obhajoby a předložení důkazů na svojí obhajobu! Právo na spravedlivý soud, právo na svojí suverenitu, právo na svojí víru a přesvědčení! Křesťanská láska?

Nastavili jsme Jurečkovi zrcadlo, aby viděl svojí skutečnou tvář. Je jenom na něm, co uvidí a jak bude reagovat. 

Podle nás je nejvyšší čas začít „brzdit“ a „začít domýšlet“ své činy a důsledky svého jednání! Svět je na pokraji velké války, kterou se „někdo“ (Západ) snaží vyprovokovat nedaleko, blízko hranic naší země! Ten válečný požár a konflikt, který se blíží a kam Jurečka tak aktivně přilévá olej do ohně nemine naší republiku, ani naše rodiny! Ani tu početnou Jurečkovo rodinu s mnoha dětmi! Nemine ani české kostely. Válka, to jsou tisíce mrtvých lidí, všudypřítomná zkáza a oheň! 
 

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM