Návrat a slavnostní odhalení pomníku Julia Fučíka ve Vsetíně

28. 5. 2021

Za účasti 1. místopředsedy ÚV KSČM s. Petra Šimůnka, místopředsedy ÚV KSČM s. Stanislava Grospiče, poslankyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR zvolené za KSČM s. Marie Pěnčíkové a představitelů KV KSČM, OV KSČM Plzně a Vsetína, delegace Bojovníků za svobodu  a početných funkcionářů i členů strany okresu Vsetín byla dne 18. 5. 2021 ve Vsetíně odhalena socha národního hrdiny, zaníceného novináře, spisovatele. odbojáře a především komunisty Julia Fučíka.

Umělecké dílo sochaře Josefa Malejovského se tak po dlouhých letech skladování v areálu Technických služeb a následně v objektu Okresního výboru  KSČM dostalo nového umístnění. Před současnou budovou OV KSČM ve Vsetíně tak byla odhalena 3. socha tomuto komunistovi v naší republice.

Slavnostní akt byl současně připomenutím 100. výročí založení KSČ v naší republice. Při této slavnostní chvíli byla vzpomenuta historie dělnického hnutí v naší zemi a aktuální politická situace.

Zástupci okresu Vsetín s. Holiš a s. Vejpustek pak předali ocenění do rukou s. Šimůnka a s. Grospiče. Celý slavnostní akt byl ukončen Internacionálou a následnou besedou v prostorách Okresního výboru KSČM s hlavní myšlenkou, že nelze dopustit falšování historie naší země a hanobení hrdinů naší země.

Fotogalerie