S novým ministrem zahraničních věcí Kulhánkem z ČSSD - Z bláta do louže!

6. 6. 2021

Nový ministr zahraničních věcí České republiky Jakub Kulhánek nominovaný do této funkce vládní pravostředovou ČSSD, během nezvykle krátké doby 14-ti dní ukázal, že přichází do této funkce ze stejného loutkového divadla, jako jeho předchůdci z ČSSD na této funkci, a to Tomáš Petříček či Lubomír Zaorálek! 

Ministr Kulhánek už nám stačil dokázat, že bude skvěle plnit role, v nichž půjde na prvním místě o plnění zahraničních zájmů, namísto českých národních zájmů. Kdo jsou loutkovodiči se zatím přesně nedá určit, možná jich bude více! Ale něco již lze vytušit!

Kulhánek se blýskl poprvé svojí nedávnou „minelou“ v Prohlášení českého Ministerstva zahraničí z 24.5.2021 k případu nouzového přistání letounu Ryanair v Bělorusku. 

A krátce na to, v pátek minulý týden 4.6.2021, dalším oficiálním "Prohlášením ministerstva“, s jeho podpisem, opět k Bělorusku! Opět z tohoto druhého prohlášení „Ministerstva“ čiší cizí zahraniční zájmy, snaha eskalovat napětí vůči Bělorusku, ale trčí z něj "jako sláma z bot"  i diletantství „Ministerstva“!

Jestliže Lubomír Zaorálek /ČSSD/ ve funkci ministra zahraničí, aktivně podporoval ozbrojený státní převrat na Ukrajině v roce 2014 za pomoci ozbrojených fašistických bojůvek Pravého sektoru a podobných skupin, tzv. Majdan 2014. 

Tak jeho nástupce Tomáš Petříček /ČSSD/ přímo z rozpočtu „Ministerstva“ tedy ze státního rozpočtu a z peněz od českých daňových poplatníků, každoročně podporoval miliony českých korun, běloruskou opozici působící v Praze, aby pomohla svrhnout současný vládní režim v Bělorusku a vítěze prezidentských voleb v Bělorusku ze srpna 2020, prezidenta Alexandra Lukašenka.

V pondělí, dne 24.5.2021 vydalo české Ministerstvo zahraničních věcí pod vedením současného ministra zahraničí Kulhánka /z ČSSD/  kategorické „Prohlášení“, ve kterém je uvedeno: Že běloruský vojenský letoun přinutil v neděli 23. května 2021 let Ryanair FR 4978 z Athén do Vilnijusu k přistání v Minsku, kde byl běloruskými orgány na jeho palubě zadržen běloruský exilový bloger a bývalý hlavní redaktor opozičního informačního kanálu Nexta Roman Protasevič.

Úřad pro letectví Běloruska zveřejnil na anglickém a ruském jazyku doslovný přepis, více jak dvacetiminutové radiové komunikace řídícího letového provozu nad Běloruskem s tímto letounem, který poté předal mezinárodním orgánům v letectví, včetně zvukového záznamu ke své obhajobě. Tady se ukázalo, že české „Ministerstvo“ v čele s ministrem Kulhánkem se mírně řečeno „ukvapilo“! Že nevycházelo z ověřených a potvrzených skutečností, ale že podlehlo emocím a „papouškovalo“ nepotvrzené zprávy západních medií a politiků. 

Žádná běloruská stíhačka nedonucovalo let Ryanairu k přistání v Bělorusku! Z řídící věže letového provozu nad Běloruskem, jak ukázal zvukový záznam, nešly k pilotovi žádné příkazy ani výhrůžky, aby okamžitě přistál v Minsku, jinak že budou sestřeleni! Kulhánkovo ministerstvo prokazatelně v tomto „Prohlášení“ lhalo! Byla to první závažná Kulhánkova „minela“ ve funkci ministra!

Doufali jsme, že se z dané situace Kulhánek poučí! Každý občas uděláme chybu! A příště, že bude Kulhánek ve svých vyjádřeních vůči jiným státům zodpovědnější a uvážlivější! Nestalo se tak! 

A pokud se týká zatčeného Protaseviče, za kterého Kulhánek bojuje? Následně po jeho zadržení se ukázalo, a na internetu koluje několik fotografií které oběhly celý svět, že zatčený Roman Protasevič je vlastně běloruský „nácek“, mladý fašista, na kterého byl vydán mezinárodní zatykač běloruskými orgány, který se podílel na Ukrajinském Majdanu v roce 2014 v Kyjevě. Který také následně působil téměř celý rok jako voják v ukrajinském fašistickém batalionu AZOV na frontě na Donbase, kde se zbraní v ruce bojoval proti lidem z Donbasu. Byl také jeden čas hlavním redaktorem exilového běloruského opozičního kanálu NEXTA, který štval proti běloruskému státnímu zřízení ze zahraničí, kde měla NEXTA redakci! Hovoří se o tom, že ta redakce měla sídlo v Řecku, kde mají britové obrovskou vojenskou základnu pro odposlouchávání širokého regionu! Sídlí tam část britských jednotek pro vedení informačních operací!

V pátek 4.6.2021 vydalo Kulhánkovo Ministerstvo zahraničí další nehorázné prohlášení k Bělorusku. Opět ministr Kulhánek předvedl, že žádné důkazy nepotřebuje. Jemu stačí čísi tvrzení!

Prohlášení MZV k vystoupení Ramana Prataseviče

04.06.2021 / 17:58 | Aktualizováno: 04.06.2021 / 18:00
 
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky považuje čtvrteční vystoupení běloruského opozičního novináře Ramana Prataseviče v běloruské státní televizi za vynucené a zjevně zmanipulované. (to je ale překvapení pane ministře a na základě čeho tak soudíte? Kvůli tomu, že Protasevič řekl do běloruské televize o západu nepohodlné věci?)

Je neuvěřitelné, že ve 21. století Lukašenkův režim používá vůči svým oponentům metody známé z dob nejbrutálnějších stalinistických represí 30. až 50. let 20. století. (jaké máte na mysli pane ministře?).

Tyto metody, které jednoznačně nepatří do civilizované Evropy, odsuzujeme. (jaké?)

Vyzýváme k okamžitému propuštění Romana Protaseviče a všech dalších politických vězňů v Bělorusku, jejichž počet každým týdnem povážlivě narůstá.

Upozorňujeme, že dle ČR je zadržení Romana Protaseviče, ke kterému došlo po nuceném přistání letu Ryanair FR4978 dne 23. května 2021, v rozporu mezinárodním právem. (lžete pane ministře, a jakého mezinárodního zákona?)

Česká republika na Evropské radě proto vzápětí podpořila návrh nových restriktivních opatření vůči Bělorusku a byla jednou z prvních zemí, která zakázala na svém území lety společnosti Belavia. 

Česká republika proto aktivně podpořila dnešní rozhodnutí Rady EU o zákazu přeletů běloruských leteckých dopravců do unijního vzdušného prostoru včetně přistávání na letištích členských států Evropské unie.

Z našeho pohledu je důležité, aby sankce vůči Bělorusku nepostihovaly běžné běloruské občany (tomu snad sám nevěříte) ale byly cílené výhradně na A. Lukašenka a další odpovědné osoby, které prostřednictvím brutálních represí pomáhají udržovat jeho autoritářský režim u moci. 

"Ve středu se setkám s představitelkou běloruské opozice Svjatlanou Cichanouskou. Budeme diskutovat o situaci v Bělorusku a samozřejmě i o případu Romana Protaseviče, Ihara Losika a dalších politických vězňů," uvedl dnes ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek.

Zde je odkaz na "Prohlášení":

https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_media/prohlaseni_a_stanoviska/x2021...

 

V neděli 6.6.2021 přijela do České republiky na pozvání českého Tchajwance Miloše Vystrčila z ODS, současného předsedy Senátu ČR, hlavní běloruská opoziční politička Světlana Tichanovská. Ta se sama prohlásila za vítěze běloruských prezidentských voleb v srpnu 2020, ačkoliv v těchto volbách za účasti mnoha mezinárodních pozorovatelů získala jen něco málo přes 10 % hlasů voličů!? Zatímco stávající prezident Lukašenko získal okolo 80%. 

Běloruska Tichanovská se tak podle svých západních sponzorů postavila do role Quiaido 2. To je „venezuelský borec“, který prohrál ve venezuelských prezidentských volbách a který se pod ochranou USA a jejich nohslehů prohlásil za prezidenta Venezuely. Dnes je ve Venezuele obžalován z nejzávažnějších protistátních činů proti ústavnímu pořádku Venezuely!

Světlana Tichanovská bude v České republice pobývat do čtvrtka 10.6.2021, kdy bude jednat s různými českými politiky! Budeme dění kolem ní sledovat i postoje a argumenty českých politiků a českých medií!

Co lze říci závěrem? Tak se nám do nedávna neznámý ministr Kulhánek celkem brzy „odkopal“! Alespoň víme s kým máme tu čest!
 

Odkaz na zajímavý článek:

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/agoravox-protasevic-byl-obetova...

 

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web. Mediální úsek Plzeňského KV KSČM