Poslanec Valenta na jednání plenárního zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE)

23. 6. 2021

Tento týden proběhla ve francouzském Štrasburku, za mimořádných hygienických opatření, třetí část plenárního zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PACE).

Hlavními projednávanými tématy byla například “Svoboda médií, důvěra veřejnosti a právo lidí na informace”, “Překonání sociálně - ekonomické krize vyvolané pandemií COVID 19”, “Situace krymských Tatarů”, ale také “Covid - pasy, nebo certifikáty, ochrana základních práv a právní důsledky” a několik dalších témat.

V době mezi projednáváním jednotlivých rezolucí se setkal člen stálé české parlamentní delegace a současně člen frakční skupiny Sjednocené evropské levice poslanec Jiří Valenta (KSČM) s předsedou zmíněné frakce, a s velkou pravděpodobností, od ledna 2022, i budoucím prezidentem Parlamentního shromáždění Rady Evropy, Tini Koxem (Socialistická strana, Holandsko).

Během přátelského setkání bylo hovořeno o intenzivnější spolupráci Komunistické strany Čech a Moravy s dalšími politickými stranami evropské levice v boji za lidská práva, humanitu a demokracii a v neposlední řadě i o úloze české levice v rámci frakce Unified European Left (Sjednocená evropská levice). KSČM získala řadu dalších námětů na rozšíření spolupráce levicových sil v Evropě.

Fotogalerie

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM