Stanovisko Výkonného výboru Krajského výboru KSČM Plzeňského kraje ze dne 7. července 2021

7. 7. 2021

Výkonný výbor Krajského výboru KSČM Plzeňského kraje se na svém jednání dne 7. 7. 2021 v Rokycanech, kromě jiných bodů, zabýval otázkami aktuální politické situace v zemi.

Členové Výkonného výboru KV KSČM ocenili stažení české armády z alianční mise v Afghánistánu. Armáda by měla hájit především zájmy své země a ne zájmy Severoatlantické aliance, neboť i ta pochopila, že situaci v zemi vojensky nevyřeší. Současná Evropská unie a NATO zvlášť nejsou zárukou vzájemné a rovné spolupráce, zajištění míru a bezpečnosti. To by si měla uvědomit především vláda a nejvyšší politici v zemi, přitakávající USA a Západu. Odchod z této aliance je nanejvýš aktuální.

V minulých dnech vyvolala vlnu emocí smrt narkomana romské národnosti v Teplicích. Česká republika si nechala vnutit Radou Evropy skutečnost, že zákrok policie byl hrubý a nezákonný, přestože pitva prokázala a vyloučila souvislost úmrtí s policejním zákrokem. Rasová nesnášenlivost je nám tak vnucována z vrcholných orgánů EU a prolíná se všemi oblastmi, nedávno ve sportu, nyní s romskými spoluobčany.

V této souvislosti členové poukázali i na další skutečnost a to jak se chová Česká televize, jako veřejnoprávní sdělovací prostředek. Možné záporné hospodaření vedlo vedení televize k rozhodnutí nevysílat fotbalovou ligu. Na jedné straně mnohamilionové odměny pro management ČT včetně jejího ředitele, na straně druhé neschopnost poskytovat divákům veřejnou službu, protože i ta fotbalová liga je službou veřejnou. Generální ředitel by měl vysvětlit skutečnou podstatu tohoto záporného rozhodnutí. Občané si dnes říkají, že vlastně s tímto molochem, kterým vzhledem k penězům, jaké se v ČT točí, nikdo nedokáže hnout. A to je velmi smutné.

Krajský výbor KSČM Plzeňského kraje vyzývá voliče k podpoře programu KSČM, který je programem pro většinu občanů ČR. KSČM navrhuje i to, jak řešit i výše uvedené problémy.

 

Autor: 
RSDr. Jan Rejfek, tiskový mluvčí Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Výkonný výbor KV KSČM Plzeňského kraje, 7. 7. 2021, Rokycany