Logické závěry nad končícím mandátem ředitele BIS plukovníka Koudelky

1. 8. 2021

V srpnu 2021 končí plukovníku Koudelkovi mandát na výkon funkce ředitele BIS – Bezpečnostní informační služby České republiky, tedy kontrarozvědky České republiky.

Česká kontrarozvědka je důležitá služba, která má chránit ze zákona náš stát před působením cizích špionážních služeb, před terorismem, narko - obchodem i obchodem s lidmi, ale i před korupcí uvnitř nejvyšších politických pater. Má také chránit ekonomiku naší země.

Premiér Babiš bude otázku ředitele BIS, konkrétně jeho odvolání z funkce a nahrazení někým jiným, či prodloužení jeho mandátu na dalších pět let konzultovat v pondělí 2.8.2021 s prezidentem Zemanem, vrchním velitelem ozbrojených sil ČR, do jehož působnosti BIS také spadá. I když o odvolání či jmenování nového ředitele  BIS rozhoduje podle ústavy ČR vláda a to po projednání v Bezpečnostním výboru Poslanecké sněmovny! Poslední slovo má vláda ČR!

Samozřejmě, že je to mimořádně citlivé a výbušné téma, protože Koudelka šéfoval tajné službě, která také sleduje a kontroluje nepřetržitě všechny vrcholné představitele českého státu od poslanců a senátorů počínaje, přes ministry, premiéra vlády až po prezidenta republiky. Ten okruh osob je ještě podstatně širší, toto jsou jen ti nejvyšší a nejviditelnější. A je jasné, že si Koudelka odnese s sebou z funkce ředitele spoustu výbušných materiálů na jednotlivé vrcholové politiky, jako svojí pojistku a v případě potřeby i na jakousi odvetu. Je více než pravděpodobné, že už si tyto informace uložil v bezpečí někde mimo službu!

Podle našeho názoru by rozhodnutí vlády mělo být jasné! Ředitel Koudelka odsloužil svůj mandát, ve funkci ředitele BIS příliš neoslnil, naopak jeví se spíše jako kontroverzní postava, kolem jeho osoby jsou zásadní dohady týkající se klíčových momentů bezpečnosti českého státu, a je potřeba na rovinu také říci, že udělal v průběhu svého ředitelování také pár zásadních přehmatů. 

Vláda by měla využít toho, že Koudelkovi končí mandát a kvůli zklidnění situace kolem této služby by měla Koudelkovi poděkovat a postavit do čela této služby novou nezkompromitovanou osobou.

Do funkce ředitele BIS by měl přijít nový ředitel, který vnese do služby nový svěží vítr, rozpráší tam staré klany a stereotypy, a pojme službu profesionálně, ne tak okatě politicky, jako to dělal Koudela a jeho tým!

Ředitel Koudelka by měl na závěr svého funkčního období ředitele BIS dostat medaili „Za službu vlasti“ případně spolu s tím nějakou další odměnu a měl by odejít do zaslouženého důchodu.

Nikdo by k tomu nemohl říct nic proti. Koudelkovi skončil mandát. Takhle to prostě je.

Koudelkovi jsou vyčítány, jako hlavní problém, odhalení atentátníků při výbuchu muničních skladů ve Vrběticích. Kdy po mnoha letech služba BIS prozřela a obvinila z výbuchu agenty vojenské GRU Ruské federace, i když jednoznačné důkazy BIS nepředložila.

Koudelka udělal také před nějakým časem zásadní přešlap svých kompetencí, kdy se sešel s lidmi z Ministerstva školství a důrazně jim navrhoval změnit školní učebnice v oblasti historie, proti SSSR, tzn. proti Ruské federaci. 

A velmi podezřelá je nejvyšší medaile pro ředitele BIS Koudelku od americké výzvědné služby CIA. To je pro Koudelku polibek smrti od americké CIA. Koudelka jako ředitel české BIS má sledovat aktivity všech výzvědných služeb, včetně výzvědné služby CIA na našem území. Agenti CIA se musí třást strachy, že jim je česká BIS v zádech, i když obě země jsou členy NATO. Partnerem BIS v USA je FBI, americká kontrarozvědka a ne výzvědná služba CIA. O této medaili od CIA si lze myslet cokoliv? Předával snad Koudelka, jako ředitel české BIS americké výzvědné službě CIA citlivé informace na naše vrcholné politiky, nebo o co tam šlo? Koudelka jako zkušený profesionál  tu medaili CIA měl odmítnout. To je velký šrám na jeho pověsti a důvěryhodnosti.

Mezinárodní situace je mimořádně napjatá a česká vláda, ať už jí po říjnových volbách, které se konají v termínu 8 - 9.10.2021 skládá kdokoliv, bude potřebovat spolehlivé informace od BIS a mít jistotu, že BIS kryje české vládě záda a chrání náš stát. A že nepracuje "také" pro někoho jiného?

Z toho důvodu je otázka jmenování nového ředitele BIS jasná! Do této funkce by měl nyní přijít někdo nový, loajální české vládě a našemu státu. Člověk oddaný České republice, pracující s fakty a bez ideologických předsudků. Člověk, který bude v zájmu naší země sledovat všechny azimuty a nebude mít jednostranné klapky na očích.
 

Pozn.:

Odpovídáme na některé dotazy k tomto článku:
Proč by česká BIS měla sledovat působení CIA a jejích agentů na českém území, když jsme společně s USA členy NATO a máme společnou obrannou politiku?

Naše odpověď:
BIS musí na prvním místě hlídat bezpečnost českého státu, jeho státní a ekonomické zájmy a až potom zájmy aliančních partnerů v NATO.
Jak je již dnes všeobecně známo (zdroj: Edward Snowden), americká tajná služba „v rámci přátelských vztahů a členství v NATO“ odposlouchávala 10 let mobilní telefon německé kancléřky Merkelové. Stejně tak byli jimi odposloucháváni přes mobilní telefon poslední 3 francouzští prezidenti Chirak, Sarkozy, Holland. A mnozí další vrcholní politici i businessmani velkých státních podniků z různých zemí světa.
A zřejmě byly sledovány ne jen mobilní telefony těchto a jiných významných osob. Zcela určitě se v těchto hovorech nejednalo jen o víkendové party s rodinou. Ale šlo o důležité státní zájmy a citlivé informace. 
/Doplněno 2.8.2021/.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM