Kavij: Vystoupení ČR z NATO je v zájmu naší další bezpečnosti!

22. 8. 2021

Další pokus USA o vývoz demokracie pod hlavičkou NATO, tentokrát do Afghánistánu, skončil opět fiaskem! Dvacetileté americké angažmá v této zemi, do kterého Američané zatáhli své spojence včetně ČR, způsobilo jen další destabilizaci ve světě a pro náš stát kvůli přijmutí afgánských tlumočníků možnou časovanou bezpečnostní hrozbu.

Lze jen doufat, že ujištění o dokonalém »prověření« těchto osob budou alespoň trochu přesnější a důvěryhodnější, než jsou výstupy naší BIS směrem k Vrběticím nebo amerických zpravodajských služeb v případě invaze USA do Iráku v roce 2003 na základě nepravdivých informací o iráckých zbraních hromadného ničení.

Účet pro USA a NATO je nemilosrdný, ale spravedlivý. Zcela jistě ani exprezident Barack Obama svým dřívějším prohlášením »Cesta před námi bude dlouhá« určitě netušil hořký konec »své« nejmocnější armády světa proti nepříteli a nebyl si vědom skutečnosti, že přítomnost cizích vojsk je nejdůležitějším prvkem, který pohání obnovu Tálibánu.

K realismu měl koneckonců daleko i současný americký prezident Joe Biden, který si ještě 6. července letošního roku pochvaloval 300 tisíc dobře vybavených příslušníků afghánských jednotek a neviděl žádnou paralelu mezi stažením amerických vojsk z Afghánistánu a tím, jak dopadly USA ve Vietnamu.

Skončila další neslavná kapitola historie NATO. Mocenské ambice této teroristické organizace v podřízenosti USA, soudě podle americké generality, však zůstanou. Vedoucí strategického velení USA admirál Charles Richards tvrdí, že jaderná válka je možná. Koneckonců, své »jaderné podporovatele a příživníky« má i v řadách našich politiků – například poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Bývalý velitel NATO James Stavridis jako příští místo rusko–amerických střetů předvídá Černé moře a válka s Čínou je pro něj reálná »snad za deset let« – viz také jeho knižní publikace 2034: Román o příští světové válce.

NATO ve své více než sedmdesátileté historii bylo vždy útočným paktem. Debakl Aliance v Afghánistánu si vyžádal statisíce mrtvých a zraněných. Podobný »účet« za všechny agrese uvedeného »vývozce demokracie« by znamenal »astronomické« číslo. Je nejvyšší čas na vystoupení ČR z NATO v zájmu zajištění skutečné bezpečnosti občanů našeho státu, jak to dlouhodobě požaduje nejen KSČM, ale i všichni občané toužící po mírové budoucnosti lidstva!

 

Autor: 
Miroslav KAVIJ, člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj a předseda KV KSČM
Zdroj: 
Miroslav KAVIJ, člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj a předseda KV KSČM