V Plzni se v úterý 19.10.2021 uskutečnila schůzka delegátů sjezdu před Mimořádným sjezdem KSČM 

20. 10. 2021

V sobotu 23.10.2021 se uskuteční v Praze, v TOP HOTELU PRAHA, jednodenní Mimořádný sjezd KSČM, na kterém bude voleno kompletně nové vedení KSČM. 

Z toho důvodu se v Plzni, v úterý 19.10.2021, uskutečnila schůzka delegátů tohoto sjezdu z Plzeňského kraje. 

Všechny okresy Plzeňského kraje mají po 3 delegátech, pouze okresy Plzeň-sever a Plzeň-město mají po 4 delegátech. Na Mimořádný sjezd KSČM tedy z Plzeňského kraje pojede celkem 23 delegátů.

Delegáti byli seznámeni předsedou Krajské výboru KSČM s. Kavijem s organizačními pokyny pro delegáty, s programem sjezdu, kádrovými návrhy do pracovních komisí sjezdu a byly projednány kádrové návrhy na jednotlivé vedoucí funkce ve straně.

Delegáti Mimořádného sjezdu KSČM byli zvoleni na Mimořádných okresních konferencích KSČM, a tak na této schůzce delegátů zazněly i závěry z jednotlivých okresních konferencí a  představy jednotlivých okresních organizací KSČM, kdo by měl stát v čele strany na vedoucích funkcích.

Z diskuse vyplynulo, že jednotlivé okresy mají zatím různou představu, kdo by měl stát v čele strany a na pozicích místopředsedů strany. 

Podrobně byla na této schůzce rozdiskutována politická situace ve společnosti a výhled společenského dění v naší zemi po parlamentních volbách.

Otevřená a kultivovaná diskuse delegátů pomohla delegátům uvědomit si všechny souvislosti a pomohla ke sbližování a tříbení názorů.

Ve středu 20.10.2021 zasedá v Praze naposledy před Mimořádným sjezdem KSČM Výkonný výbor ÚV KSČM, kde se zpřesní ještě jména kandidátů na jednotlivé funkce. Předseda KV KSČM, který je zároveň členem VV ÚV KSČM v Praze přislíbil delegátům, že jim poskytne po zasedání aktuální informaci ohledně přípravy sjezdu a kádrových návrhů.

Delegáti sjezdu se rozjeli do svých okresů s příslibem, že na sjezdu, těsně před volbami budou hledat jednotné stanovisko k předloženým kádrovým návrhům. které předloží volební komise sjezdu..

Schůzka delegátů byla prospěšná. Každý z delegátů odcházel ovlivněn diskusí a informacemi, které tam zazněly. Padlo i několik doporučení pro organizaci sjezdu. 

Všichni mají do soboty o čem přemýšet.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM