William Berns, ředitel americké CIA jednal začátkem listopadu 2021 v Moskvě!

11. 11. 2021

Ve dnech 2. a 3.11.2021 uskutečnil ředitel americké špionážní organizace CIA William Berns řadu oficiálních jednání v Moskvě.  Jeho návštěva Moskvy se uskutečnila na přímou žádost amerického prezidenta Bidena a jednání vedl jeho jménem.

William Joseph Burns (čti Berns) je 8. ředitelem CIA. Ve funkci je od 19. ledna 2021. Jeho předchůdkyně ve funkci ředitelky CIA Gina Haspel byla údajně zastřelena ve Frankfurtu nad Mohanem v listopadu 2020, když tamní základnu CIA přepadlo speciální komando americké armády vyslané z USA, protože z Frankfurtu n. M. v Německu se počítačově upravovaly a falšovaly výsledky prezidentských voleb v USA 3.11.2020 ve prospěch Joe Bidena. Při této přestřelce zahynulo několik příslušníku CIA i armády USA. Od té doby Haspel už nikdo nikdy neviděl. Poslala údajně pouze dopis, kde oznámila, že se vzdává této funkce!?

Berns je první ředitel CIA, který do této funkce přišel z řad karierního diplomata. Předtím pracoval jako velvyslanec v Jordánsku a v letech 2005 – 2008 jako velvyslanec v Ruské federaci. Poté působil na ministerstvu zahraničních věcí a v letech 2011 – 2014 působil jako zástupce Státního tajemníka USA, tedy ministra zahraničních věcí USA. Zná se osobně se špičkami ruské liberální politiky, zná dokonale ruskou politickou scénu, všechny tenkosti vztahů USA s Ruskou federací, slabé i silné stránky této země. Má široký přehled o celosvětovém dění v zahraniční politice. V Moskvě je hodnocen jako vysoce vzdělaný intelektuál, velice schopný a zkušený diplomat.

Berns přiletěl do Moskvy 2.11.2021 v době, kdy nad Moskvou byla ohromná mlha. Okolo sto letadel bylo v té době odkloněno na jiná letiště, Bernsovo letoun na jeho příkaz trval na přistání v Moskvě a velmi při tomto manévru riskoval. V letadle byla také početná delegace jeho spolupracovníků.

Berns uskutečnil v Moskvě řadu schůzek s liberály, představiteli 5. kolony uvnitř Ruské federace  i s příznivci USA.

Jednal s tajemníkem bezpečnostní rady státu Partuševem, dále s představitelem administrativy prezidenta Putina. Na jeho žádost se také uskutečnila schůzka s ředitelem Vnější ruské rozvědky (SVR) Naryškinem.

Zajímavé byly komentáře v mediích v obou zemích.

Podle amerických medií prý Berns přijel do Moskvy, aby dal prezidentu Putinovi poslední varování (!), před vojenský útokem Ruska na Ukrajinu.
Jak píšeme v jiném článku, na Ukrajině vznikla v poslední době kritická situace. Ukrajina nemá před zimou plyn, protože jej kradla z plynovodu a neplatila za něj a Rusko jí zavřelo kohouty.  Ukrajina nemá energetické uhlí a nemá ani dostatek elektrické energie! To vše díky stupidnosti jejího státního vedení, které poškodilo vztahy Ukrajiny s okolními zeměmi, především s Ruskem i Běloruskem, a které není schopno se politicky dohodnout se vzbouřenými oblastmi na východě Ukrajiny na Donbasu!

Ruská media naopak píší o tom, že ano, o Ukrajině se hovořilo, ale urychlená návštěva Bernse v Moskvě měla jiný hlavní důvod! Bernsovi lidé z jeho delegace i on samotný v Moskvě údajně vyvinuli titanické úsilí, aby zmařili na posledních chvíli svojí činností, za pomoci liberální kolony a všech svých pák podpis 28 svazových smluv mezi Ruskou federací a Běloruskem o vytvoření společného svazového státu.

Podpis byl naplánován na 4.11.2021 dopoledne, ale díky různým opatřením, zádrhelům a brždění se k podpisu Vladimír Putin a Alexandr Lukašenko dostali až v pozdně odpoledních hodinách téhož dne.

V Bělorusku liberálové nemají takový vliv na prezidenta Lukašenka, ale v Rusku je v okolí prezidenta silné zastoupení liberálů a spojenců USA a jejich vliv na politiku je značný. Přesto prezident Putin setrval u rozhodnutí podepsat tyto svazové dohody!

Berns tedy svůj nelehký úkol v Moskvě nesplnil!  CNN v komentářích uvedla, že šéf CIA Berns v době své návštěvy v Moskvě hovořil telefonicky i s prezidentem Putinem. To je zcela mimořádná událost, aby šéf špionů hlavního nepřítele v době mimořádně vyhrocených vzájemných vztahů obou států, kdy USA uvalily  na Rusko neuvěřitelných balík všech možných sankcí, mluvil s prezidentem druhé země. Ale stalo.

Přesto, prezident Putin tomuto tlaku odolal a podepsal tyto svazové smlouvy.

Mezi podepsanými dokumenty je svazová smlouva o společné vojenské obraně obou států, o společné migrační politice a jiné důležité dokumenty.
Prezident Lukašenko po zkušenostech s „barevnou revoluci“ v Bělorusku navrhl navíc prezidentu Putinovi vytvořit společný „media holding", aby mohli společně čelit mediálnímu tlaku západu. Návrh byl přijat.

Ve středu 10.11.2021 již nad Běloruskem hlídkovali dva ruské strategické bombardéry TU 22 M3 a to v době, kdy vrcholí krize na polsko - běloruské státní hranici, kde polská armáda brání vstupu tisíců uprchlíků z blízkého a středního východu, ale i ze severní Afriky do Polska na území EU (Irák, Sýrie, Libye aj.), které předtím USA a NATO vybombardovaly v rozporu s rezolucemi a Chartou OSN!

Napadnout dnes vojensky Bělorusko, znamená po podpisu těchto 28 svazových smluv napadnout i Ruskou federaci a to si každý dobře předem rozmyslí.

Západ v čele s USA chce za každou cenu zabránit jakémukoliv integračnímu procesu států na prostoru bývalého SSSR. Dnes je již zcela patrná i tendence, zničit v těchto postsovětských státech jakýkoliv větší průmyslový podnik či fungující odvětví národního hospodářství.

A tak podpis těchto svazových smluv je významným strategickým krokem těchto dvou zemí! A další porážkou USA v tomto pro ně strategické regionu! Putin, není Jelcin, o tom se přesvědčil i šéf CIA Berns nedávno v Moskvě. Toto je další důkaz, nikoliv první!

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
web, Igor Panarin