Rodí se nová vláda. Volič tak rozhodl ve volbách, jeho rozhodnutí je potřeba respektovat! Ale nevypadá to dobře pro tuto zemi!

13. 11. 2021

V pátek 12.11.2021 zveřejnil předseda ODS Prof. Petr Fiala, který je kandidátem na premiéra vlády ČR, personální složení nové koaliční vlády. Z fotografií jednotlivých kandidátů na ministry čiší sice optimismus, ale je otázkou, jestli je to tak optimistické pro ostatní občany naší země a pro tuto zemi.

Tři klíčové pozice ministrů v nové vládě obsazují totiž známí demagogové. Některé nové tváře z nové vlády ani neznáme!

Začněme Ministerstvem obrany. Novou ministryní obrany bude Jana Černochová, blondýna z ODS! Žena kategorických a zásadových postojů, ale neschopná tyto své kroky a postoje zdůvodnit a vysvětlit logickými a racionálními argumenty, pouze otřepanými frázemi a demagogií! Dá se očekávat z její pozice ministryně další vyhrocení vztahů s Ruskou federací a obrovská snaha zatáhnout k nám, na naše území, a vybudovat zde americkou vojenskou základnu s trvalou dislokací amerických vojsk. To vše se zdůvodněním, že nás Američané budou chránit, že jsou zárukou míru a demokracie u nás i ve světě. Armáda ČR pod jejím vedením dostane pořádně zabrat! Černochová nemá příliš hluboké znalosti o elementárním fungování armády. Dala by se situace popsat slovy o "koze a petrželi".

Ministerstvo kultury. Ministrem kultury má být plzeňský primátor a místopředseda celostátní ODS Martin Baxa. Původním povoláním učitel, jeden z předmětů který vyučoval je historie. Baxa je znám v Plzni jako velký „divadelník“. Klidně by mohl hrát v Národním divadle v Prodané nevěstě roli „kecala“. Dlouhé roky demagogicky lže o osvobození města Plzně v roce 1945 americkou armádou, neschopen nastudovat si historické prameny, překrucuje historická fakta jak se mu hodí. Jeho pozice na ministerstvu bude jasná! Výrazně antikomunistická, protiruská a silně proamerická. Kultura pod jeho vedením bude v tomto směru „silně angažovaná“ s projevy politického extremismu! 

Ministerstvo školství. Novým ministrem školství má být Petr Gazdík, ze STAN. Měli jsme tu čest už poznat jeho názory. Jan Ámos Komenský – učitel národů, Alois Jirásek spisovatel dějin českých, František Palacký - historik a J. K. Tyl – herec, politik, vlastenec a revolucionář  se budou v hrobě obracet nad obsahem nové výuky o české státnosti a boji za emancipaci a za svobodu českého národa. Do učebnic se pod Gazdíkovo vedením dostane demagogie na hony vzdálená pravdě o naší historii i nedávné historii.  

Ale jak bylo řečeno úvodem tohoto článku, je to přání voličů! Nezbývá, než respektovat toto přání! Bude to ale bolet! Buďme na to připraveni.

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web, Petr Fiala