Byl to idiot?  (generálporučík Ing. Alois Lorenc, CSc. - náčelník STB v roce 1989)

18. 11. 2021

Ve středu 17.11.2021 jsme opět v České republice zažili každoroční mediální i politickou show a masáž kolem oslav 32. výročí událostí 17. listopadu 1989, a tzv. „pádu komunismu“ a „návratu k demokracii“. 

V průběhu dne probíhaly různé pietní akty, pokládání květin a věnců k památníkům a pamětním deskám popravených studentů z roku 1939, a hrdinů z 17.11.1989. Promluvy rektorů k současným vysokoškolským studentům, promluvy bývalých disidentů, dnes prominentů k veřejnosti, proběhla i nějaká demonstrace za svobodu proti opatřením současné vlády vůči Covid – 19, večer se uskutečnily lampionové průvody a někde ohňostroje, a slova o svobodě a demokracii se celý den skloňovala opakovaně ve všech pádech! 

K večeru tento den přibývalo v ulicích českých měst podezřele se kymácejích postav s odznakem ptáka, případně nově udělenou medailí za zásluhy o demokracii a s trikolorou na klopě, místy bylo nazvraceno.  

O.K., už jsme si zvykli! Události 17.11.1989 a následná Sametová revoluce jsou základní stavební kámen a zaklínací mantrou naší „polistopadové“ a tedy současné společnosti. 

Jenže! Jenže jsou tu vážné pochybnosti, jestli to vše nestojí na podvodu a lži!

Letos se opět nějak nemluvilo o tom, co to mělo znamenat, ten údajně mrtvý vysokoškolský student Martin Šmíd zabitý na Národní třídě 17.11.1989 večer, údajně po brutálním zákroku komunistické policie vůči tehdejším studentům? 

Ten mrtvý vysokoškolský student, kvůli němuž vstoupila 17.11.1989 večer pražská divadla do stávky a o jehož zabití přinesla první zprávu do naší republiky i do světa tehdy západoněmecká rozhlasová stanice Svobodná Evropa, který vysílala několika jazyky, tedy i česky z bavorského Mnichova a kterou financovala a kterou dodnes řídí důstojníci americké špionážní služby CIA! Ta stanice, která už dnes nesídlí v Mnichově, ale „za zásluhy“ sídlí přímo v Praze na Hagiboru!

Po mnoha hodinách hledání, tehdy v noci z 17. na 18.11.1989, našli kolegové studenta Martina Šmída doma u rodičů mimo Prahu, přičemž celá rodina, rodiče i on byli mimořádně vystrašení, co se děje a co se dále stane, protože tehdejší sametová revoluce potřebovala nutně vyrobit mrtvolu vysokoškolského studenta! Mrtvolu, která by pozvedla národ do ulic proti tehdejší vládě Národní fronty v jejíž čele stála Komunistická strana Československa.

Jaké bylo potom překvapení veřejnosti, když se zjistilo, že onen Martin Šmíd je živ a zdráv, a vůbec netušil o co tenkrát šlo, že si někdo vypůjčil jeho jméno a jeho osobní příběh. Ale to už revoluce běžela podle připraveného scénáře a bourala vše, co bylo potřeba zbourat.

A tak vyvstala otázka. Kdo byl ten mrtvý na Národní třídě? O pár dní později se zjistilo, že na Národní třídě zůstal ležet a předstíral mrtvého někdo jiný! Zjistilo se, že to byl tajný agent tehdejší Státní Bezpečnosti s krycím jménem Růžička, který tam na rozkaz svých nadřízených sehrál roli mrtvého vysokoškolského studenta! Po chvíli, když tam nehnutě ležel, přes něj přehodili prostěradlo, aby vše vypadalo ještě více věrohodněji, a pak jej odvezla z tohoto místa sanitka, řízená příslušníky STB.

Růžička předem dostal od svých nadřízených letenku do Sovětského svazu, aby se po této akci na Národní třídě rychle ukryl na nějaký čas v zahraničí.

O několik dní později tehdejší vysokoškolští studenti vypátrali, že skutečné občanské jméno tohoto agenta STB Růžičky je Ludvík Zifčák, hodností poručík tajné policejní služby - Státní bezpečnosti!  

Tato fingovaná událost s mrtvým studentem na Národní třídě 17.11.1989 se stala rozbuškou, která zvedla v celé zemi obrovské negativní emoce vůči vládě a tím byla zahájena Sametová revoluce v naší republice. Byl to špinavý podraz!

A jsme u jádra věci! Tehdejší náčelník Státní bezpečnosti, policista, generál poručík Ing. Alois Lorenc, CSc., (slovenské národnosti, nar. 1939 v Trenčíně), tehdy 17.11.1989 první náměstek ministra vnitra Československé socialistické republiky, dluží dodnes lidu této zemi vysvětlení, co to Státní bezpečnost organizovala za akci 17.11.1989 na Národní třídě s mrtvým studentem Šmídem! 

Co to mělo znamenat? Protože tato akce byla detonátorem, který odpálil začátek svržení státního režimu v tehdejším Československu? 

Otázka zní. Byla to dýka vražná do zad tehdejšímu vládnoucímu režimu ze strany složek bezpečnostního aparátu vlastního státu, nebo jen „soukromá akce“ několika ambiciozních jedinců, v jejichž čele stál policejní generál Lorenc? Případně šlo o něco jiného?

Generál Lorenc napsal od roku 1989 několik knih ve kterých se vyjadřuje k událostem 17.11.1989. V knihách jsou z našeho pohledu patrné zhruba 3 myšlenkové linie.

1)    On. Velký „On“ jako „šéf“ Státní bezpečnosti, u kterého na stole se sbíhaly informace od několika tisíc tajných informátorů v naší zemi, kterému chodily na stůl různé zpravodajské svodky z tuzemska i ze zahraničí s označením „přísně tajné“  byl tím, kdo viděl neřešené ekonomické i politické problémy tehdejšího socialistického režimu, ale i zemí tábora socialismu. 
A velký „On“, jak napsal, byl také ten, podle jeho slov, který neviděl v celém Československu ani jednoho funkcionáře KSČ v naší zemi, který by dokázal transformovat tehdejší politický režim. „On“ se proto rozhodl konat. Podporoval prý „Perestrojku“ Michaila Gorbačova v tehdejší Sovětském svazu, která jak známo skončila kolapsem a rozpadem Sovětského svazu! 
A jak je dnes známo, Gorbačov již delší dobu, několik let žije na milost Němců se svojí dcerou ve Spolkové republice Německo v Bavorsku, protože v Ruské federaci mu jinak neřeknou než vlastizrádce a rozvraceč!

2)    Generál Lorenc cituje v knihách některé politické dokumenty, např. opatření proti disidentům a jmenuje politické funkcionáře, kteří pro ně hlasovali, kdy se jednalo o porušování zákonů a Ústavy země. O.K. To je v pořádku. Tím odůvodňuje své pohnutky, že s nimi nesouhlasil. Ale po jistou dobu je osobně plnil.

3)    On, jako tehdejší šéf Státní bezpečnosti po celou dobu od listopadu 1989 hodně mluví o tehdejší ekonomické situaci naší země i ve světě, o pokroku v oblasti vědy a nauky, o našem zaostávání a o nových trendech vývoje světa, atd.

Ale zapomněl na jedno! Na to nejdůležitější! A v tom je jeho hlavní selhání. Profesní i osobní selhání! Šéf kontrarozvědky (tajné služby) totiž není ten, kdo by měl dělat politiku a přijímat politické závěry. Kontrarozvědka je nástrojem politiky státu a plní úkoly uložené jí státní mocí. A v tomto momentě velký „On“, generál Lorenc v jedné z nejvyšších policejních funkcí selhal! 

Vůbec nemáme pochybnosti o tom, že stejně by dopadl prezident Macron ve Francii, kdyby tam proti němu organizovala podobnou akci francouzská tajná služba. 

A nakonec jsme viděli, jak dopadl prezident Kenedy v USA, když jej zastřelili v Dalasu, když tuto akci proti němu organizovala CIA.

Generál Lorenc měl chránit stát před podobnými hybridními útoky a provokacemi zahraničních tajných služeb a na ně napojených vnitřních nepřátelských sil státu. On zodpovídal za ochranu a bezpečnost státu! 

Místo toho organizoval tuto mimořádně výbušnou protistátní akci s mrtvým studentem Šmídem na Národní třídě 17.11.1989 a služba, kterou on osobně řídil byla přitom nachytaná „in flagranti“! Byla odhalena, že ústřední postavou této události byl její tajný agent!

Jednalo se o akci, která je vrcholem každé současné hybridní války ve světě, kde dochází ke státnímu převratu, kdy je potřeba postavit lid země proti své vládě,  kdy je potřeba mezi vládu a lid vrazit pomyslný klín a vyvolat obrovské negativní emoce lidu vůči své vládě! Akce „Mrtvý student Šmíd“ z 17.11.1989, je jako vystřižená z učebnice tajných sužeb s názvem „Organizace státních převratů v zemi nepřítele“!

Není asi potřeba připomínat, že touto akcí poškodil také desetitisíce lidí, kteří oddaně pracovali pro rozkvět této země, kteří byli v době po sametu vyházeni z práce, z různých funkcí, kteří byli šikanováni za své politické názory, včetně příslušníků jejich rodin a dětí, mnozí z nich za to zaplatili i svým životem.

Lorencovi je letos 82 let. Žije na Slovensku a má ještě čas a sílu na zpověď, vyzpovídat se ze svých hříchů, z toho, co je pro něj černá můra! 

Generál Lorenc dluží této zemi i lidu této země pravdu a vysvětlení o 17.11.1989, o co tenkrát šlo na Národní třídě s mrtvým studentem Šmídem! 

Vůbec nepochybujeme o tom, že by to zcela změnilo pohled naší společnosti na tehdejší události. 

O své knize „Generál, který byl u toho“, která vyšla nedávno napsal Lorenc v dovětku: Asi jsme zklamali mnohých, kdo od knihy čekal kdo, kdy s kým a jak. Problém je v tom, že tyto informace já nepovažuji za tak důležité, jako příčiny, které vedly ke změnám v roce 1989! Minulost už nenapravíme, ale budoucnost bychom mohli velmi pokazit!

Takže, velký „On“, který zodpovídal za tajnou bezpečnostní službu, která je nástrojem politiky a ne tvůrcem politiky, který zodpovídal za bezpečnost tehdejšího státu a který na této pozici selhal, to dodnes nepovažuje za důležité?! O tom mluvit a psát nechce! Ale o tehdejších politických a ekonomických „příčinách“ z jeho subjektivních pohledů, by rád mluvil a psal!

V této knize se také generál Lorenc vyjádřil o Sametové revoluci, že to, co se stalo 17.11.1989 nebyla revoluce, že by to tak nenazval!

Generál Lorenc vyřkl krátce po Sametové revoluci v jedné své knize ještě jednu myšlenku na tehdejší události kolem 17.11.1989, která stojí za připomenutí a za komentář. (Myšlenku z níž dodnes mrazí): 

„Bol som tehdy velmi dobre zorientovaný“.

Dnes už je patrné, že i v tomto se v této věci „velký On“ generál Lorenc hluboce mýlil! Když se podíváme, co podporoval (Gorbačovu perestrojku  a jak dopadla), jakým mezinárodním silám svými činy odevzdal na podnosu tehdejší Československo, co bylo v naší zemi poté vše rozkradeno a do jakých špinavostí byla naše republika zavlečena (vybombardování Jugoslávie, Iráku, Libye aj).!? Tak to je na první pohled o něčem jiném, než o dobrém zorientování! A to při všech informacích, které v té době měl k dispozici!

To je o profesním i lidském selhání! 

Slavná velká Sametová revoluce z listopadu 1989 má tuto hanebnou špinavost s mrtvým vysokoškolským studentem Šmídem v genech a ve své kolébce. Jde o to, aby z toho nevyrostla demokracie založená na lži a podvodu! A aby z nás někdo nědělal blbce!

Nikdo nemůže říct, že toto se studentem Šmídem není pravda! Je to skutečnost, kterou zná celá republika! 

Jen je potřeba si jí připomínat, abychom nežili v ideálech a ve virtuálním světě, který se snaží někteří pravicoví politici a jim spřízněná media tady vytvářet. Žijme v realitě, s nohama na zemi a přemýšlejme o věcech!
 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM