V sobotu 11.12.2021 jednal ÚV KSČM on-line formou

12. 12. 2021

V sobotu 11. prosince 2021 zasedal, po krajích, Ústřední výbor KSČM a jednal videokonferenční formou. Byly posouzeny jak aktuální, tak dlouhodobější otázky týkající se přizpůsobení charakteru práce novým podmínkám stranického života.

Nedílnou součástí bylo rozhodnutí o celé řadě personálních otázek týkajících se zastoupení krajských organizací KSČM v orgánech ÚV KSČM.

Při jednání byly rovněž přijaty úkoly pro přípravu materiálů, které budou předloženy k projednání řádnému sjezdu KSČM v květnu roku 2022.

Nedílnou součástí bylo schválení Stanoviska k aktuální politické situaci "Už žádná zima s energošmejdy!", které je již publikováno cestou vlastních a dalších veřejných médií.

Nedílnou součástí byla diskuse o spolupráci s levicovými subjekty o možné spolupráci při volbách v roce 2022. K tomu využít výroční členské schůze základních organizací, okresní a krajské konference.

Vzhledem k charakteru přijatého usnesení jsou pro zájemce bližší informace kdykoliv k dispozici u svých okresních výborů.

Autor: 
Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Zdroj: 
Vlastní