Odkaz Václava Havla, deset let po jeho smrti. Čím jeho odkaz poznamenává dnešek? A jak jej vnímáme my?

19. 12. 2021

Havlův odkaz dnešku má 3 základní projevy. Je to přímé pokračování jeho tehdejší politiky.

1) Pokračující bezbřehé lokajství a servilita vůči USA, a to navzdory všem logickým argumentům i z úhlu pohledu mezinárodního práva! Protože USA porušují mezinárodní právo a vraždí ve světě masově nevinné lidi (Irák, Sýrie, Afghanistán, Libye, a jinde.) Českým lokajům toto nevadí! Havel se zde nechvalně proslavil jako "humanitární bombometčík", když odůvodňoval americké bombardování Jugoslávie jako nutné, z humanitárních důvodů!!! Při vojenské agresi USA vůči Iráku bez mandátu Rady Bezpečnosti OSN, kdy Havel podpesal tzv. "Dopis osmi" podporu USA při napadení Iráku, zemřelo v Iráku několik set tisíc nevinných lidí! 

2) Lhaní vlastnímu národu! Václav Havel lhal hned od počátku roku 1990 vlastnímu národu v řadě klíčových věcí. Ohledně NATO,  budoucí nezaměstnannosti, tzv. králíkáren – bytů v bytových domech, které postavil minulý režim a které jsou dnes cenově nedostupné pro obyčejné lidi, ohledně sociálních jistot. Aj. 

3) Rusofobie! Václav Havel šířil nenávist vůči tehdejšímu SSSR a později Ruské federaci. Nenávist a rusofobie nyní pořádají v naší zemi orgie!

Přes veškerou snahu jeho pohrobků, různých manipulátorů a většinu medií se jim nepodařilo vybudovat kult osobnosti Václava Havla, aby jej všichni uctívali jako modlu! A to z jednoho prostého důvodu! Přemýšliví lidé na základě různých informací sami vidí, že tato snaha nemá reálný pravdivý základ! Že je to vyumělkováno, často velmi přikrášleno!  Také soukromý život Václava Havla, propletenec jeho žen a alkohol, dnes raději nikdo do hloubky nechce otevírat. Rozbití tehdejšího Československa, společného státu Čechů a Slováků, odkaz prezidenta Masaryka a Štefánika nese také Havlovu stopu. A tak bychom mohli pokračovat!

Ano Václav Havel byl po určitou dobu prezidentem naší země. Po něm přišli další prezidenti! Václav Havel rozdělil naši zemi jako málokdo před ním! Zejména zahraničí na něj pěje ody. Doma už tolik příznivců nemá!

 

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM