Svět je na velké křižovatce! V Kazachstánu se uskutečnil pokus o státní převrat. Jak to spolu souvisí?

6. 1. 2022

V neděli 9.1.2022 bude zahájeno v Ženevě jednání mezi USA a Ruskou federací o otázce bezpečnosti a ohrožení Ruské federace ze strany USA a NATO. Dne 12.1.2022 pak bude probíhat jednání NATO - Ruská federace v Bruselu na stejné téma.

Jednání vyvolalo Rusko se zdůvodněním, že USA a NATO se stále více přibližují ke státní hranici Ruské federace se svojí infrastrukturou útočných zbraní a Rusko se cítí zahnáno do kouta a ohroženo! A to po pěti vlnách rozšíření NATO směrem na východ, kdy členem NATO jsou bývalé země Varšavské smlouvy, včetně České republiky a dokonce i tři bývalé republiky SSSR – Litva, Lotyšsko a Estonsko. NATO již stojí v těchto zemích na ruské státní hranici!

Původně se toto jednání mělo uskutečnit 10.1.2022, ale na žádost americké strany bude jednání zahájeno již o den dříve.

Problém je v tom, že další západní státy k tomuto jednání dvou supervelmocí nebyly připuštěny a bude se v Ženevě jednat i o nich, ale bez nich! A jim se nelíbí, že USA mají odlišné zájmy a stanovisko! Zejména se to nelíbí Velké Británii!

Proč Velké Británii? Je to dlouhá historie, ale Velká Británie jako historická koloniální velmoc má stále značný vliv v mnoha zemích světa (Commonwealth of Nations, v českém překladu Společenství národů Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, sdružuje 54 států a cca 1,8 miliardy obyvatel) a ovlivňuje mnoho světových událostí. A této pozice se nechce vzdát. Stále má potřebu rozhodovat a ovlivňovat ve svůj prospěch dění ve světě!

Avšak nyní je v Ženevě na druhé koleji! Jsou totiž náznaky, že Američané se s Rusy v Ženevě na něčem dohodnou! Bez ostatních! Jde o to, jaká varianta dohody bude zvolena. Jestli „Nová Jalta“ – tedy rozdělení sfér světa mezi USA a Ruskou federaci s tím, že obě strany budou respektovat zájmy druhé strany. Nebo, jestli to bude nějaká obdoba druhé Helsinské konference z roku 1975, kdy by mělo jít jakoby „o lidská práva“, „o svobodu západních informací“ atd. Ovšem dle chápání a výkladu západu.

Málo se o tom ví, že Velká Británie svým finančním kapitálem a vlivem jimi ovládaných bank v USA má historicky velmi velký vliv na americkou politiku, především na zahraniční politiku USA. Zájmy Velké Británie se ve světě často prosazují přes americkou zahraniční politiku a vizitku USA. Zejména prezident Trump se chtěl tohoto britského vlivu zbavit, ale nepovedlo se mu to!  Tito lidé stojí v pozadí amerického Deep State, za a hlavně nad, veřejně volenými funkcionáři státu jak v USA tak ve Velké Británii!

Jak známo americký dolar vydává do oběhu soukromá společnost s názvem „Federální rezervní systém USA“ (FED USA), kterou ovládají z velké části britští Rosthildové a z přibližně stejné velké části američtí Rockefelerové. To oni určují, jaké bude v politice počasí! Jejich soukromé zájmy a pohled na svět jsou určující v tom, co se bude dít! Tato soukromá instituce není obdoba České národní banky, kterou ovládá český stát, kdy český stát určuje měnovou politiku a dává do oběhu české koruny. Není to svobodný americký lid a jeho vůle, nebo americký stát, ale vůle a zájmy majitelů této soukromé finanční společnost!

Zlé jazyky hovoří také o tom že 14.4.1912 byli utopeni na Titaniku velmi bohatí lidé, kteří nesouhlasili se vznikem soukromého FEDu, který vznikl později v prosinci 1913! Že se jich tam kdosi zbavil, když šel nepotopitelný Titanik ke dnu!

A nyní se bude jednat v Ženevě o nich, bez nich!? Bez Velké Británie! Ta má proto zásadní zájem na tom, překazit jednání USA – Rusko 9.1.2022 v Ženevě! A na to je navázána i další věc! Jde jí o to, aby se nikde v této souvislosti o Velké Británii nehovořilo!

Nástrojem na překažení tohoto jednání v Ženevě má být Kazachstán.

Velká Británie má v Kazachstánu velký vliv! Všechny hlavní společnosti, které tam distribuují plyn, mají údajně většinového majitele z Velké Británie. A tyto britské společnosti zvedly od 1.1.2022 ceny plynu o více než 200%, prý na základě tržních cen z burz a proto lidé v Kazachstánu vyšli protestovat do ulic!

Problém je v tom že bezpečnostní složky Kazachstánu zjistily, že v největším městě Alma Ata je v ulicích mnoho mladých mužů, kteří sem byli dovezeni mnoha autobusy odjinud a kteří jsou velmi dobře, téměř vojensky organizovaní a vycvičeni! A že řada z nich prošla výcvikem v zahraničí, zatím v nejmenovaných zemích.

Demonstranti napadají policisty a vojáky, rabují obchody, hlavním cílem jejich útoku jsou obchody se zbraněmi, rabují se ale i jiné obchody, bankovní domy a bankomaty. Byly vypáleny kanceláře městské radnice, prokuratury, bývalého prezidentského paláce, ale i terminál mezinárodního letiště. Jako symbol porážky režimu Kazachstánu byla odvysílána do světa video smyčka, jak protestující strhávají sochu bývalého prezidenta Nazarbajeva.

Bohužel, při takových akcích, kdy jsou vyhrocené emoce v zemi pomocí různých prohlášení organizátorů a medií, se na stranu organizátorů protestů přidává mnoho lidí, kteří slyší na hezká slova o lepší budoucnosti, o lepším životě pro jejich děti a podobně. Časem tito lidé prozřou, že šlo o něco jiného, že byli podvedeni. O úspěchu či neuspěchu státního převratu se jedná v prvních třech dnech, dokud jsou maximálně vyhrocené emoce a než se státní aparát vzpamatuje z prvního šoku!.

Co je cílem této operace podle ruských politologů?

Vtáhnout do tohoto pokusu o státní převrat v Kazachstánu Ruskou federaci, aby Rusko šlo na pomoc kazachstánskému prezidentu a na základě toho rozpoutat obrovskou mediální hysterii proti Rusku a překazit jednání Rusko – USA 9.1.2022 v Ženevě!

Ruské Ministerstvo zahraničních věcí vydalo 5.1.2022 diplomatické prohlášení, že události v Kazachstánu pozorně sleduje, ale, že je to vnitřní záležitost Kazachstánu, do které nechce zasahovat! Jen si přeje, aby na společné státní hranci, která je dlouhá 7000 km nedošlo k nějakým ozbrojeným konfliktům a zbytečným úmrtím!

Ruští političtí komentátoři poukazují na to, že prezident Kazachstánu Tokajev odvolal současnou vládu a sám se stal předsedou Bezpečnostní rady státu! V celém Kazachstánu byl vyhlášen vyjímečný stav a zákaz nočního vycházení. Do velkých obytných center se přesunula armáda!

Nekompromisní postoj prezidenta Kazachstánu je klíčový pro výsledek celé operace! Politologové hovoří o tom, že organizovaní provokatéři již prohráli! Že současný prezident je připraven proti nim zasáhnout velmi tvrdě a ochránit Kazašský stát a občany Kazachstánu, kteří se cítí ohroženi!

Kazachstán také požádal oficiálně členské země ODKB - Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti o vojenskou pomoc při odražení pokusu o státní převrat v Kazachstánu. Do Kazachstánu se nyní přesouvají menší kontingenty armád členských zemí ODKB.

Vypadá to, že pokus o státní převrat a barevnou revoluci v Kazachstánu bude potlačen.

V mediích se bude ještě delší dobu situace rozebírat. Čím bude patrnější, že pokus o státní převrat v Kazachstánu zkrachoval, tím bude narůstat proti kazachstánská hysterie v prozápadních mediích. Určité signály už můžeme sledovat na českém Seznam.cz, který ovládá majetkově George Soros, nechvalně známý finančník, člen Deep State, s britským občanstvím a pasem.

Nyní jde v Kazachstánu o to, aby někdo ze zahraničí nedodal organizovaným žoldákům střelné zbraně a aby se tam případně neobjevilo komando zahraničních odstřelovačů, jako v Kyjevě při Majdanu v roce 2014, kteří povraždili mnoho lidí na obou stranách barikády. A to jak protestujících, tak policistů, aby vyvolali v zemi potřebné nenávistné emoce a vyhrotili situaci v zemi! Respektive, aby situaci dostali do bodu, odkud již není návratu!

Velká Británie se podle ruských politiků podílela také na vyprovokování krvavé války mezi Arménií a Azerbajdžánem na podzim roku 2020. Války, kterou Arménie ani Azerbajdžán vůbec nepotřebovaly.

Nyní je ve hře Kazachstán, který má posloužit většímu účelu!

Před pár měsíci, poté kdy se zklidnila situace na válečné frontě Armenie s Azerbajdžánem vydal šéf zahraniční rozvědky Ruské federace Sergej Naryškin vzkaz pro Velkou Británii. „Já a mojí kolegové se na Vás díváme“! Je možné se dohadovat, kdo jsou Naryškinovo kolegové, jestli je to ministr obrany Šojgu, prezident Putin, či ještě někdo jiný ze zahraničí? A co tím chtěl Naryškin Velké Británii vzkázat! Teď se situace kolem Kazachstánu opakuje. Uvidíme co se bude dít dále.

Je ale pravděpodobné, že pokus o státní převrat v Kazachstánu již nyní byl poražen a schůzka v Ženevě mezi USA a Ruskem proběhne!

Uvedená informace slouží ke svobodné tvorbě názorů občanů!

Zde níže je odkaz na navazující článek k tématu:

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
web,Vesti.ru, Igor Panarin.ru, kazachstánská TV