NESHODA - na jednání mezi OBSE a Ruskou Federací!

13. 1. 2022

Ve čtvrtek 13.1.2022 se uskutečnilo v rakouské Vídni jednání mezi OBSE – Organizací pro spolupráci a bezpečnost v Evropě a Ruskou federací, ohledně  garantování bezpečnosti Ruské federace a současně gantování bezpečnosti Evropy a USA.

Byla tím završena „triáda“ zásadních jednání o bezpečnosti na evropském kontinentu.

Dne 10.1.2022 se uskutečnilo jednání v Ženevě mezi USA a Ruskou federací, které skončilo bez dohody. 

Dne 12.1.2022 se uskutečnilo jednání mezi NATO a Ruskou federací v Bruselu, výsledkem bylo odmítnutím návrhů a požadavků Ruské federace.

A nakonec dne 13.1.2022 se uskutečnilo poslední kolo jednání mezi OBSE - Organizací pro bezpečnost a spolupráci v Evropě a Ruskou federací ve Vídni - neshodou! 

Všechna tři jednání byly iniciovány Ruskou federací, se zdůvodněním, že USA a NATO se stále rozšiřují na východ a stále více se přibližuje ke státní hranici Ruské federace se svojí infrastrukturou útočných zbraní. Rusko se cítí zahnáno do kouta a ohroženo! Údajně už nemá kam ustupovat! A dokonce se prý Ruská federace cítí podvedena, protože dostala v 90. letech ústní příslib od USA i NATO, že se NATO nebude rozšiřovat dále na východ, výměnou za to, že Rusko umožní bezproblémové sjednocení tehdy rozděleného Německa, které bylo rozděleno na východní a západní stát. Toho Německa, které rozpoutalo dvě světové války! OBSE dnes vyjádřilo názor, že nesouhlasí s požadavky Ruské federace a přidalo se tak na stranu USA i NATO!

O dnešním jednání OBSE – Ruská federace není na internetu mnoho informací, ale výsledek je znám. Odmítnutí ruských požadavků!

Završil se tak hektický týden, kdy se jednalo o nejzávažnějších otázkách bezpečnosti Evropy a světa pro budoucnost!

Výsledek 0 : 3 není dobrá zpráva pro Evropu, ani pro svět, ani pro naší zemi! Není to ani dobré hodnocení pro politiky! O tom není třeba pochybovat!

Někdo se po těchto jednáních cítí ohrožen na své bezpečnosti a udělá vše pro změnu své situace. Ti druzí si připadají jako neporazitelní a všemocní vítězové, kteří si mohou dovolit vše!

Je předčasné spekulovat co bude dále. Uvidíme.

My nejsme ti, kteří o tom rozhodují.

Cítili jsme jen povinnost monitorovat tato klíčová jednání a informovat veřejnost o průběhu a výsledcích těchto jednání. Informovat Vás o nebezpečí z toho plynoucí pro naši zemi a pro Vaše rodiny!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet