Hnutí STAN - STAROSTOVÉ jsou donuceni vrátit podivně páchnoucí penize ze zahraničí! Jejich předseda Vít Rakušan se z toho snaží dělat "z nouze ctnost"! Plzeňský Bernard o tom ví své!

20. 1. 2022

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) jsou donuceni pod tlakem medií a veřejného mínění vrátit všechny peněžní dary od právnických osob, které hnutí dostalo od loňských voleb do Poslanecké sněmovny, které se konaly 7. - 8.10.2021! 

Jedná se celkem o 3,42 milionu korun, které novináři vyčmuchali!? 

Mnohá media v posledních týdnech upozorňovaly na to, že hnutí STAN - STAROSTOVÉ dostalo peníze od firem ovládaných společnostmi z Kypru!? Další peníze údajně pocházely od firmy s trestně stíhaným spolumajitelem! Plzeňský Josef Bernard má podle novinářů údajně na Kypru nějaké kontakty z dřívější doby?

Odkaz na článek:

https://denikn.cz/725377/kyperske-obchody-noveho-poslance-stan-exhejtman....

V reakci na pobuřující zprávy z medií k novinářům o vracení peněz promluvil předseda hnutí STAN Vít Rakušan, současný ministr vnitra České republiky, který řekl:.

Že financování STAN není v rozporu se zákonem, což lze údajně dokázat»Byli jsme přesvědčeni, že zákonnost postupu je dostatečným kritériem. Ukázalo se, že to v tomto případě nestačí,« uvedl dále Rakušan. Podle něj Hnutí STAN zohlední postoj veřejnosti, aby nepoškozovalo pověst vlády. »Žádné peníze nestojí za to, abychom riskovali důvěru lidí,« dodal Rakušan.

Jinými slovy řečeno ministrem vnitra a předsedou hnutí STAN Vítem Rakušanem: "Všechno s penězi pro STAN je v pořádku, ale my je přesto vrátíme, aby bylo vše úplně v pořádku!

Po tomto výroku se zdá, že Ministerstvo vnitra České republiky je v dobrých rukou! 

To že u Starostů "lítaly toxické miliony korun" od podivných sponzorů ovládaných firmami ze zahraničí, není dobrá zpráva pro tuto republiku! A to je jen pár měsíců po volbách! Co se asi bude dít po roce, či dvou, až se kmotři rozkoukají a zorientují?

A hlavně se nabízí otázka! Co za ty peníze měli Starostové vykonat či dodat, jako protislužbu? 

Jisté je, že Policie ČR to nezjistí, protože tu řídí Vít Rakušan, politik, předseda hnutí STAN!

A tady jsme narazili na limit politického systému. Kdo kontroluje a hlídá hlídače? 

 

Autor: 
jk, zmk, Mediální úsek Plzeňského kraje
Zdroj: 
www.ihalo.cz, internet