Uskutečnilo se 3. zasedání ÚV KSČM. Politika KSČM je vedena pod heslem: "Ne protilidovým opatřením vlády!"

23. 1. 2022

V sobotu 22. ledna 2022 se uskutečnilo 3. zasedání ÚV KSČM, již osvědčeným videokonferenčním a distančním způsoben po krajích. 

Program jednání - byl členěný do čtyřech obsahových bloků a jako obvykle s dosti velkým časovým rozsahem. Ovšem videokonferenční distanční způsob má výhodu v tom, že přeci jenom lépe umožňuje vystoupení těm, kteří je již mají promyšlené. Takové jednání je více racionální a časově kratší.*

V prvním bloku jednání byla převážně projednávána vnitrostranická témata.
*
Ve druhém bloku příprava XI. sjezdu KSČM a voleb (komunální, senátní a předběžně již prezidentské).
*
Ve třetím bloku bylo jednáno o možné spolupráci s občanským sektorem, dále bylo projednáno vyhodnocení minulého jednání ÚV KSČM s kontrolou plnění usnesení a byly projednané některé předjednané personální otázky. 
*
V posledním čtvrtém bloku byly projednané otázky dosud nezařazené, což umožňuje vystoupení podle vlastního uvážení samotných členů.
*
Z hlediska vnitrostranického Ústřední výbor KSČM mimo jiných usnesení, schválil (snad už konečný) termín konání XI. sjezdu KSČM na 14. - 15. 5. 2022, který byl několikrát měněn z důvodů pandemických opatření. Schválil grafickou podobu loga XI. sjezdu KSČM a doporučil všem stranickým článkům postup při přípravě a zabezpečení voleb, včetně možného výběru kandidáta na volby nového prezidenta republiky, kterého by KSČM buď navrhla sama, nebo podporovala. Dále pokračovala diskuse k návrhům dílčích úprav Stanov a programu KSČM.
*
Z vnitropolitického hlediska s dopadem na veřejnost Ústřední výbor KSČM odsoudil protilidová opatření vlády, útočící na životní úroveň občanů  naší země, jako neřešení zdražování například v energetice a válkychtivé postoje především ministryně obrany a zahraničí. 
 
Ústřední výbor přijal k této problematice 2 stanoviska:
 
 

Informaci o podrobném obsahu jednání ÚV KSČM je možné získat od členů ÚV KSČM z každého okresu či na Okresních výborech KSČM v našem Plzeňském kraji. 

 

Fotogalerie

Autor: 
J.K. & V.F.
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM