Ministerstvo obrany Ruské federace vyhlásilo v úterý 25.1.2022 pro svá vojska jižního a západního vojenského okruhu, ale i některé námořní flotily zvýšenou bojovou pohotovost! 

26. 1. 2022

Řada vojenských útvarů těchto okruhů vyjíždí s technikou z místa trvalé dislokace na výchozí bojové pozice. Severomořská flotila vyslala do Bárentsova moře 30 válečných lodí, aby odrazily případný útok na Ruskou federaci z USA přes severní pól i útok lodí NATO z moře. Obdobně na moře vypluly válečné lodě Černomořské flotily. 

Z hangárů na odpalovací pozice vyjelo i několik mobilních raketových kompletů JARS, 1. raketového pluku Ruské federace se strategickými raketami dalekého doletu s jadernými hlavicemi. 

Ruské letectvo přesunulo do Běloruska nejmodernější víceúčelové stíhací letouny SU-35, aby pomohlo svazovému státu Bělorusko případně odrazit útok vedený z Polska a z Ukrajiny, kde je na hranici Běloruska koncentrováno 30.000 plně vyzbrojených polských vojáků s obrněnou technikou a další stovky vojáků, možná tisíce ze zemí NATO, včetně USA.

Ukrajina přesouvá své vojenské jednotky také na hranici s Běloruskem. Přesouvají se sem dle běloruských medií i bataliony fašistického Pravého sektoru a Azovu.

To vše souvisí s dlouho trvající, ale v posledních dnech prudce gradující anitiruskou hysterií, kdy také eskaluje vojenského napětí na západní hranici Ruské federace a Běloruska. To vše v souvislosti s mediální lživou hysterií Západu proti Rusku o jeho "údajné agresivitě, na jeho výsostném území". Ale i v souvislosti s nynějšími masivními dodávkami nejmodernějších zbraní Ukrajině a stahováním vojsk NATO na Ukrajinu a k hranicím Ruské federace a Běloruska. 

Je to bezprecedentní opatření velení ruské armády, které nebylo v ruské armádě využito už dlouhou řadu let.

Minulý týden dovezla letecká armáda USA na Ukrajinu dvě velké zásilky zbraní, v jedné bylo 90 tun a v druhé 80 tun vojenské výzbroje a střeliva, celkem za 200 milionů dolarů (4,3 mld Kč), které USA darovaly Ukrajině.  

Velká Británie vyslala minulý týden deset nákladních boeingů se zbrojním materiálem pro Ukrajinu, především jí Britové dodali zdarma několik tisíc protitankových řízených střel.

Česká republika se chystá Ukrajině darovat dělostřelecké granáty.

Další země NATO chtějí darovat Ukrajině jinou výzbroj.

Generální tajemník NATO Stoltenberg prohlásil, že NATO přesunuje na své východní křídlo a na Ukrajinu své vojáky!

Ukrajina se tak stává sudem plným střelného prachu! Jenom tam hodit zápalku v podobě nějaké provokace a bude tady válečný požár, který překoná hrůzy II. světové války, protože zbraně jsou dnes daleko vyspělejší a účinnější.
 

Lidé na Ukrajině jsou již nyní vystrašení k smrti, začínají se vyprazdňovat obchody s potravinami, lidé si dělají doma zásoby. Prezident Zelenskyj se je snaží uklidnit, že vše je pod kontrolou! Lidé mu něvěří. Kdo může, odjíždí ze země! Narůstají tam ale i protivládní a hlavně protiprezidentské nálady. Lidé na rozdíl od politiků nechtějí válku! 

Zastavme české politiky podporovat toto válečné štvaní a vyzbrojování Ukrajiny proti Ruské federaci!

KSČM je proti dodávkám zbraní Ukrajině! 

 

Níže je krátké video, jak Severomořská flotila odpravuje z přístavu své válečné lodě na misi v Bárentsově moři.

Video: 
Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
internet, Mediální úsek Plzeňského KV KSČM